نحوه صحیح حمام کردن در بارداری و چند توصیه مهم که خانم های بارداری باید بدانند

نحوه صحیح حمام کردن در بارداری و چند توصیه مهم که خانم های بارداری باید بدانند


منبع: آرگا

147

1398/10/2

13:33


بارداری یکی از مراحل حساس در زندگی خانم ها بوده که باید در آن یکسری نکات رعایت شود. یکی از این نکات نحوه صحیح حمام کردن می باشد. دانستن این نکته سلامت جنین و مادر را به همراه دارد. این مقاله از آرگا به نحوه صحیح حمام کردن در دوران بارداری می پردازد.

بارداری یکی از مراحل حساس در زندگی خانم ها می باشد که باید در آن یکسری بایدها و نبایدها رعایت شود. در این دوران حمام کردن هم دارای قواعد و شرایط خاص خودش می باشد. اگر علاقمند هستید تا با نحوه صحیح حمام کردن در دوران بارداری آشنا شوید با این مقاله از آرگا همراه ما باشید.

 

روش حمام کردن خانم باردار

در دوران زیبای بارداری، مادر و پدر برای تولد فرزند خود لحظه شماری می کنند. اما مادران باید در این مرحله حساس، نکاتی که سبب سلامت جنین و خود مادر می گردد را رعایت کنند تا این مرحله مهم از زندگی را به خوبی به پایان برسانند. یکی از این نکات نحوه صحیح حمام کردن می باشد. با حمام کردن احساس آرامش خاصی در فرد ایجاد شده و همچنین دردهای ایجاد شده از گرفتگی عضلات نیز تسکین می یابد. دانستن نحوه صحیح حمام کردن در بارداری، سلامت جنین و مادر را به همراه دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانید.

نحوه  صحیح حمام کردن در بارداری

حمام کردن در بارداری

در دوران بارداری مادران باید از حمام آب سرد و داغ، جکوزی و سونا پرهیز کنند. حمام آب داغ یا سرد برای مادر مضر بوده و ممکن است به جنین آسیب برساند. به طور کلی دمای آب هنگام حمام کردن، نباید از دمای بدن فرد خیلی بیشتر یا کمتر باشد. همچنین در هنگام داخل یا خارج شدن به وان با احتیاط عمل نمایید. بنابراین مادر باردار می تواند هر روز دوش گرفته تا کمردرد و یا گرفتگی عضلاتش تسکین یابد.

بهره گیری از حمام آب سرد یا داغ در دوران بارداری؟

استحمام در بارداری

مادران برای استحمام به آبی نیاز دارند که دمایی متعادل داشته و خیلی بالاتر یا کمتر از میزان دمای بدن آن ها نباشد. بنابراین حمام کردن با آب داغ یا سرد توصیه نمی شود. چراکه آب داغ می تواند بر روی سیستم ایمنی جنین تاثیر منفی گذاشته و همچنین سبب افزایش دمای بدن مادر شده که این امر خون رسانی به جنین را کاهش داده و سبب ترشح هورمون استرس شده که سلامتی جنین را به ویژه در سه ماهه اول بارداری به خطر می اندازد. حمام با آب سرد نیز سبب شکم درد و حالت تهوع مادر می شود. به طور کلی برای دوش گرفتن بهتر است از آب ولرم استفاده کنید چراکه هم سبب تسکین درد عضلات مادر شده و هم برای جنین نیز مفید می باشد.

تاثیرات منفی حمام آب داغ در  دوران بارداری

روش استحمام در بارداری

با توجه به این که استحمام، احساس آرامش دلپذیر و تسکین عضلات را به همراه دارد اما در هنگام بارداری باید مواردی را رعایت کرد تا سلامت جنین و مادر به خطر نیافتد. در دوران حاملگی از دوش آب داغ اجتناب کنید چرا که دمای زیاد آب تاثیرات منفی همچون احساس ضعف و سرگیجه، افت فشار خون، ایجاد اختلال در اکسیژن رسانی و تغذیه جنین، نقص عضو جنین ،بخصوص در سه ماهه اول بارداری، بالارفتن احتمال سقط جنین و.. را برای مادر و جنین به همراه دارد. بنابراین بهره گیری از سونا، جکوزی و  وان آب داغ در دوران حاملگی بسیار خطرناک است.

از طرف دیگر برای برخی مادران این نگرانی وجود دارد که آب حمام ممکن است وارد رحم شده و به جنین در حال رشد آسیب برساند. بهتر است بدانید که جنین شما در کیسه بارداری حاوی مایع امنیوتیک محافظت شده و حتی اگر آب به داخل رحم نفوذ کند جنین در این کیسه در امنیت کامل به سر خواهد برد. بنابراین جای نگرانی وجود ندارد.

در پایان از همراهی شما عزیران با این مقاله از آرگا صمیمانه سپاسگزاریم و امیدواریم مطالب ارائه شده مورد رضایت واقع شده باشد.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو