روستای زیبای خرو، سرزمین کوچه باغ ها و آلوهایی جهانی

روستای زیبای خرو، سرزمین کوچه باغ ها و آلوهایی جهانی


منبع: همگردی

620

1398/4/21

19:57


روستاها و بافت های سنتی یکی از ارکان گردشگری در دوران مدرن هستند. گردشگران بسیاری دیده می شوند که برای فرار از محیط شهری و استرس ناشی از زندگی ماشینی، ترجیح می دهند تا تعطیلات خود را در یک روستای خوش آب و هوا طی کنند و آرامش را تنفس نمایند. حال اگر این روستا علاوه بر داشتن بافت سنتی، دارای آبشارهای دیدنی و کوچه باغ های افسانه ای دارای قدمت تاریخی هم باشد که زهی توفیق. روستای خرو نیشابور را می توان بهشت گردشگری ایران در میان روستاها دانست. روستایی که به دلیل داشتن باغ های آلو و با کیفیت به پایتخت لواشک ایران شهرت دارد و این محصولات به تمام جهان صادر می شوند. برای آشنایی بیشتر با روستای ماسوله ای خراسان یا خرو در ادامه با ما همراه باشید.

روستای خرو نیشابور

روستای زیبای خرو در کجا قرار دارد؟

برای رسیدن به روستای خرو نیشابور باید راهی استان خراسان شده و خود را از شهر مشهد به شهر نیشابور برسانید. بیست کیلومتر مانده به شهر نیشابور جاده ای در سمت چپ شما قرار دارد که ابتدای راه روستای ماسوله ای خراسان است. این مسیر شش کیلومتری تا پایتخت لواشک ایران را می توانید توسط مینی بوس های کنار میدان بار نیشابور طی کنید و یا در پنجراه نیشابور سوار تاکسی شوید. روستای خرو نیشابور به دلیل ساختار پلکانی خود به ماسوله خراسان نیز مشهور است. البته با یک برنامه ریزی دقیق می توانید علاوه بر دیدن جذابیت های روستای زیبای خرو این پایتخت لواشک ایران، از مسیر کوهستانی خرو به دیدن طبیعت بی نظیر و زیبای رشته کوه های بینالود هم بروید. باغداری شغل اصلی اهالی روستای زیبای خرو است که بیشتر تولیدات این باغ ها به آلو بخارا اختصاص دارد و از لحاظ کیفیت، آلوهای این روستا شهرتی جهانی دارند. علاوه بر باغ های بیشمار آلو می توانید باغ های گیلاس، سیب و گردو را هم در میان تاکستان های فراوان روستای زیبای خرو مشاهده کنید. اگر در فصل برداشت آلو به روستای خرو نیشابور برسید، یکی از جالب ترین تصاویر زندگی خود را خواهید دید، سبدهای بزرگ و فراوانی که مملو از آلو های باغ های محلی هستند و روی بام خانه ها برای خشکبار آلو پهن شده اند، سبدهایی دایره ای شکل که پر از آلوهای زرد رنگ تازه از باغ چیده شده اند.

روستای خرو نیشابور2

آلوهای باغ های روستای زیبای خرو

کشور امارات متحده عربی، کشور بنگلادش، کشور هند و کشور پاکستان از طرفداران پر و پا قرص آلوهای روستای زیبای خرو هستند. این مشتریان غیر ایرانی، سالانه بیش از هزار و هفتصد تن از تولیدات خشکبار آلوی روستای خرو را وارد و مصرف می کنند. پایتخت لواشک ایران دارای بیست و چهار نوع آلو است که در باغ های آن پرورش می یابند، اما از مشهورترین آلوهای باغ های روستای زیبای خرو می توان به آلوی خروی (آلو طرقبه ای)، آلوی عباسی و آلوی رسمی اشاره کرد. روستای زیبا خرو علاوه بر باغ های دیدنی میوه و تاکستان های پربار، دارای مناظر دیدنی فراوانی است و همچون بهشتی دیده می شود بر روی زمین. رودهای خروشان و چشمه های بی بدیل جوشان در کنار آبشارهای زیبا، دره های سرسبز و کوچه باغ های افسانه ای این روستا را به یکی از زیباترین روستاهای ایران زمین تبدیل کرده است. معماری پلکانی خانه ها، تاکستان های سرسبز، باغ های میوه و سبدهای آلو در کنار طبیعت بکر و چشم نواز، ترکیبی فراهم آورده که هر بیننده ای را سر ذوق می آورد. در ادامه با چند جذابیت گردشگری روستای ماسوله ای خراسان آشنا خواهید شد.

