افزایش شانس باروری، چند توصیه کاربردی

منبع: نی نی بان

119

1398/11/5

17:16


به طور عادی بیشتر زوج‌ها بعد از چند ماه تلاش برای بارداری موفق می‌شوند، اما افرادی که دیر ازدواج می‌کنند و از سوی دیگر دیرباردار می‌شوند، یا زوج‌های که عادت به استعمال دخانیات دارند بر روند باروریشان اثر گذاشته و باعث کاهش باروریشان خواهد شد.
عوامل بسیار زیادی وجود دارد که بر روی شانس باردار شدن در هر زنی تاثیر می‌گذارد اما مهم‌ترین عاملی را که می‌توان در این مورد موثر در نظر گرفت، شرایط بدنی فرد است.
اگر شما یک سال است که تلاش کردید، اما هنوز موفق نشدید بهتر است به متخصص زنان و نازایی مراجعه کنید تا علت دیر باردار شدن خود را بدانید. افرادی که سن بالای ۳۵ دارند اگر طی مدت ۶ ماه باردار نشوند به این اتفاق بی توجهی نکنند. در یک آمار نشان داده شد، ۳۰ درصد زوج‌ها در ماه اول، ۶۰ درصد در سه ماه اول و ۸۰ درصد در  سال اول تلاششان، موفق هستند. این آمار در سه سال اول به ۹۱ درصد و در ۴ سال به ۹۳ درصد می‌رسد.
زوج‌هایی که نابارورند نگران نباشند، زیرا با بهره‌گیری از روش‌های نوین پزشکی در کشور در نهایت باردار می‌شوند. اگر هم این روش‌ها موثر نبود؛ موارد دیگری مثل اهدا اسپرم و لقاح مصنوعی وجود دارد.
مشخص است که سن روی باروری تاثیر مستقیم دارد، زیرا کیفیت تخمک‌ها در بانوانی که سنشان بالا رفته، نسبت به جوانتر‌ها کمتر می‌شود. این بدان معناست که تخمک‌های کمی قادر هستند که به اسپرم بچسبند و لقاح اتفاق بیفتد.
سالم زندگی کردن را فراموش نکنید و بدن خود را برای باروری سالم آماده کنید؛ اگر اضافه وزن یا کمبود وزن دارید به بهبود آن اهمیت بدهید، سلامت عمومی بدن و روحیه شما جزو مهمترین عواملی ست که بر باروری تاثیر دارد پس حتما چکاپ انجام دهید. اگر سیگار مصرف می‌کنید آن را ترک کنید، الکل مصرف نکنید و کافئین را کمتر مصرف کنید. بدن برای بارداری به موادمغذی و ویتامین احتیاج دارد پس به مصرف آن‌ها اهمیت بدهید.

استرس کمتر!
بسیار ساده است. محققان میگویند هر چقدر آرام باشید و خود را از استرس ها دور کنید احتمال باروری و باردار شدن شما نیز افزایش پیدا میکند. برعکس وارد شدن فشار به شما، میتواند شانس شما برای باردار شدن را کاهش دهد حتی اگر شده بسیار محدود.
استرس اگر مزمن باشد و در طولانی مدت با شما همراه باشد، میتواند تغییراتی در سطح هورمون های طبیعی بدن شما ایجاد کند. تغییر در روند ترشح و سطوح هورمون ها نیز میتواند در چرخه تخمک گذاری دخالت داشته باشد.

روش هایی برای استرس کمتر
بنابراین اگر قصد باردار شدن دارید سعی کنید به هر روشی که میتوانید از شر استرس مزمن خود دور شوید. موارد زیر را برای کاهش استرس امتحان کنید:
شنیدن موسیقی آرامشبخش یا حتی یادگیری یک ساز
یوگا
خواندن کتاب
استراحت کافی و خواب با کیفیت

ارزیابی منظم سلامتی
هنگام تلاش برای بارداری، هرگونه بیماری اساسی و شرایط پزشکی مانند دیابت یا بیماری تیروئید را تحت کنترل داشته باشید.
شما باید به صورت منظم فشار خون خود را نیز بررسی کنید زیرا فشار خون بالا می تواند مانع از توانایی شما برای بچه دار شدن باشد.
همچنین، به طور مشابه اگر از افسردگی یا اضطراب رنج می برید، بهترین کار این است که حتما به یک مشاور یا روانشناس مراجعه کنید زیرا ممکن است استرس، اضطراب یا افسردگی شما در حین دوره بارداری بیشتر شود.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو