عوارض زایمان سزارین، چه در انتظار مادر است؟

منبع: نی نی بان

100

1398/9/3

01:35


بدن بانوان به گونه ای طراحی شده است که در بهترین و مطلوب ترین شرایط برای انجام زایمان طبیعی قرار دارد. اما به هرحال در برخی موارد همانند وجود اندیکاسیون های پزشکی، متخصص زنان انجام سزارین را برای حفظ سلامت مادر و جنین ضروری می دانند. اما عوارض زایمان سزارین برای مادر امروزه بر کسی پوشیده نیست و به دلیل همین عوارض سزارین، بهتر است درصورت امکان تولد نوزاد به طریق زایمان طبیعی یا همان زایمان واژینال انجام شود. با ما همراه باشید تا درمورد عوارض بعد از زایمان سزارین اطلاعات کاملی کسب کنید.
تاریخ زایمان نزدیک است، گاهی هیجان زده و گاهی عصبی، بی صبرانه منتظرید تا مهمان کوچکتان را در آغوش بگیرید. نمی دانید در اتاق زایمان قرار است چه پیش آید. دائم از خود می پرسید: " کدام روش زایمان، برای نوزاد بهتر است؟"، "زایمان درد دارد؟"، "چه مدت طول می کشد؟" و هزار سوال ریز و درشت دیگر به همین منوال از ذهنتان عبور می کند. همه اینها طبیعی است، اما به محض اینکه چشمتان به دیدن کوچولوی زیبا روشن شد، فراموش می کنید چقدر نگران بودند.
امروزه آمار سزارین به دلایل متعدد در حال افزایش است. سزارین زایمانی است که از طریق جراحی در شکم و رحم مادر و در صورتی انجام می شود که پزشک زایمان را طبیعی را به صلاح مادر نداند. این روش زایمان نیز مانند هر روش جراحی دیگری مضرات مخصوص به خود را دارد که در ادامه پیرامون آن گفتگو می کنیم.

عوارض زایمان سزارین برای مادر
عوارض مربوط به بیهوشی
بیهوشی قبل از سزارین به خودی خود خطری ندارد. اما عدم دانش کافی، بی تجربگی، مراقبت نامناسب و نیز شرایط مادر عواملی هستند که منجر به بروز عوارض پس از بیهوشی می شوند.
مسائل مربوط به تغذیه با شیر مادر
مادرانی که تحت جراحی قرار می گیرند در خصوص شیردهی با مشکلاتی نظیر تاخیر در رسش شیر از نظر غلظت و ایمنی، تولید شیر ناکافی و حتی ختم زودهنگام شیردهی مواجه می شوند.
عفونت های مرتبط با جراحی
سزارین نیز مانند هر جراحی دیگری ممکن است به بروز مشکلاتی در موضع جراحی منجر شود که از جمله مهمترین و نیز خطرسازترین عوارض بعد زایمان سزارین محسوب می شود. در سزارین خطر التهاب مخاط رحم (آندومتریت) و عفونت رحم وجود دارد که مواردی ممکن است جان مادر را به خطر بیندازد.
خطرات بلند مدت
ممکن است سزارین بر خلاف زایمان طبیعی بر بارداری های بعدی و باروری های آینده اثرات منفی داشته باشد.

عوارض سزارین با بی حسی
گرچه عوارض سزارین با بی حسی نخاعی کمتر از عوارض استفاده از روش بیهوشی است اما به هرحال درنظر گرفتن یک متخصص بی هوشی مجرب برای تزریق ماده بی حس کننده به فضای اپیدورال اطراف نخاع اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا درصورتی که متخصص بیهوشی مهارت کافی را نداشته باشد و چندین بار اقدام به وارد کردن سوزن مورد نظر و سوراخ کردن سخت شامه اطراف نخاع بکند، احتمالا بعد از زایمان از سردرد و حتی کمردردهای شدیدی رنج می برید که از آزاردهنده ترین عوارض زایمان سزارین محسوب می شود.

عوارض سزارین در بارداری بعدی
یکی از مهمترین عوارض زایمان سزارین در بارداری های بعدی مشخص می شود. خصوصا در مواردی که فاصله بین دو بارداری کم باشد، احتمال چسبیدن جفت به محل برش قبلی سزارین بر روی رحم بسیار زیاد است که در این موارد ممکن است با چسبندگی شدید جفت مواجه شوید.
چسبندگی شدید جفت شرایطی است که در آن جفت علاوه بر اندومتر به لایه های ماهیچه ای پشت آن نیز نفوذ می کند. این عارضه توسط سونوگرافی تشخیص داده می شود. درصورتی که پزشک از این مساله در هنگام انجام سزارین مطلع نباشد، خون ریزی بسیار شدید جان مادر را تحدید خواهد کرد. بنابراین وقتی می پرسید که سزارین چهارم چه عوارضی دارد؟ عوارض سزارین دوم چیست؟ باید به شما بگوییم که خطر چسبندگی جفت برایتان بیشتر از مادرانی خواهد بود که هیچگونه جراحی باز از جمله سزارین بر روی رحم خود نداشته اند.
نگران نباشید و با حفظ آرامش بار دیگر عوارض زایمان سزارین مرور کنید و درباره جزئیاتی که نمی دانید نظر پزشک را جویا شوید. هر چقدر آرام تر باشید، فرایند بارداری راحت تر خواهد بود. برای پیشگیری ازعوارض زایمان سزارین، سالم بمانید و سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید. لحظه ای را تصور کنید که فرزند دلبندتان در آغوش شماست و تمامی این نگرانی و اضطراب ها جای خود را به امید و شادمانی داده اند، آنجاست که به قدرت یک مادر پی می برید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو