گزارش خبرنگار اعزامی سینماپرس؛ برلیناله ۷۰ تحت تدابیر شدید امنیتی افتتاح شد/ تأکید شهردار برلین بر عدم جدایی هنر از سیاست!/ مولر: در کشور ما به بسیاری از مسلمانان و یهودی ها آزار می رسد

منبع: سینما پرس

54

1398/12/2

04:13


سینماپرس: در پی تیراندازی در شهر هانائو آلمان توجه به امنیت جشنواره فیلم برلین بسیار زیاد و هفتادمین دوره این رویداد سینمایی تحت تدابیر شدید امنیتی افتتاح شد.

جشنواره برلین

سینماپرس: در پی تیراندازی در شهر هانائو آلمان توجه به امنیت جشنواره فیلم برلین بسیار زیاد و هفتادمین دوره این رویداد سینمایی تحت تدابیر شدید امنیتی افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی سینماپرس هفتادمین جشنواره فیلم برلین تحت تدابیر شدید امنیتی به دلیل حادثه تروریستی صبح امروز آلمان با حضور بیش از ۱۶۰۰ مهمان افتتاح شد. شهردار برلین و وزیر فرهنگ و هنر آلمان از جمله مهمانان حاضر در این مراسم بودند.

در ابتدای این مراسم زوج هنری ماریته ریسن بک و کارلو چاتریان با حاضر در مراسم سخن گفتند؛ ریسن بک در جملاتی اظهار داشت: برلیناله مخالف نژادپرستی است؛ من می خواستم برای هفتادمین سال این جشنواره تبریک بگویم اما با اتفاقات شب گذشته کام مان تلخ شد و از شما می خواهم به احترام کشته شدگان این حادثه تروریستی یک دقیقه سکوت کنید.

سپس چاتریان در جملاتی خاطرنشان کرد: این سینما است که همه ما را دور هم جمع کرده؛ ما در سینما آرزوهای مان را می شناسیم. سینما فقط انسانیت می شناسد و به رنگ و نژاد و... توجهی ندارد. من که آلمانی نیستم الآن اینجا در آلمان هستم و جشن سینما را همراه با شما برگزار می کنیم.

این زوج هنری سپس از اسپانسرهای این رویداد سینمایی که ۳۵ شرکت را شامل می شدند از جمله شرکت «آ او دی» «لورآل» و... بابت حمایت مادی شان از هفتادمین جشنواره فیلم برلین قدردانی کردند.

سپس مونیکا گرووترز وزیر فرهنگ و هنر آلمان در جملاتی خطاب به حاظران اظهار داشت: از ۱۷۰ کشور جهان ۳۴۰ فیلم در برلیناله ۷۰ حضور دارند. من امیدوارم همه اتفاقات تلخی که ما در تاریخ کشورمان شاهد بودیم دیگر هرگز تکرار نشود. ما نباید اجازه دهیم نژادپرستی جزو فرهنگ و سیاست ما باشد و آن ها نباید خودشان را در فرهنگ کشور ما جا بیندازند.

وی یادآور شد: در زمان هیتلر هنرمندی مثل مارلین دیتریش حضور داشت که هیتلر از او خواست تنها برای او کار کند اما او حاضر به این کار نشد و به آمریکا رفت و این عملش باعث شد تا الآن به چشم نسل های فعلی این ستاره قدیم سینما بدل به اسطوره شود.

در ادامه این مراسم میشائیل مولر شهردار برلین در جملاتی اظهار داشت: برلین از سال ها قبل شهری هنرپرور بود؛ جشنواره فیلم برلین آنقدر مطرح شده که امروزه از تمام دنیا به این فستیوال می آیند و حتی بارها دیده شده که از یک شب قبل پشت در سالن های سینما می خوابند تا بتوانند بلیت تماشای فیلم مورد نظرشان را تهیه کنند.

مولر ادامه داد: هنر و سیاست را هرگز نمی توان از هم جدا کرد؛ نقش سینما و هنر اینطور نیست که بگوییم اتفاقات آن طرف دنیا به ما ارتباطی ندارد. همه ما می توانیم در قبال همه اتفاقات جهان به ویژه مسائل محیط زیستی یک قدم مثبت برداریم. مسأله فقر ملت در دنیا نیز یکی دیگر از نکات مهمی است که ما باید به آن توجه کنیم. ما نمی توانیم شاهد باشیم بسیاری از پناهجویان در دریا غرق و کشته می شوند.

شهردار برلین در خاتمه این مراسم خاطرنشان کرد: در کشور خود ما بسیاری افراد به دیگران آزار و اذیت می رسانند از جمله به مسلمانان و یهودی ها! به خاطر تاریخ مان اجازه نداریم با حزب AFD همکاری داشته باشیم. من تشکر می کنم از فیلمسازان و سینماگرانی که با ساخت آثارشان و تلاش های شان به ما کمک می کنند تا جلوی نژادپرستی در کشورمان گرفته شود.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو