چرا ویروس کرونا مردان را بیشتر درگیر می کند؟| ترجمه اختصاصی

84

1398/12/5

14:18


برای این که بدانید چرا تعداد مبتلایان مرد به ویروس کرونا، نسبت به زنان بیشتر است، این مطلب را بخوانید.

چرا ویروس کرونا مردان را بیشتر درگیر می کند؟| ترجمه اختصاصی

به گزارش سرویس ترجمه بهداشت نیوز و به گفته دانشمندان زنان در مقابله با عفونت سیستم ایمنی قوی تری نسبت به مردان دارند. در چین نیز تعداد مبتلایا ن مرد به ویروس کرونا بیش از زنان است. این بیماری موجب نگرانی و ترس همه مردم جهان شده، اما با این وجود تاثیر کمی بروی کودکان دارد و بنظر می رسد که افراد میان سال و مسن مرد بیشتر نیازمند درمان ویژه هستند.
مرکز پیشگیری از بیماری ها در چین تا به امروز بزرگترین تحلیل مربوط به بیماری را منتشر کرده است. گرچه میزان ابتدا به بیماری در میان زنان و مردان برابر است، اما نرخ مرگ و میر در مردان 2.8 و در زنان 1.7%  تخمین زده شده است.
همین مساله درباره بیماری سارس و MERS نیز صادق بود. در سال 2003 طبق تحقیقی که در مجله سالانه پزشکی منتشر شد، در هنگ کنگ زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا شدند اما میزان مرگ و میر در مردان 50%  بیشتر بود.
32% از مردانی که به بیماری آنفولانزا در سال 2018 مبتلا شده بودند جان خود را از دست دادند، درحالی که ارقام برای زنان تنها 25.8% بود.
عواملی نظیر بیولوژیک در مردان متفاوت است و ریشته در سبک زندگی دارد. بخاطر همین سیستم ایمنی مردان در واکنش به عفونت ضعیف تر است.
سیستم ایمنی زنان همچنین پس از واکسیناسیون نیز قوی تر عمل می کند، خاطره واکنش سیستم ایمنی آنها نیز بالاتر است، همین مساله در بزرگسالی از آنها در برابر پاتوژن هایی که در دوره کودکی مبتلا شده بودند حفاظت میکند.
در عوض زنان مستعد بیماری های خود ایمنی هستند مانند آرتریت و سل، بگونه ای که سیستم ایمنی در این بیماری ها پا را فراتر از درمان بیماری گذاشته و به ارگان ها و بافت های خود حمله می کند. زنان بیش از 80% بیماران مبتلا به بیماری های خود ایمنی را تشکیل می دهند.
این سیستم ایمنی قوی در زنان به نفع حیات فرزندانشان خاتمه می یابد، زیرا پادتن های قدرتمندی توسط شیر مادر دریافت کرده و در زمانی که سیستم ایمنی نوزاد در حال شکل گیری است، از او در برابر بیماری ها حفاظت می کند.
فاکتورهایی نظیر هورمون استروژن در زنان نیز نقش مهمی در سیسم ایمنی بدن ایفا می کند، همچنین زنان دارای دو کروموزوم X هستند که حامل ژن های مربوط به سیستم ایمنی بدن است. مردان تنها دارای یک کروموزوم X هستند.
 در آزمایشی که موش ها را آلوده به میکروب سارس کرده بودند مشخص شد که مردان نسبت به زنان مستعد عفونت هستند، این مساله با افزایش سن شدت می گیرد.
درباره ویروس کرونا نیز مردان بیشتر آسیب پذیر هستند. داده های جمع اوری شده درباره ویروس جدید و تحلیل آن براساس جنسیت هم از نظر علمی  و هم برای آگاهی عمومی حائز اهمیت است. مثلا از زمان شروع بیماری، مقامات بر شستن مداوم دست ها برای مقابله با ابتلا به بیماری تاکید کرده اند. اما در مطالعات بسیاری مشخص شده که مردان، حتی انهایی که در مراکز درمانی مشغول بکار هستند، نسبت به زنان کمتر دست های خود را با آب و صابون می شویند.
در مطالعه ای که بروی 4021 بیمار مبتلا به ویروس کرونا انجام شد، اهمیت تشخیص اولیه بخصوص در مردان مسن مورد تاکید قرار گرفت. زیرا در این خصوص تعداد مراجعین مرد به بیمارستان بسیار بیشتر از زنان بود. براساس تحقیقات مرکز CDC چین، در برخی نواحی این کشور که عده زیادی به آن مبتلا شده اند، الگوی سرایت این بیماری متفاوت است: میزان مرگ و میر بیماری به شکل قابل توجهی کاهش یافته است، و میزان ابتدای مردان نسبت به زنان بسیار بیشتر است.

تاریخ انتشار 20 فوریه 2020
نیویورک تایمز


 

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو