تمیزی مسواک | در دستشویی و حمام مسواک نزنید

منبع: آسان طب

152

1398/8/22

19:58


تمیزی مسواک مساله مهمی است که باید به آن توجه شود. فقط این مهم نیست که هر کسی مسواک شخصی اش را استفاده کند. متاسفانه اکثرا مسواک شان را در دستشویی می گذارند. در خانه های امروزی که دستشویی و روشویی در یک قسمت هستند این کار اشتباه است. چون باکتری ها از چاه دستشویی بیرون آمده و مسواک را کثیف و آلوده می کنند. هیچ وقت مسواک تان را در دستشویی نگذارید. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره تمیزی مسواک اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

تمیزی مسواک

ویژگی‌های مسواک

  • دسته مسواک باید به راحتی در دست جای گرفته و مواد تشکیل دهنده آن بی‌ضرر باشد.
  • طول قسمت موئی آن در حدود ۳ سانتیمتر و عرض آن یک سانتیمتر باشد.
  • نوک موهای مسواک بایستی پخت باشد (نباید نوک تیز و ساینده باشد).
  • تعداد کلاف‌های موئی و یا نایلونی آن در حدود ۲۰ تا ۴۰ کلاف برحسب کوچکی و یا بزرگی مسواک باشد.
  • تعداد رشته‌های نایلونی و یا موئی در هر کلاف در حدود ۲۰ تا ۴۰ رشته برحسب نرمی و زبری موهای مسواک می‌باشد که این تعداد رشته‌ها در مسواک‌های نرم بیشتر از مسواک‌های زبر است.
  • موهای مسواک منظم و مرتب باشد. معمولاً نمی‌توان بیش از ۳ الی ۴ ماه از یک مسواک استفاده نمود. چون موهای آن خمیده و نامنظم می‌شود یا رنگ موهای آن تغییر می‌کند که در اینصورت مسواک را باید تعویض نمود.

بهداشت مسواک

هدف اصلی مسواک زدن ، پاک کردن مواد غذائی همراه با مواد رسوبی و میکروارگانیسم‌ هائی  است که به طور طبیعی بر روی کلیه سطوح دندان جایگزین شده‌اند.

طبق یک مطالعه جدید بسیاری از بیماری های ویروسی، باکتریایی و عفونی خطرناک از طریق مسواک هایی که در حمام و یا دستشویی (نزدیک توالت) نگهداری می شوند، به راحتی شیوع پیدا می کنند.

محققان دانشگاه کوینیپیاک آمریکا دریافتند بیش از 60 درصد مسواک هایی که نزدیک به توالت قرار داده می شوند، آلوده به میکروب های مدفوع هستند. محققان به این نتیجه رسیدند که این موضوع می تواند تا 80 درصد احتمال بروز عفونت را در بدن بالا ببرد.

انتروباکتریاسه و سودوموناسه از گونه های باکتری هایی هستند که در مدفوع وجود دارند و می توانند مسواک ها را آلوده کنند.

این باکتری ها در دستگاه گوارش انسان به طور طبیعی وجود دارند، اما در دیگر نقاط بدن باعث ایجاد بیماری می شوند.

به گفته محققان و میکروب‏شناسان دانشگاه آریزونا نیز به طور متوسط در یک کاسه توالت حدود سه میلیون میکروب وجود دارد که این میکروب‏ها می‏توانند تا دو متر جابه‌جا شوند و روی زمین، دیوارها و روی مسواک قرار بگیرند.

لذا نباید مسواک تان را نزدیک به محل توالت قرار دهید. ولی گذاشتن مسواک در محیط حمام (که توالت ندارد یا از توالت فرنگی آن استفاده نمی شود) و در محیط دستشویی که از توالت جداست (بین روشویی و توالت، دیوار و درب وجود دارد) اشکالی ندارد.

بیشتر بخوانید:

مسواک زدن اصولی را یاد بگیرید

اطلاعات دیگر درباره تمیزی مسواک

تمیزی مسواک

برای تمیزی مسواک روی مسواک خیس درپوش نگذارید، زیرا از خشک شدن آن جلوگیری می کند.

البته باید گفت سیستم ایمنی بدن ما در مقابله با باکتری ها قوی است و هنوز موردی گزارش نشده که با استفاده از مسواکک به عفونت های باکتریایی دچار شده باشد. اما باید درباره نگهداری از مسواک مان وسواس به خرج دهیم، مثلا هرگز نباید آن را در نزدیکی توالت و یا مستقیما روی میز قرار دهیم.

با هر بار دستشویی رفتن و سیفون کشیدن، تعداد زیادی باکتری در هوای دستشویی منتشر می شوند. طبیعی است که هیچ کس دلش نمی خواهد این باکتری های کثیف روی مسواکش بنشیند.

مسلما چندش تان می شود که بشقاب، پیراهن یا قاشق تان را در دستشویی بگذارید؛ پس چرا این وسواس را درباره مسواکی که مدام وارد دهانتان می کنید، ندارید؟!

به علاوه، آیا پس از دست زدن به دستگیره در دستشویی و ورود به آنجا، حاضرید با همان دست ها غذا بخورید یا ابتدا خوب دست های تان را با صابون می شویید؟ استفاده از مسواکتان هم این دقت ها را می طلبد.

یک پیشنهاد:

مهم ترین خواص درخت مسواک بر روی سلامت دهان

جلوگیری از آلودگی و راههای تمیزی مسواک

– نباید مسواک را نزدیک به محل توالت قرار دهید.

– از مسواک دیگران به هیچ وجه استفاده نکنید.

– مسواک خودتان را به هیچ وجه به کسی ندهید.

– مسواک تان را خشک نگه دارید، زیرا باکتری ها مکان های مرطوب را دوست دارند.

– روی مسواک خیس درپوش نگذارید، زیرا از خشک شدن آن جلوگیری می کند.

– همیشه مسواک تان را به حالت ایستاده در جامسواکی قرار دهید و از گذاشتن آن به حالت خوابیده روی سطوح مختلف خودداری کنید.

– بهترین راه برای جلوگیری از افزایش تعداد باکتری های مسواک، تعویض منظم آن است. لذا انجمن دندان پزشکان آمریکا توصیه می کند مسواک خود را حداقل هر سه تا چهار ماه یکبار عوض کنید.

–  پس از استفاده، کاملا با آب بشویید و بگذارید تا در هوای اتاق خشک شود.

– هر بار که حوصله نداشتید مسواک بزنید و نخ دندان بکشید، یاد تعداد باکتری های ساکن در دهان تان بیفتید و تنبلی را کنار بگذارید. باکتری ها عامل مشکلات دهان و دندانی (از پوسیدگی و بوی بد دهان گرفته تا بیماری های لثه) هستند. بنابراین مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را نوعی وظیفه اجتناب ناپذیر تلقی کنید.

بهداشت مسواک مساله بسیار مهمی است که همه باید به ان توجه کنند. اگر مسواک غیر بهداشتی به دندان بخورد بیماری های زیادی به سمت ما می ایند.

برای رعایت بهداشت مسواک باید چند وقت یکبار مسواک تان را عوض کنید.

برای تمیزی مسواک باید مسواک درپوش داشته باشد.

برای تمیزی مسواک باید از مسواک شخصی استفاده کنید.

برای رعایت بهداشت مسواک سعی کنید در دستشویی مسواک نزنید و مسواک را در آنجا نگذارید. چون ممکن است میکروب های چاه فاضلاب به مسواک برسد.

0/5 ( 0 نظر )
برچسب ها

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو