عفونت باعث تاخیر پریود شده است؟

منبع: نی نی بان

152

1398/10/10

14:20


سوال مخاطب نی‌نی‌بان: من حدود یکسال شایدم بیشتر دوره هام منظم 30 روزه بودم ولی الان دو ماهه که به موقع نبوده، ماه پیش دقیقا 10 روز عقب انداختم این ماه هم هنوز معلوم نیست که چه وقت بشه، در ضمن یک سال و نیم ازدواج کردم در این یکسال و نیم منظم بودم به جز این دو ماه اخیر مطمئن هستم باردار نیستم، به نظرتون عفونت باعث این قضیه شده یا مسئله دیگه ای هم ممکنه باشه.
 

عفونت باعث تاخیر پریود شده است؟

 

پاسخ دکتر کتایون برجیس، متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ نازایی:
دوست عزیز عفونت های واژینالی که هر خانمی ممکن است در طول سال یکی دو بار به آنها مبتلا شود معمولا ربطی به عفونت ندارد یعنی عفونت یک عامل برای عقب افتادن قاعدگی محسوب نمی شود. اینکه قاعدگی شما قبلا چه نظمی داشته است و آیا داروی خاصی از جمله ال دی مصرف می کرید که به تنظیم پریود تان کمک کرده بوده است و... در شرح حال تان برای ما مهم است. لازم است به یک متخصص زنان مراجعه کنید تا وضعیت پریودتان از نزدیک بررسی شده و شرح حال و سوابق تان مورد توجه قرار بگیرد و در صورت صلاحدید آزمایش هورمونی و سونوگرافی هم بدهید تا علت بی نظمی مشخص شده و درمان های لازم را دریافت کنید.
 
مهمترین مطالب در این باره:
 عفونت و پریود نشدن
ابتلا به عفونت های قارچی واژن در میان زنان شایع است، به طوری که 75 درصد از آن ها در طول زندگی خود ابتلا به بیماری های قارچی را تجربه می کنند. بیماری کاندیدیازیس یا عفونت قارچی بیماری شایعی در بین زنان است که به احتمال زیاد حداقل یک بار در زندگی هر زنی رخ می دهد. این بیماری در اثر رشد بیش از حد مخمری به نام کاندیدا آلبیکنس که به طور طبیعی در همه ما اتفاق می افتد، ایجاد می شود. هنگامی که قارچ در واژن بیش از حد رشد کند باعث عفونت قارچی واژن می شود.
 
علائم و دلایل عفونت
علائم عفونت کاندیدیازیس عبارتند از خارش، سوزش و ترشحات واژن. غشاء مخاطی مادگی ممکن است دچار قرمزی و زخم کوچک شود. درد شکم و تب به علائم این عفونت مربوط نمی شود و اگر این علائم را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید. دلیل شروع این عفونت مشخص نیست اما به عنوان مثال آنتی بیوتیک، بارداری و استفاده از لباس های تنگ می تواند باعث شروع این عفونت شود. همچنین لباس هایی که جنس آن ها پلاستیکی است نیز مانع رسیدن هوا به بدن می شود و باعث عفونت می شود. این عفونت می تواند از مقعد به واژن منتقل شود بنابراین در هنگام استفاده از دستمال توالت همیشه از جلو به عقب تمیز کنید.
از آن جایی که علائم این عفونت مانند بیماری های زیادی از قبیل بیماری های مقاربتی است، قرص باید با نظر پزشک مصرف شود به خصوص اگر بار اولی است که دچار این عفونت می شوید. همچنین خانم های زیر 16 سال و بالای 60 سال با مشاهده این علائم باید به پزشک مراجعه کنند.

درمان عفونت
برای درمان عفونت واژن قرص های خوراکی و شیاف های واژن تجویز می شود. شیاف های واژن باید یک تا سه روز مصرف شوند (حتی در دوران پریودی). کرم های مختلفی مشکل خارش از بین می برد. التهاب و ترشحات خمیری بدون علائم نیازی به درمان ندارند.
می توانید با رعایت بهداشت شخصی و مصرف رژیم غذایی کم کالری خود درمانی کنید. پدهای پریودی که مانع از رسیدن هوا به بدن می شوند، شلوارهای تنگ و لباس زیر پلاستیکی نپوشید و از مرطوب بودن محل جلوگیری کنید.

عفونت قارچی و پریودی
ممکن است کاندیدیازیس در دوران پریودی افزایش یابد. در این حالت، بهتر است از لباس زیر مناسب استفاده کنید و بهداشت شخصی را رعایت کنید. همچنین شستن قسمت پایین پشت و مالش آن مجاز نیست فقط سعی کنید از آب و مواد شوینده با pH کمتر از 7 استفاده کنید. شستن با آب به تنهایی بهترین حالت است.
در طول عفونت، سعی کنید از پدهای پریودی و شلوارهای تنگ استفاده نکنید زیرا مانع از رسیدن هوا به بدن می شوند و باعث رشد بیشتر قارچ می شوند. در طول عفونت قارچی و پریودی بهتر است از کاپ های مخصوص پریودی استفاده کنید. زیرا به قسمت انتهایی پشت اجازه نفس کشیدن می دهد و مانع از به هم خوردن تعادل رطوبتی می شود.
اگر عفونت داخلی است و قرص های مخصوص قارج را نتوان به صورت خوراکی مصرف کرد یا شیاف واژن همراه با قرص تجویز شد بهتر است شیاف را بعد از ظهرها استفاده کنید. در این حالت استفاده از تامپون و کاپ پریودی توصیه نمی شود اما پدهای پنبه ای تا زمانی که به بدن اجازه تنفس بدهند، مجاز هستند. عفونت قارچی می تواند در مردها نیز اتفاق بیفتد بنابراین اگر عفونت قارچی دارید به همسرتان توصیه کنید در طول نزدیکی جنسی از کاندوم استفاده کند.
 
بهتر است بدانید
 
 

عفونت باعث تاخیر پریود شده است؟

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو