چگونه میل جنسی خیلی زیاد را کنترل کنیم؟

منبع: نی نی بان

214

1398/9/5

11:16


میل جنسی یکی از موهبت های الهی است برای دوام بقا،و اگر این نیرو در انسانها کنترل شود یکی از ارکان اصلی موفقیت به حساب می آید.آنچه ما در این مطلب در صدد کنترل آن هستیم،میلی است که هدفدار نبوده و در مسیر مثبت قرار ندارد.البته کنترل به معنی سرکوب کردن نیست.
همه ی امیال مثبت و مفید هستند به شرط آنکه مهار شده و تحت کنترل باشند.افراط در ارضای جنسی و کنترل نکردن آن هم تعادل عصبی شما را به هم می ریزد و هم بخش زیادی از نیروهای حیاتی و قوای مغناطیسی شما را کم می کند.رابطه زناشویی پایه و اساس زندگی مشترک و مایه آرامش و اشتیاق زوج ها است اما گاهی پیش می آید که زن و مرد میل زناشویی خود را از دست می دهد یا برعکس دچار افزایش میل زناشویی یا عطش جنسی می شود. هر دوی این موارد اختلال محسوب می شوند و عامل بروز مشکلاتی در زندگی مشترک هستند.

توصیه های مفید برای کم کردن میل جنسی
۱-سعی کنید به هنگام خواب شکم شما بیش از حد معمول پر نباشد.
۲- از پوشیدن لباس های تنگ و چسبان اجتناب کنید.
۳- از نگاه کردن به مناظر، فیلم ها و تصاویر تحریک کننده جدا” خودداری کنید و به محض مواجه شدن با این امور چشم خود را بسته و یا به زمین و یا آسمان نگاه کنید دوستان آنقدر اینترنت مطالب خوبی دارد که لزومی ندارد تصاویر منحرف را نگاه کنید.
۴- از شنیدن و خواندن مباحث و مطالب جنسی و حتی شوخی های جنسی وتحریک کننده و فکر کردن در این امور جدا” پرهیز کنید.
۵- از خوردن موادغذایی که محرک است مانند: خرما، پیاز، فلفل، تخم مرغ، گوشت قرمز، غذاهای پرچرب، حتی المقدور اجتناب و به میزان ضرورت اکتفا کنید.
۶-قبل از خواب حتماً” مثانه خود را تخلیه نمایید.
۷- از نوشیدن افراط گونه آب و مایعات پرهیز کنید (به خصوص شب ها و قبل از خوابیدن).
۸- هیچ گاه بدن عریان خود را در آینه نگاه نکنید.
۹- از دست ورزی اندام جنسی خود اجتناب کنید و به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی دست ورزی نکنید مخصوصاً هنگامی که در رختخواب هستید.
۱۰- هرگز به رو نخوابید.
۱۱- به منظور تخلیه انرژی زاید بدن به طور منظم و زیاد ورزش کنید.
۱۲- هیچ گاه بیکار نباشید و برای اوقات فراغت خود برنامه داشته باشیدو آن را با مطالعه، ورزش، زیادت عبادت کتاب و …پر کنید.
۱۳- هرگز در مکانی خلوت و تنها و دور از نظر دیگران نباشید.
۱۴- هرگاه مورد هجوم افکار جنسی واقع شدید، در مکان خلوت و دور از نظر دیگران بسر نبرید بلکه در مجالس عمومی وارد شوید و در آنجا به سر برید بهترین روش پیشنهادی در این حالت این است که به دوستانتان تلفن زده وبا انها مدتی صحبت کنید.
۱۵- هفته ای یکی دو روز روزه مستحبی بگیرید و اگر توان آن را ندارید روزه اخلاقی بگیرید؛ یعنی، میزان صرف غذا را کاهش و فاصله هر وعده غذا را افزایش و تعداد دفعات غذا راکاهش دهید و به حداقل خوراک اکتفا کنید.
۱۶- با نامحرم رفتار متکبرانه داشته باشید و از سخنان ملایمت آمیز با آنها خودداری کرده واز نرمی و لینت در کلام با آنها اجتناب ورزید.
۱۷- هیچ گاه با نامحرم و جنس مخالف در مکان خلوت و دور از نگاه دیگران باقی نمانید، حتی برای آموزش و …
۱۸- قرآن زیاد بخوانید و درباره معانی آیات آن فکر کنید
۱۹- تا قبل از اینکه شما را خواب نگرفته به رختخواب نروید (سعی کنیدزمانیکه می خواهید به رختخواب بروید با خواندن کتاب یا تماشای تلویزیون افکار جنسی را از خود دور کنید).
۲۰- به محض بیدار شدن رختخواب را ترک کنید.
۲۱- اگر قصد استحمام داریدو مورد هجوم افکار جنسی واقع هستیداز استحمام خودداری کنید.
۲۲- زمانی انسان استمناء می کند که تحریک شده باشد پس بار دیگر میگویم از فکرهای بد چه صحنه هایی که قبلاً دیده اید و چه مواردی که به اقتضاء جوانی خود دوست دارید جدا خودداری کنید بار دیگر تاکید می کنم تا قبل از اینکه شما را خواب نگرفته به رختخواب نروید.

چگونه میل جنسی خیلی زیاد را کنترل کنیم؟


مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
میل جنسی زنان و مردان چه تفاوت هایی دارد؟ میل جنسی یکی از نیازهایی است که باعث می شود دو جنس مخالف به یکدیگر نزدیک شده و در کنار هم زندگی کنند، به طوری که همین میل سبب بقای نسل انسان نیز می شود. 
تمایل جنسی از پدیده های جالب توجه و پیچیده ای است که ممکن است نظر بسیاری را به خود جلب کند. گاهی اوقات میزان آن زیاد و گاهی کم می شود. شاید این نوسانات توجه شما را به خود جلب کرده باشد یا دوست داشته باشید بدانید میل جنسی به طور کلی چیست؟ 
و یا اینکه برای پاسخ به این میل با سوالاتی مواجه باشید، مطالعه توضیحاتی که در این مقاله آمده و دریافت مشاوره جنسی می تواند تا حد زیادی در پاسخگویی به این سوالات به شما کمک کند.

میل جنسی چگونه تعریف و اندازه گیری می شود؟
میل جنسی مرحله انگیزشی و علاقه به فعالیت جنسی است که به شک علاقه و تمایل در می آید تا با شریک جنسی و عاطفی خود در یک فعالیت جنسی شرکت کنیم. 
این امر یک جنبه از چرخه جنسی انسان است ونحوه تجربه آن می تواند به تعداد انسان ها متنوع باشد. تمایلات جنسی برای یک فرد واحد، در زمان های مختلف نیز تغییر می کند ( برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چرخه پاسخ جنسی کلیک کنید).
از آنجایی که میل جنسی یک مفهوم غیر عینی و در واقع ذهنی است؛ تعریف کردن و اندازه گیری آن همواره دشواراست. 
این میل می تواند با نشانه هایی درونی و بیرونی شروع شود اما لزوما همیشه به فعالیت جنسی ختم نمی شود. در واقع ممکن است که فرد با پرداختن به برخی تخیلات و فانتزی های جنسی یا دیدن یک فرد جذاب امیال جنسی پیدا کند بدون اینکه در نهایت در یک رابطه جنسی درگیر شود.

میل جنسی از منظر زیست شناسی، اجتماعی و فرهنگی
با در نظر گرفتن میل جنسی از زاویه زیستی و اجتماعی-فرهنگی می توانیم درک کامل تر و روشن تری از آن داشته باشیم. به لحاظ زیستی می توان گفت که تمایلات جنسی زنان و مردان نوعی غریزه یا سائق است و ماهیت آن مانند سایر غرایز می باشد. 
مثلا فرد گرسنه به دنبال غذا می رود برای اینکه تنش و درد خود را فرونشاند. در واقع میل جنسی نیز فرد را بر می انگیزد تا به دنبال پاسخی برای نیاز خود باشد.
میل جنسی شدیدا با عوامل بیولوژیکی در ارتباط است :
- تغذیه
- سن
- سلامت کلی
از طرف دیگر، جدای از عوامل زیستی، می توان تمایلات جنسی را با چیزی فراتر از نیاز به فرونشاندن حس تشویش یا لذت بردن توجیه کرد. گاهی اوقات میل جنسی اهداف دیگری هم دارد. 
برای مثال حس نزدیکی به شریک جنسی یا بالارفتن صمیمیت بین زوجین. این اهداف از اساس جنسی نیستند ولی همین اهداف غیر جنسی می توانند باعث بالا رفتن تمایل و علاقه به فعالیت های جنسی شوند.
روان شناسان معتقدند قوی بودن میل یا انگیزه برای فعالیت جنسی، بستگی به این دارد که تجارب قبلی فرد از فعالیت جنسی چقدر لذت بخش و تقویت کننده بوده اند. 
در واقع هرچقدر ما تجارب لذت بخش تری داشته باشیم، در آینده بیشتر میل به فعالیت مشابه خواهیم داشت و برعکس.
تمایلات جنسی هم چنین تحت تاثیر عوامل فرهنگی یا اجتماعی نیز می تواند تغییر کند، هدایت شود، کاهش یا حتی افزایش یابد. 
در واقع فرد به خاطر مسائل فرهنگی سعی در کنترل میل جنسی اش می کند و در مقابل آن بی اختیار عمل نمی کند. میل جنسی به طور معمول به جنس مخالف منسوب می شود، با این حال در برخی موارد افراد گرایشات جنسی متفاوتی پیدا می کنند.

تفاوت های زنان و مردان در میل جنسی
میل جنسی در مردان زودتر از زنان بروز و ظهور پیدا می کند. از آنجایی که میل جنسی پیش زمینه ای برای برانگیختگی و فعالیت جنسی است. پسران نسبت به دختران در سنین پایین تر اشتیاق به فعالیت های جنسی نشان می دهند. 
مردان مشخصا سائق جنسی و اشتیاق جنسی بالاتری را نشان می دهند و همین طور در طی زندگی تجربه رابطه جنسی با شرکای جنسی بیشتری را گزارش می دهند.
به طور متوسط تمایلات جنسی مردان در طول زندگی قوی تر، متناوب تر و طولانی تر باقی می ماند. هر چند زنان به تناوب مردان میل جنسی را احساس نمی کنند، ولی هرگاه که آن را احساس می کنند، شدتش به اندازه مردان می باشد.

اختلال بی میلی جنسی
اختلال بی میلی جنسی در زنان آمیخته با اختلالات برانگیختگی می باشد. در واقع میل و برانگیختگی معمولا همزمان با هم یا با فاصله اندکی از هم رخ می دهند. این همزمانی اصولا در زنان بیشتر از مردان است. نشانه های این اختلال در زنان؛ با موارد زیر مشخص می شود:
- علاقه فرد به فعالیت جنسی کاهش یافته باشد یا به طور کلی وجود نداشته باشد.
- افکار یا خیالات جنسی و شهوت انگیز کاهش یافته یا اصلا وجود نداشته باشد.
- فرد برای فعالیت جنسی پیش قدم نمی شود یا کمتر از گذشته پیش قدم می شود و زمانی که شریک جنسی اش اقدام می کند پاسخ مثبت نمی دهد.
- در بیشتر تعاملات جنسی هیجان زده نشده و لذت نمی برد.
- در واکنش به محرکات جنسی میل یا برانگیختگی نشان نمی دهد.
- فراوانی و شدت احساس های بدنی در اندام های تناسلی یا غیر تناسلی کاهش یافته است.
- اختلالات میل جنسی در مردان با کم شدن یا نبودن مستمر و مکرر افکار و خیال پردازی های جنسی و شهوت انگیز مشخص می شود. این امر گاهی اوقات موقعیتی بوده و گاهی اوقات به شکل عمومی در همه موقعیت ها رخ می دهد.

چگونه میل جنسی خیلی زیاد را کنترل کنیم؟

 
عوامل موثر در میزان تمایلات جنسی
عوامل موثر در میزان تمایل جنسی زنان و مردان تا حدی با یکدیگر متفاوت است. در ادامه به هریک از آن ها به طورجداگانه ای اشاره خواهیم کرد.

زنان
عوامل زیستی مثل سطح هورمون ها و سطح انتقال دهنده های عصبی-شیمیایی در مغز در میزان میل جنسی موثرند. اما آنچه که بیش از مسائل زیستی بر زنان تاثیر می گذارد احساسات و عوامل مربوط به رابطه است. 
در واقع اگر آن ها در شرایط روحی خوبی نباشند و یا مشکلاتی در ارتباط با شریک خود داشته باشند نمی توانند آنگونه که باید میل جنسی را تجربه کنند.
هنگامی که زنان بی میلی جنسی از خود نشان می دهند بررسی شرایط خلقی و رابطه ای ضرورت پیدا می کند. 
در بسیاری از مواقع عواملی نظیر افسردگی و اضطراب عامل زیربنایی اصلی در کاهش میل جنسی هستند.

مردان
عوامل زیستی مثل سطح تستوسترون و سایر هورمون ها در تعیین میزان میل جنسی مردان بسیار موثرند. به لحاظ روانشناختی تجارب منفی اولیه و عقاید منفی در مورد رابطه ی جنسی ، میل جنسی را پایین می آورد. 
در خیلی از موارد هم مشکلات رابطه ای با همسر یا شریک جنسی باعث فرونشانی میل و از بین رفتن آن می شود.

درمان بی میلی جنسی
بی میلی جنسی می تواند با درمان های دارویی و یا روان شناختی تحت درمان قرار بگیرد. با این حال درمان های روانشناختی ارجحیت بیشتری دارند. چرا که اغلب ریشه این مشکل را عوامل روانی تشکیل می دهند. 
عموما اختلالات جنسی اگر توسط درمانگر مجرب تشخیص داده شوند و پیگیری و همکاری مراجع را داشته باشند، با بهبود همراه خواهند بود. اختلالات جنسی معمولا بر سایر ابعاد زندگی زوجین نیز تاثیر می گذارند و کیفیت روابط آن ها را کاهش می دهند. 
به همین خاطر هرچه زودتر برای رفع مشکل خود به متخصص مراجعه کنید از وقوع مشکلات بیشتر پیشگیری خواهید کرد. روانشناسان با برگزاری جلسات سکس تراپی و خانواده درمانی می توانند در این امر به شما یاری برسانند.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو