فربد زاوه کارشناس صنعت خودرو به این موضوع اشاره کرد که نیروی انسانی مستقیم و غیر مستقیم در صنعت خودروسازی قطعاً مازاد دارد اما سهم این نیروی انسانی در افزایش قیمت غیرمنطقی خودرو طی سال گذشته صفر بوده است.

به گفته وی یکی از شرکت‌های قطعه سازی مدعی شده است که بیش از ۸۰۰ هزار نفر در صنعت خودرو سازی و مجموعه‌های قطعه سازی مشغول به فعالیت هستند اگر این ۸۰۰ هزار نفر تنها پایه حقوق قانون کار را دریافت کند هزینه هر یک نفر نیروی انسانی بر مبنای پایه حقوق ماهانه ۳ میلیون تومان حدود ۳۸ میلیون تومان در سال می‌شود. البته این ۳۸ میلیون به این شرط است که حداقل حقوق پایه را محاسبه کنیم. در حالیکه در شرکت‌های خودروسازی و قطعه‌سازی با این رقم‌ها با نیروهای انسانی قرارداد ندارند. چرا که نیروهای مشغول به کار در این صنعت اغلب نیروهای متخصص هستند که به پایه حقوق وزارت کار راضی نمی‌شوند.

وی افزود: با این حساب در سال به ازای ۸۰۰ هزار نفر باید مبلغی بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان فقط حقوق و دستمزد توسط شرکت های خودروسازی به پرسنل پرداخت شود که این موضوع کاملا غیر ممکن است. در بخش مقابل اگر بخواهیم بالاترین تیراژ تولید یعنی یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه در سال را در نظر بگیریم سهم نیروی انسانی در قیمت تمام شده تولید عددی در حدود ۲۰ میلیون تومان می‌شود.

به گفته زاوه بیشترین حجم استخدام بر اساس صورت‌های مالی که روی بورس منتشر شده بین سال ۸۸ و ۸۹ اتفاق افتاده است البته در آن سالها افزایش تولید هم داشتیم اما این افزایش تولید به معنای  نیاز به استخدام نیروی کار جدید نیست.