روستای خرو نیشابور3

آبشار شش آب

«شش او»، «آبشار شاه آب» و یا «آبشار بزرگ» نام هایی است که بر این آبشار روستای زیبای خرو، پایتخت لواشک ایران نهاده اند. در فاصله نه کیلومتری روستای خرو و در مسیر رودخانه ای کوچک یکی از بلندترین و دیدنی ترین آبشارهای خراسان به انتظار شما نشسته است. البته روستای زیبای خرو دارای دو رودخانه بزرگ و کوچک است که سرچشمه هر دو از کوه های زنبورگاه در کوه بینالود است و جالب این که هر دو هم در مسیر خود آبشار دارند. آبشار شش او یا همان شش آب در روستای ماسوله ای خراسان، یکی از زیباترین آبشارهایی بوده که دست طبیعت در استان خراسان آن را طراحی کرده است.

روستای خرو نیشابور4

دره رودمیان

شیبی تند با چشمه هایی جوشان و زلال، جایی است که به نام دره رودمیان مشهور است. این دره سرسبز که رودخانه بزرگ خرو در آن جاری بوده، دارای دو آبشار با نام های «آبشار بزرگ» و «آبشار رودمیان» است که بر زیبایی های این منطقه سرسبز و چشم نواز می افزایند.

روستای خرو نیشابور5

گذرگاه تاریخی

جاده ای قدیمی و تاریخی که روزگاری محل عبور قوم تاتار بوده که بعد از فتح توس، از این گذرگاه راهی نیشابور شده بودند، اما این گذرگاه تاریخی روستای خرو نیشابور محلی شد برای جانفشانی مردم دلاور این منطقه در برابر مغولان و تبدیل شدن این گذرگاه به یکی از اماکن تاریخی ایران. این جاده کوهستانی محل ارتباط دشت نیشابور با دشت های شمال رشته کوه بینالود است و با وجود باغ ها، رودها و کوه ها، منظره ای زیبا و بسیار دیدنی است.

روستای خرو نیشابور6

کوچه باغ های افسانه ای

اگر اهل اقامت در جاهای لوکس هستید، بهتر است که در نیشابور هتل اجاره کنید، اما اگر از آن دست گردشگرانی هستید که تصمیم دارید در فضایی روستایی شب را صبح نمایید، می توانید به خانه باغ ها و خانه های اجاره ای روستای زیبای خرو فکر کنید. اقامت در این خانه باغ ها و قدم زدن میان کوچه باغ هایی که معمولا از درختان میوه و تاکستان هایی دیدنی انباشته اند، همچون قدم زدن در فضایی خیالی، لذت بخش است و آرامشی دلچسب را میهمان روح و روان شما خواهد کرد. در روستای زیبای خرو می توانید علاوه بر آلو و خشکبار آلو، برای سوغات ریواس هم تهیه کنید. شربت های ریواس روستای خرو هم به اندازه آلوها و کوچه باغ هایش معروف هستند. البته اهالی این سرزمین سبدهای حصیری و قالیچه هم می بافند و می توانید برای سوغات از این صنایع دستی هم تهیه کنید.

روستای خرو نیشابور7

خواص آلوهای روستای زیبای خرو

آلو با توجه به تحقیقات جدید، یکی از گیاهانی بوده که دارای خواص دارویی فراوانی است. این میوه را به دو روش خشک می کنند که به شرح مختصری از آن می پردازیم: روش اول که روشی سنتی بوده، قرار دادن آلوها در زنبیل است و ریختن آب جوش روی آن ها. با این روش پوست آلو جدا می شود و این آلوهای پوست کنده را در ظروفی از جنس روی می ریزند و یا روی سبد هایی می گذارند که از جنس حصیر بافته شده اند و در فضای باز آن ها را خشک می کنند. این روش را می توانید به بهترین و زیباترین شکل ممکن در روستای خرو مشاهده کنید. در روش دوم که روشی است صنعتی، همه این مراحل را به صورت کارخانه ای در مکان های ایزوله انجام می دهند. آلوهای باغ های روستای زیبای خرو را علاوه بر اینکه به طور تازه میل می کنند، به صورت لواشک، خشکبار، مربا و کمپوت مورد بهره برداری قرار می دهند. آلو با داشتن فیبر غذایی باعث کاهش چربی خون، پیشگیری از بیماری های گوارشی، قلبی و عروقی می شود و با داشتن آهن زیاد از بروز سرطان جلوگیری می کند. همچنین خیساندن آلو در غذا باعث ضدعفونی کردن آن نیز می شود.

روستای خرو نیشابور8

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو