در ماه هشتم بارداری چه خبر است؟!

منبع: نی نی بان

143

1398/9/13

14:35


در این ماه احتیاطهای زیاد لازم است که باید به آنها توجه داشته باشید از تغییرات فیزیکی و معایناتی که باید در این ماه انجام دهید تا محاسبه تعداد تکانهای جنین و مراقبتهایی که باید انجام دهید.
 

در ماه هشتم بارداری چه خبر است؟!

 

تغییرات فیزیکی در ماه هشتم
-  در هفته 32 کودک شما بسیار پرانرژی بوده و فعالیت زیادی دارد. حرکات او در این هفته به اوج خودش میرسد و شما قادر به احساس پیچ و تاب خوردنش خواهید بود. در هفته 33 حرکات کودک شما ریزتر خواهد شد چون بزرگ شده و رحم فضای زیادی برای تحرک به او نمیدهد. او ممکن است حتی دچار سکسکه شده و تکانهای ریتمیک کوچکی در رحم ایجاد کند. این احتمال هم وجود دارد که جنین در این هفته بچرخد و سرش به سمت پایین قرار بگیرد و تا زمان تولد هم دیگر برنگردد. تا هفته 35 جنین تمام رحم شما را اشغال خواهد کرد و حرکت به اطراف برایش ناراحت کننده خواهد بود. در این حالت او به جای حرکات پرانرژی بیشتر میچرخد.
-  سوزش سر دل در این ماه هم ادامه خواهد داشت که ناشی از فشاری است که رحم به معده وارد میکند.
-  همچنان ممکن است مشکل خواب شبانه داشته باشید تا حدی که مدام نیاز به دستشویی پیدا کنید. شاید فکر استرس این را داشته باشید که دچار بی اختیاری ادرار شده اید چون با عطسه و سرفه چند قطره ادرار دفع میکنید اما نگران نباشید چون این حالت طبیعی است.
-  هورمونهای جفت در این ماه شروع به تولید شیر در سینه میکنند.
-  در این ماه احتمال دارد فشار خون شما کمی بالا برود و دچار تورم در دستها و پاها شوید. بنابراین مطمئن شوید که کفش راحت و مناسب به پا میکنید.
-  در این ماه بیشتر از ماه های قبل به انقباضات برکستون هیکس توجه خواهید داشت.
-  ماه هشتم احتمال کمر درد زیاد است زیرا عضلاتی که از مفاصل کوچک حمایت میکنند در حال استراحتند. 
-  درد در ناحیه قسمت پایین شکم و همچنین درد در ناحیه داخلی پاها هم به خاطر فشاری است که سر جنین بر اعصاب این ناحیه وارد میکند و مفاصل لگن را برای زایمان آماده میکند.
-  در پایان این ماه بیشتر نوزادان در موقعیت سر به پایین هستند. اگر چه 4 درصد در وضعیتی هستند که پاها رو به پایین است و به اصطلاح نچرخیده اند.

تعداد ضربه ها
توصیه میشود تعداد ضربه های نوزاد را از ماه ششم بارداری برای اطمینان از اینکه حالش خوب است در نظر داشته باشید. هر روز محاسبه کنید که چقدر زمان میبرد تا جنین شما 10 ضربه بزند. احتمالا باید 10 ضربه را در 2 ساعت احساس کنید اما احتمالا حرکات زیادی را که بسیار کوچک هستند احساس خواهید کرد. کار دیگری که میتوانید انجام دهید این است که محاسبه کنید چه مدت طول میکشد تا جنین 3 حرکت انجام دهد. این 3 حرکت را باید در نیم ساعت احساس کنید.
بعد از مدت کوتاهی متوجه یک الگوی مشخص و زمان معلوم برای تعداد حرکات جنین میرسید. اگر متوجه انحرافات عمده در این الگو باید با پزشک هر چه سریعتر مشورت کنید.
 

در ماه هشتم بارداری چه خبر است؟!

 

بررسیهای پزشکی
از هفته 32 تا 35 باید هر دو هفته یک بار به پزشک مراجعه کنید و از هفته 36 تا پایان بارداری هم هر هفته ملاقات پزشکی داشته باشید. در مطب پزشک معمولا قد، وزن، فشار خون، ادرار، ضربان قلب جنین، ارتفاع بالای رحم یا فوندوس، اندازه و موقعیت جنین، تورم مچ پا به خصوص اگر با سردرد، تغییرات بینایی یا درد شکمی همراه باشد و برخی اقدامات دیگر مانند سونوگرافی انجام خواهد شد.

نگرانیهای مهم این ماه
خونریزی: خونریزی بعد از هفته 28 بارداری میتواند موقعیت اورژانسی تلقی شود. خونریزی میتواند خفیف، شدید یا همراه با درد باشد. علل خونریزی در اواخر بارداری شامل مشکلاتی مانند جفت سرراهی که در آن جفت پایین از رحم مادر قرار میگیرید یا جدا شدن زودرس جفت باشد که در آن جفت از دیواره های رحم جدا میشود.
یکی دیگر از علل خونریزی در اواخر بارداری پارگی رحم است که همه این شرایط خطرناک بوده و نیاز به درمان دارد. اگر متوجه خونریزی یا لکه بینی شدید یا درد شکمی در این ماه داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید.
زایمان زودرس: شما باید درباره نشانه های زایمان زودرس آگاهی داشته باشید. برخی از علائم عبارتند از:
-    بیش از 5 انقباض در ساعت
-    وجود خون روشن در واژن
-    تورم صورت و دست
-    درد هنگام ادرار کردن
-    درد شدید یا طولانی مدت در معده
-    استفراغ مداوم
-    ترشح روشن از واژن
-    درد پشت
-    فشار شدید لگن

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
در ماه هشتم بارداری، جنین شما به حدی زیادی رشد کرده است و شما با حرکات جنین در شکم و اذیت و آزارهای او، دست و پنجه نرم می‌کنید. هر مادر باردار باید خودش را آماده اتفاقات قبل از زایمان و هفته‌های آخر بارداری کنید. در ماه هشتم بارداری باید سرعت حرکات خود را کاهش دهید، زیرا در ماه حساسی از بارداری هستید.
از الآن می‌توانید حس مادری به خودتان بگیرید و برنامه‌ریزی‌هایی برای زایمان و ماه آخر بارداری خود داشته باشید. در طول ماه هشتم بارداری، تغییراتی در شرایط فیزیکی مادر و جنین اتفاق می‌افتد، این تغییرات به خاطر نزدیک شدن به‌روز زایمان است. در ادامه به طور مفصل این تغییرات فیزیولوژیک را برای شما بیان می‌کنیم.

اتفاقات ماه هشتم بارداری
مراقبت در طول ماه هشتم بارداری بسیار مهم است. در سه ماهه پایانی بارداری، تغییرات زیاد و قابل درکی اتفاق می‌افتند که این تغییرات را باید حس کنید:
- در ماه هشتم بارداری احساس بی‌قراری و آشفتگی زیادی دارید. تنفس عمیق شما را به آرامش دعوت می‌کند.
- وضعیت بارداری خود را بپذیرید و به حرف‌های دیگران توجهی نکنید. تناسب اندام شما به هم خورده است، اما نگران حرف دیگران نباشید. خاصیت بارداری همین است و روزهای آخر آن را با آرامش سپری کنید.
- تغییرات هورمونی شما در ماه هشتم بارداری و ماه‌های دیگر بسیار شدید است و اضطراب و ناامنی شما را زیاد می‌کند. سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید.
- در پایان ماه هشتم بارداری باید برنامه‌ریزی‌های خود را راجع به زایمان انجام دهید.

تغییرات فیزیکی زنان باردار در ماه هشتم بارداری
شکم شما در ماه هستم بارداری بسیار بزرگ شده است و همراه با آن در اندام‌های دیگر نیز تغییرات فیزیکی زیاد رخ داده است:
- در ماه هشتم بارداری، هنگام عطسه، سرفه و بلند کردن اجسام سنگین دچار نشت ادرار می‌شوید. این مسئله شما را خجالت‌زده می‌کند، اما طبیعی است و بهتر است با انجام تمرینات کگل، با بی‌اختیاری ادرار مبارزه کنید.
- تجمع آب در بدن شما در ماه هشتم بارداری افزایش می‌یابد و دست و پاهای شما متورم می‌شود.
- در ماه هشتم بارداری تنگی نفس شما تشدید می‌گردد. زیرا شکم شما به حدی بزرگ شده است که به ریه‌ها و پرده دیافراگم فشار می‌آورد.
- سوزش سر دل و یبوست
- گرگرفتگی و سرگیجه نیز از علائم متداول ماه هشتم بارداری است.
- با نزدیک شدن به زایمان، حرکات انقباضی رحم شما بیشتر می‌شود.
- نشت آغوز از نوک سینه در ماه هشتم بارداری، زیرا بدن شما برای زایمان و شیردهی آماده می‌شود.
- با پایان ماه هشتم بارداری، میزان مایع آمنیوتیک داخل رحم کاهش می‌یابد. مقداری از مایع آمنیوتیک در ماه‌های آخر بارداری، به بیرون از بدن نشت می‌کند. مایع آمنیوتیک بوی متفاوتی نسبت به ادرار دارد.
- اگر در ماه هشتم بارداری، احساس بی‌قراری و اضطراب دارید، تعجب نکنید زیرا نه تنها تغییرات هورمونی در ماه‌های آخر بارداری زیاد است، بلکه بی‌صبرانه منتظر زایمان و دیدن فرزندتان هستید. این بی‌قراری کاملاً عادی است.
- در ماه هشتم بارداری حس و حال عجیبی دارید و ترس خاصی از مادر شدن خواهید داشت.

در ماه هشتم بارداری چه خبر است؟!


تغییرات فیزیکی جنین در ماه هشتم بارداری
- جمجمه جنین در ماه هشتم بارداری به سمت پایین می‌چرخد تا برای زایمان آماده شود.
- کاهش مایع آمنیوتیک به این معنی است که کلیه‌های کودک شما شروع به کار کرده است. کورتیزول بیشتری از کلیه‌ها ترشح می‌شود.
- در مورد پسربچه، بیضه‌ها به آرامی به سمت پایین شکم حرکت می‌کنند و فرج دختربچه نیز کاملاً تشکیل می‌شود. هورمون‌های بارداری موجب می‌شود که کیسه بیضه جنین در بدو تولد متورم باشد. این هورمون‌های بارداری برای جنین دختر نیز خوب است.
- ناپدید شدن کرک‌های جنینی در طول ماه هشتم بارداری
- رشد شناختی سریع مغز در ماه شتم بارداری اتفاق می‌افتد. سلول‌های عصبی با سرعت زیادی رشد و تقسیم می‌شوند تا جنین آماده برقراری ارتباط بعد از زایمان شود.
- در پایان ماه هشتم جنین شما حدود ۵۰ سانتی‌متر قد و ۳-۲ کیلوگرم وزن دارد.
- جنین در ماه هشتم بارداری فضای کمتری برای حرکت دارد، زیرا رشد زیادی کرده است.

چک لیست ماه هشتم بارداری
- در مورد روش زایمان تصمیم بگیرید : احتمالاً تا کنون در حال تصمیم‌گیری برای روش زایمان بوده‌اید. همه تصمیمات خود برای این موضوع را نهایی کنید.
- وسایل بیمارستان را آماده کنید : کیفی از وسایلی که در هنگام زایمان در بیمارستان به آن‌ها نیاز دارید آماده کنید. در بین این وسایل باید هر آنچه شما و همسرتان در حین زایمان و برای ماندن در بیمارستان لازم دارید، موجود باشد. همچنین این کیف باید شامل لباس‌های نوزاد و هر چیزی که نوزاد در بیمارستان لازم دارد، باشد.
- برای بیمارستان برنامه ریزی کنید: به این فکر کنید که در زمان بارداری به چه طریقی می‌خواهید به بیمارستان منتقل شوید. چند راه ارتباطی به بیمارستان را بررسی کنید تا اگر نوزاد در ساعات پر ترافیک قصد متولد شدن داشت، بتوانید به سرعت خود را به بیمارستان برسانید.
شماره افرادی که در گروه زایمان هستند را نزدیک به تلفن یا روی یخچال داشته باشید تا در صورت نیاز دسترسی سریع به آن‌ها داشته باشید.
- خانه را به شکل آماده درآورید : از این زمان استفاده کنید تا آخرین تغییراتی که می‌خواهید در خانه یا اتاق کودک ایجاد کنید. وسایل خطرناک خانه را جابجا کنید یا تغییری در آن‌ها ایجاد کنید که دیگر خطرناک نباشند.
- پیاده‌روی و ورزش کنید : پیاده‌روی کردن، انجام ورزش‌های کگل ،تمرین روش‌های تنفس ، تمرین حالت مناسب زایمان و مصرف مقادیر زیاد مایعات در این زمان بسیار مناسب است.

نتیجه گیری
تورم دست و پاها، سرگیجه و گرگرفتگی، سوزش معده و نشت آغوز از موارد طبیعی در ماه هشتم بارداری هستند. پیاده‌روی و ورزش کردن در این ماه شما را برای زایمان آماده می‌کند.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو