مصطفی رحماندوست به سکسیم متهم شد! + متن شعر

منبع: سیمرغ

87

1398/11/5

14:46


مصطفی رحماندوست به سکسیم متهم شد! + متن شعر

یکی از ترانه‌های کودکانه مصطفی رحماندوست در روز‌های گذشته مورد نقد شدید فعالان اجتماعی قرار گرفته است

محتوای جنسیت زده شعر برای کودکان

یکی از ترانه‌های کودکانه مصطفی رحماندوست در روز‌های گذشته مورد نقد شدید فعالان اجتماعی قرار گرفته است. این که رحماندوست کلیشه‌ای نخ‌نما مانند رابطه عروس و مادرشوهر را دستمایه یک شعر کودکانه قرار می‌دهد و از تأثیری که این ترانه‌ها بر ذهن کودکان و ایفای نقشِ آینده‌شان در خانواده می‌گذارد، بی‌خبر باشد، جای تعجب دارد.

«گل پسرم رو قربون/ تاج سرم رو قربون/ می‌خواد بره مدرسه/ بخونه حساب و هندسه/ بزرگ بشه زن بگیره/ عروس برای من بگیره/ خودش کنارم می‌شینه/ زنش برام میز می‌چینه/ آب میاره/ نون میاره/ پلو و فسنجون میاره».

پایین ترانه هم توصیه شده: «هنگام بازی و نوازشِ کودکانه این ترانه را بخوانید»! شاید باورتان نشود ولی این سطرها را شاعر مشهور کودک و نوجوان، مصطفی رحماندوست سروده است که در آن مادر یا پدری قربان صدقه گل‌پسرِ اول دبستانی‌اش می‌رود!

شعری با محتوایی جنسیت‌زده و به شدت زن‌ستیز که در یکی دو روز گذشته در فضای مجازی دست به دست می‌شود و انتقادات بسیاری را به دنبال داشته است. این که رحماندوست کلیشه‌ای نخ‌نما مانند رابطه عروس و مادرشوهر را دستمایه یک شعر کودکانه قرار می‌دهد و از تأثیری که این ترانه‌ها بر ذهن کودکان و ایفای نقشِ آینده‌شان در خانواده می‌گذارد، بی‌خبر باشد، جای تعجب دارد.

شعر مذکور در مجموعه ترانه‌هایی مشابه در کتابی با نام «ترانه‌های نوازش» از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۸۵ منتشر شده و به تازگی در فضای مجازی انتشار یافته است. کاربری در واکنش به این ترانه نوشته است: «یه زمانی فقط نشانه کانون پرورش فکری، ضامن کیفیت کتاب کودک بود. حالا شعری چاپ کرده که از نظر فرم مزخرفه و محتواش هم درباره پسر سالاری و خدمت عروس به مادرشوهره. دست مریزاد با این بچه تربیت کردنتون»!

بیشتر بدانید : واکنش مصطفی رحماندوست با شوخی سخیف با وی در خندوانه

بیشتر بدانید : تابستان‌های نوجوانی مصطفی رحماندوست چگونه گذشت؟

بیشتر بدانید : آرزوی«سراینده صد دانه یاقوت» در 64سالگی

بیشتر بدانید : دو ایرانی در فهرست جایزه ادبی «آسترید لیندگرن»+عکس

 

گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
منبع: روزنامه خراسان


مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو