بارداری خارج از رحم، تشخیص تا درمان

منبع: نی نی بان

98

1398/3/25

23:36


بارداری خارج از رحم وضعیتی خطرناک و از مهم ترین علل مرگ و میر مادران به شمار می آید، از هر 1000 حاملگی در 16 مورد این نوع بارداری رخ می دهد. این وضعیت زمانی است که تخمک بارور شده، خارج از آندومتر رحمی باشد. معمولا در 98 درصد این موارد تخمک بارور شده در لوله رحمی است و چنانچه این وضعیت سریع تشخیص داده نشود و درمان صورت نگیرد، منجر به پارگی لوله و به دنبال آن باعث خونریزی داخلی در ناحیه شکم می شود.
گفتنی است لانه گزینیِ تخمک بارور شده در جاهای دیگری هم ممکن است اتفاق بیافتد. تخمدان، گردن رحم، شکم و همزمانی حاملگی خارج رحمی و داخل رحم از جاهایی هستند که امکان دارد تخمک بارور شده در آنجا بماند.

علائم این نوع بارداری چیست؟
علائم بارداری خارج رحم گاهی فرد را دچار اشتباه می کند، برخی بانوان خیال می کنند که دچار عفونت ادراری یا مشکلات گوارشی و مسمومیت شده اند و گاهی، خونریزی مشابه قاعدگی است و حتی متوجه بارداری نمی شوند.
به طور کلی تشخیص ابتدایی بارداری خارج رحم مشکل بوده و معمولا زنان درگیر این نوع بارداری می گویند ابتدا علائمی مانند حاملگی طبیعی داشته اند، مانند تاخیر قاعدگی، حساس شدن نوک سینه ها، تهوع و… اما زنگ خطر با این علائم زده نمی شود و بیمار دچار درد لگنی، شکمی و خونریزی از واژن شده و سرانجام سرگیجه و غش به دلیل افت فشارخون بر اثر خونریزی غیرطبیعی سراغش می آید.

دلیل بارداری خارج از رحم چیست؟
تخمک بارور شده معمولا 4 تا 5 روز زمان می برد تا مسیر لوله رحمی از تخمدان تا رحم را طی کند و حدود 6 تا 7 روز بعد از لقاح در رحم لانه گزینی می کند.
مهم ترین و متداول ترین دلیل بارداری خارج رحم تخریب لوله رحمی و ایجاد انسداد یا تنگی لوله می باشد. همچنین احتمال دارد مشکل در دیواره‌های لوله وجود داشته باشد که نتواند مانند حالت طبیعی منقبض شده و تخم بارور را به داخل رحم به حرکت درآورد. هر عاملی که باعث پیچ خوردگی یا چسبندگی لوله رحم شود، موجب تاخیر عبور تخم از لوله و لانه گزینی آن می شود. پس هر علتی که موجب کندی حرکت تخمک بارور در مسیر خود به سمت رحم شود می تواند بارداری خارج رحمی را موجب گردد.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو