هواپیما نیز به همین صورت است و قوانین خاص خود را دارد و هر شخص که داخل پرواز خارجی یا پرواز داخلی است باید آداب آن را رعایت کند. رعایت قوانین و احترام گذاشتن به حق دیگران باعث می شود تا همگی سفری خوب و لذت بخشی داشته باشند و همگی در آرامش سفر خوبی را تجربه می کنند.

در ادامه این مطلب می خواهیم چند مورد از آداب مرسوم پرواز خارجی سام سیر یا پرواز داخلی در داخل هواپیما را شرح دهیم.

۱. مسدود نکردن راهرو:

به محض سوار شدن به هواپیما بایستی تمام وسایلی که با خود به داخل هواپیما آورده اید در مکانی که برای قرار دادن وسایل ها در بالای صندلی ها تعبیه شده است قرار دهید و سپس بر روی صندلی اتان بشینید و از گذاشتن کیف دستی یا هر چیز دیگر در راهرو جدا خودراری کنید. زیرا که رعایت نکردن این مورد موجب این می شود که مسافر دیگری که می خواهد از راهرو رد شود دچار مشکل شود، بنابراین چه در پرواز خارجی چه در پرواز داخلی از مسدود کردن راهرو هواپیما خودراری کنید.

۲. مطمئن شوید که وسایل را به طور صحیح قرار داده اید:

توجه کنید که وسایل زیادی با خود به داخل هواپیما نیاورید زیرا اگر این وسایل زیاد باشد در قفسه ای که برای گذاشتن وسایل تعبیه شده به درستی جا نمی شود و با هر تکانی ممکن است بریزد و برای شما مشکل ایجاد کند.

۳. معرفی خود به مسافر کناری:

با یک سلام و احوال پرسی و لبخند با مسافر کناریتان ارتباط بگیرید و خود را معرفی کنید تا در صورت نیاز از او کمک بگیرید و اگر هر دو طرف تمایل داشته باشند می توانید در طول پرواز خارجی یا پرواز داخلی با یکدیگر صحبت کنید تا استرس کمتری بگیرید.

۴. مساوات را رعایت کنید:

دسته های صندلی های میانی هواپیما برای دو مسافر تعبیه شده. اگر در این صندلی ها نشسته اید باید بدانید که دسته ی صندلی تنها برای شما نیست و بایستی به اندازه سهم خود از آن استفاده کنید و موجب ایجاد آزار و اذیت برای مسافر کناری نشوید.

۵. رعایت حریم:

در هنگام استراحت باید توجه داشته باشید که فقط از مکانی که برای شما است استفاده کنید به طور مثال موقع خواب سرتان را به صندلی کنار تکه ندهید یا پاها و دستایتان رها نکنید و مکانی که برای صندلی کناری تعبیه شده اشغال نکنید. رعایت نکردن این حریم خلاف قوانین پرواز خارجی یا پرواز داخلی است.

۶. پرهیز از خوردنی های بودار:

در فضای کابین هواپیما به علت نداشتن تهویه ای مناسب در صورت خوردن خوراکی بو دار به سرعت بوی آن در کل کابین پخش می شود. از آنجایی که همه ی مسافران در این فضا با شما شریک هستند از خوراکی های بودار در پرواز خارجی یا پرواز داخلی استفاده نکنید چون ممکن برای فردی خوشایند نباشد.

۷. هماهنگی با مسافر عقبی:

در صورتی که قصد دارید صندلی خود را در طی سفر برای خوابیدن و استراحت کردن بخوابانید بایستی حتما با مسافر پشتی درمیان بگذارید و در صورت رضایت آن فرد این کار را انجام دهید. در صورتی که شما برای اقدام به این کار با نفر پشتی هماهنگ نکنید ممکن است موجب ریختن غذا یا چایی بر روی پای آن فرد شوید پس حتما در پرواز خارجی یا پرواز داخلی به این امر توجه کنید.

به این ۷ موردی که در رابطه با آداب و قوانین هواپیما است حتما در سفر های خود رعایت کنید تا سفری خوبی را همراه با همسفرهایتان تجربه کنید.

صندلی‌های کنار خروج اضطراری هواپیما برای چه کسانی هستند؟

در فضای داخلی هواپیما چندین در به عنوان درب خروج اضطراری تعبیه شده است. در کنار هر کدام از این درها یک ردیف صندلی قرار دارد. هنگامی که هواپیما در پرواز داخلی یا پرواز خارجی خود دچار مشکل می‌شود، درب‌های خروج اضطراری باز می‌شوند که در این مواقع اورژانسی، مسافران می‌توانند از هواپیما خارج شوند.

 در نتیجه کسانی که روی صندلی‌های کنار این درها می‌نشینند زودتر از بقیه مسافران بیرون رفته و جان سالم به در می‌برند.

کسانی که تجره‌ی زیادی برای خرید بلیط هواپیما دارند میدانند که در هواپیما بعضی از صندلی‌ها برای مثال صندلی‌های کنار پنجره محبوبیت بیشتری دارند. برعکس، صندلی‌های وسط طرفداران زیادی ندارند و در طول پرواز داخلی و پرواز خارجی کسی دوست ندارد به انتخاب خود روی این صندلی‌ها بنشیند.

 صندلی‌های کنار سرویس بهداشتی هم برای خانواده‌هایی که فرزند کوچک دارند مناسب است تا براحتی بتوانند به دستشویی بروند. به دلیل آنکه بیشتر سفرها با بلیط اکونومی انجام می‌شود در نتیجه مسافر حق انتخاب صندلی را ندارد. اما امروزه ایرلاین‌هایی هم هستند که قبل ازخرید بلیط هواپیما خارجی و یا داخلی یعنی هنگام رزرو، مسافر میتواند صندلی‌اش را انتخاب کند.

 در مورد صندلی‌های کنار خروج اضطراری باید گفت که تنها مسافران خاص و واجد شرایط می‌توانند در طول پرواز داخلی و پرواز خارجی روی آن‌ها بشینند و امکان انتخاب آن برای همه‌ی مسافران وجود ندارد. در صورتی که مسافر اقدام به خرید بلیط هواپیما برای این صندلی کرده باشد اما دارای شرایط لازم نباشد، مهماندار این توانایی را دارد که جای او را تغییر دهد.