علت خونریزی و التهاب لثه در بارداری

منبع: اوما

205

1398/6/27

18:19


علت خونریزی و التهاب لثه در بارداری

آیا خونریزی لثه در بارداری طبیعی است؟

در حدود نیمی از خانم های باردار لثه های متورم، قرمز و حساس دارند که هنگام نخ دندان یا مسواک زدن خونریزی می کنند. این التهاب لثه ورم لثه در بارداری است که نوعی بیماری خفیف لثه است. ورم لثه در بارداری تا حدودی ناشی از تغییرات هورمونی است که لثه های شما را نسبت به باکتری های موجود در پلاک حساس تر می کند.

همچنین ممکن است یک لاله کوچک یا گره بر روی لثه های ایجاد شود که هنگام مسواک زدن خونریزی می کند. این توده نسبتاً نادر به عنوان تومور حاملگی یا گرانولوم پیوژنیک نامیده می شود. تومورهای بارداری در واقع می توانند در هر نقطه از بدن شما در طول بارداری ظاهر شوند ، اما بیشتر آنها در دهان ظاهر می شوند.

تومور حاملگی روی لثه ها می تواند تا سه چهارم اینچ رشد کند و احتمالاً در مناطقی که به التهاب ایجاد می شود ظاهر می شود. به طور معمول این تومورها بعد از زایمان ناپدید می شود، اما در صورت عدم حذف باید خودتان آنها را بردارید. اگر ناراحت هستید، در بارداری می توانید این تومورها را بردارید.

آیا التهاب لثه در بارداری می تواند بر رشد جنین تأثیر بگذارد؟

التهاب لثه در بارداری برای شما یا جنین مضر نیست، به خصوص اگر بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. شاید شنیده باشید که بیماری لثه می تواند باعث زایمان زودرس شود ، اما این تنها یک خطر بالقوه برای زنان مبتلا به بیماری لثه شدید است. اگرچه برخی مطالعات حاکی از ارتباط بین بیماری لثه و زایمان زودرس، وزن کم نوزاد هنگام تولد و حتی پره اکلامپسی است، اما مطالعات دیگر ارتباطی بین بیماری لثه و این عوارض جدی نشان نمی دهد.

چگونه باید از دندان و لثه در دوران بارداری مراقبت کنم؟

 

درمان خونریزی در بارداری

با بهداشت دهان و دندان خوب شروع کنید:

  1. حداقل دو بار در روز (بعد از هر وعده غذایی) با مسواک نرم و خمیر دندان با فلوراید مسواک بزنید.
  2. روزانه نخ دندان کنید.
  3. از شوینده دهانی فلوئوریده و بدون الکل استفاده کنید.
  4. زبان خود را مسواک بزنید

همچنین برای مراقبت های پیشگیرانه مرتباً به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک می تواند پلاک هایی را که مسواک نمی تواند از بین ببرد، برطرف کند. 

چه زمانی باید برای خونریزی لثه در دوران بارداری به پزشک مراجعه کنم؟

علاوه بر معاینات منظم، در صورت مشاهده علائم زیر فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید:

سایر علائم بیماری لثه ، مانند لثه های متورم یا، لثه های عقب افتاده، بوی بد دهان یا شل شدن دندان ها. توده های توموری در دهان حتی اگر دردناک نباشد یا علائم دیگری ایجاد نکند

 دکتر بیتا هرمز

این مطلب به ویرایش و تأیید رسیده است، ایشان متخصص زنان و زایمان و فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند و همچنین موفق به کسب رتبه برتر بورد تخصصی از دانشگاه تهران می باشد. عمده مراجعه کننده گان خانم دکتر هرمز بانوان باردار میباشند که طول دوران بارداری و زایمان را با همراهی ایشان طی می نمایند. وی در حال حاضر عضو انجمن متخصصین زنان و‌مامایی ایران و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو