خواص به لیمو در طب سنتی | طرز تهیه دمنوش به لیمو

خواص به لیمو در طب سنتی | طرز تهیه دمنوش به لیمو


منبع: نیک شو

108

1398/7/4

21:14


خواص به لیمو در طب سنتی | طرز تهیه دمنوش به لیمو

خواص به لیمو در طب سنتی | طرز تهیه دمنوش به لیمو

چای به لیمو یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی ها است ، امروز با هم می رویم سراغ این گباه دارویی معجزه آسا و البته خوشمزه و خواص آن را در طب سنتی بررسی می کنیم. سابقه بسیار طولانی در استفاده در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، تب، اضطراب، سوء هاضمه، اسپاسم و بی خوابی دارد همچنین به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و کمکی طبیعی برای کاهش وزن مشهور است.

خواص به لیمو در طب سنتی | طرز تهیه دمنوش به لیمو

به لیمو به انگلیسی : Aloysia citrodora

 

خواص به لیمو در طب سنتی

به لیمو نام یک گیاه دارویی معطر است که بوی خوشایند لیمو را دارد. درختچه این گیاه ۱،۵ تا ۲ متر است که گاهی بیشتر هم می شود. و دارای برگ های ساده سرنیزه ای به طول ۷ تا ۱۰ سانتی متر با قاعده گره ای و عموما بصورت دسته های سه تایی در هر گره است. گل آذین انتهایی و بصورت خوشه های باریک، جام گل کوچک و بطور مشخص واجد دو لب، ارغوانی رنگ پریده، میوه هستکی و دارای ۲۱ عدد بذر است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی بوده و به طور طبیعی رویش آن در آرژانتین، شیلی و پرو گزارش شده است و از آن جا به سایر نقاط جهان از جمله ایران رفته‌است و کشت می‌شود. در ایران این گیاه در استان های شمالی و باغ ها کشت می شود.

 

۱٫ به لیمو برای سم زدایی و تقویت ایمنی

سم زدایی یک فرایند ثابت و حیاتی برای از بین بردن رادیکال های آزاد و حفظ سلامتی است. نوشیدن چای به لیمو می تواند فرآیند سم زدایی را تحریک کند.تحقیقات نشان داده است که به لیمو بسیار غنی از ترکیبات فنلی است.ترکیبات فنولی آنتی اکسیدان های قوی هستند که از رادیکال های آزاد محافظت می کنند.ترکیبات فنلی به کاهش اکسیداتیو استرس از طریق کمک به سم زدایی بدن و خنثی سازی اثرات مضر رادیکال های آزاد کمک می کند اینکار بدن را سالم نگه می دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

 

مشخص شده است که چای به لیمو، فعالیت آنتی اکسیدانی قابل مقایسه ای با چای سبزٍ بدون تلخی است به عنوان بهترین نوع از گیاهان، نوروپروتیک مانند، جینسنگ و کورکوما، خواص مشابهی در رادیکال آزاد دارد. چای به لیمو را می توانید به عنوان یک چای ضد التهابی و ترمیم کننده در طول روز بنوشید، اما مصرفش در طول شب بسیار قوی است.

 

۲٫ جلوگیری از آسیب عضلانی در طول ورزش با به لیمو

مطالعات نشان داده اند که ویژگی های منحصر به فرد به لیمو می تواند به جلوگیری از آسیب عضلانی در ورزشکاران در هنگام مصرف مکمل ها قبل از تمرین ،کمک کند. خواص آنتی اکسیدانی به لیمو همراه با توانایی آن برای سرکوب التهاب است که به پیشگیری از آسیب و بهبود بافت ماهیچه مرتبط است. استفاده از به لیمو به عنوان یک مکمل، قبل از تمرین رشد و یا تقویت عضله مفید است.

 

۳٫ کاهش استرس با چای به لیمو

به لیمو ،یک آرام بخش موثر است. زمانی برای خودتان اختصاص دهید و از یک فنجان چای خوشمزه لذت ببرید، که باعث می شود تنشتان را از بین ببرد و باعث کاهش استرس می شود. اما اجزای موجود در به لیمو ،اثر آرام بخش کننده را تقویت می کند و بر سیستم عصبی تاثیر می گذارد و به کاهش تنش عضلانی کمک می کند.این ویژگی های آرام بخش ،باعث بهبود اعصاب، اضطراب و استرس می شود. مطالعات نشان داده اند که ورباسکوزید، یک جزء بیولوژیکی در برگ به لیمو، عنصر اصلی است که مسئول خواص بهبود استرس و اضطراب می باشد.

خواص به لیمو در طب سنتی | طرز تهیه دمنوش به لیمو

دمنوش به لیمو آرام بخش و کاهنده استرس است

 

۴٫ به لیمو تقویت و بهبود هضم

در بسیاری از فرهنگ ها، چای به لیمو از لحاظ تاریخی مدت هاست برای تقویت هضم مناسب است مانند سایر گیاهانی که به خاطر خواص هضم مفید شناخته شده اند، به لیمو می تواند شکم شما را از طریق خواص ضد اسپاسم هایش تقویت و از آن محافظت کند.به این معنی است که دستگاه گوارش را آرام می کند. با انجام این کار، می تواند باعث کاهش علائمی از جمله سندرم روده تحریک پذیر، سوء هاضمه، گرفتگی و یا نفخ شود ، اجازه می دهد تا دستگاه گوارش به خوبی عمل کند.

 

۵٫ کمک به خواب با به لیمو

بسیاری از اثرات آرام بخش به لیمو به عنوان کمکی برای اختلالات خواب، مانند؛ بی خوابی استفاده می شوند. خواص مشابهی که باعث کاهش تنش و استرس می شود، بدن و ذهن را آرام می کند و باعث یک خواب خوب می شود.به لیمو همچنین غنی از ملاتونین است، هورمونی در بدن که مسئول ریتم شبانه روزی می باشد. تولید آن توسط تاریکی شب تحریک می شود و موجب خواب آلودگی می شود. نوشیدن چای به لیمو یک راه طبیعی برای کمک به افزایش مقدار تولیدی ملاتونین در بدن شما می شود.

 

توانایی به لیمو برای تسکین و آرامش، غنی از ملاتونین است و کمبود کافئین باعث می شود که نوشیدنی ای ایده آل باشد ، می تواند بدن و ذهن را آرام کند، تا بتوانید در شب خوابی آرام داشته باشید.

 

۶٫ به لیمو ضد التهاب

عناصر بیولوژیکی در به لیمو نشان داده شده است که دارای خواص ضد التهابی خوبی هستند. خواص آنتی اکسیدانی این گیاه نیز برای کاهش اثرات التهابی عناصر اکسیداتیو مفید می باشند این توانایی به لیمو برای کاهش التهاب، می تواند به عنوان مثال کمک به کاهش درد مفاصل و سایر بیماری های التهابی کند.

 

۷٫ چای به لیمو روشی محبوب و طبیعی برای لاغری

البته نوشیدن چای، بدون قند، به طور کلی به عنوان بخشی از یک برنامه برای کاهش وزن، مفید است. مخصوصا به لیمو که برای این کار مناسب است.نشان داده شده است که سرکوب اشتها، نیاز به محدود کردن گرایش های غیر قابل مقاومتی برای تنقلات و یا شیرینی هاست ؛ بنابراین چای به لیمو را بین وعده های غذایی خود بنوشید ،تا به شما کمک کند که به رژیم غذایی خود برسید و به هدف لاغری خود را تحقق ببخشید.علاوه بر خواصی برای مهار طبیعی اشتها، که مانع از پر خوری می شود، چای به لیمو نیز باعث سوختن چربی، تحریک تجزیه سلولیت و تنظیم متابولیسم می شود.

 

۸٫ به لیمو برای مبارزه با تب

از لحاظ علمی اثبات شده است که به لیمو ،حاوی مواد فعال بیولوژیکی به همراه خواص ضد تب است، یعنی مواد شیمیایی که تب را کاهش می دهند بنابراین، جای تعجبی نیست که در پزشکی بومی آمریکای جنوبی، به لیمو دارای تاریخچه ای طولانی به عنوان یک گیاه مورد اعتماد برای کاهش تب است.توانایی به لیمو برای کاهش تب همراه با خواص ترمیمی و آنتی اکسیدانی آن، آن را به عنوان یک چای عالی برای مبارزه با دمای بالا و تب تبدیل کرده است.

 

۹٫ به لیمو مسهل دفع

آخرین مزیت سلامتی به لیمو به عنوان یک مسهل دفع کننده طبیعی است. به دفع ادرارآور کمک می کند، تا مخاط را از بین ببرد و تراکم را در دستگاه های تنفسی پاک کند.به لیمو برای اکثر افراد بعد از نوشیدن نوشیدنی های الکلی مشکلی ندارد. همچنین به نظر می رسد، زمانی که دارو مصرف می شود نیز ایمن است ، در برخی افراد ممکن است باعث تحریک پوست (درماتیت) شود.

 

به لیمو در بارداری

بارداری و شیردهی: در مورد استفاده از به لیمو، در دوران بارداری و شیردهی صرف نظر کنید و از آن اجتناب کنید.

 

بیماری کلیه: مقدار زیاد به لیمو ممکن است کلیه ها را تحریک کند و بیماری کلیوی را بدتر کند ،اگر مشکلات کلیوی دارید، مقدار زیادی به لیمو استفاده نکنید.

خواص به لیمو در طب سنتی | طرز تهیه دمنوش به لیمو

Lemon verbena leaves on white bowl and verbena tea on wooden table. Aloysia citrodora.

طرز تهیه دمنوش به‌لیمو

برای تهیه دمنوش به‌لیمو یک قاشق غذاخوری از برگ این گیاه را در ظرفی بریزید و به آن آب با دمای هشتاد درجه سانتی‌گراد را بیفزایید. بیست دقیقه صبر کنید تا دمنوش به خوبی دَم بکشد سپس به آن نبات یا عسل اضافه و میل کنید.

 

 

مضرات به لیمو،به لیمو و فشار خون،طرز تهیه دمنوش به لیمو،طبع به لیمو،به لیمو به زبان انگلیسی،چای به لیمو به انگلیسی،خواص بادرنجبویه

 

 

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو