مزیت های مهم گردشگری دریایی در مکران

منبع: همگردی

141

1398/4/31

20:45


چابهار واقع در قلب مکران بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از سه شهر به نام های چابهار، پلان و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.

وجود ساحل مرجانی، ماسه ای، صخره ای و شنی و موج های چند متری در دریای عمان (سواحل مکران) محدوده آب های ساحلی چابهار و کنارک با قابلیت های زیست محیطی بالا مزیت های زیادی برای توسعه گردشگری دریایی در این منطقه دارد و مسافران در این فصل از سال بیشترین بازدیدها را داشته اند.

در سواحل مکران محدوده چابهار و کنارک ساحل ماسه ای، صخره ای، مرجانی و شنی وجود دارد که در سواحل مرجانی آن انواع مختلف از مرجان ها نظیر مرجان های شاخ گوزنی، نرم، سیاه و مغزی زیست می کنند.

مرجان ها از اهمیت بالای زیست محیطی و اقتصادی برخوردار هستند و بسیاری از انواع ماهی ها در اطراف آن ها زندگی می کنند و به عنوان یکی از بزرگترین جاذبه های گردشگری محسوب می شوند.

مرجان ها از جمله جاذبه های مهم گردشگری در سواحل مکران محسوب می شوند که بیشتر در سواحل خلیج چابهار در محدوده دریای کوچک، روستای ساحلی گوردیم نزدیک کهیر کنارک، روستای ساحلی پسابندر محدوده صخره ای جزیره شیطان قابل مشاهده هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار و کنارک به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مرجان ها علاوه بر جذب گردشگر داخلی و خارجی به منظور تقویت اکوسیستم و حفظ زیست بوم این منطقه نقش مهمی دارند.

عبدالحمید بلوچ زاده افزود: سواحل دریا، وجود صخره ها، حرکت خرچنگ ها و زیست گونه های مختلف دریایی در چابهار و کنارک گردشگر پسند است و در طول شبانه روز جذابیت های خاصی برای گردشگران دارند.

وی ادامه داد: صخره های مرجانی به عنوان یکی از اصلی ترین منابع غذایی ماهیان آب های اقیانوسی بستر سودمندی برای ماهیگیری صیادان است و به تقویت صنعت شیلات کمک شایانی می کند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار نیز اظهار داشت: مرجان ها به طور پراکنده در خلیج و نوار ساحلی این بندر قابل مشاهده هستند.

اشرفعلی حسینی افزود: خصوصیات بارز مناطق مرجانی تنوع زیستی بالاست، به طوریکه از 33 شاخه جانوری و گیاهی که در زیستگاه های دریایی یافت می شوند 30 شاخه در مناطق مرجانی زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه مرجان ها 25 درصد از تمام حیات را در خود حفظ می کنند، خاطرنشان کرد: مرجان ها علاوه بر قابلیت زیست محیطی و گردشگری قادر هستند از جزیره های کم ارتفاع در برابر خشم امواج و فرسایش دریاها محافظت کنند.

رئیس اداره محیط زیست چابهار و کنارک بیان کرد: از مرجان ها برای تولید داروهای ضد سرطان و پیوند استخوان استفاده می شود و آبسنگ های مرجانی تولید سالانه 12 هزار گرم در مترمربع را دارند.

وی با بیان اینکه حدود 10 درصد صید انواع ماهیان شیلاتی در مناطق مرجانی انجام می شود، خاطرنشان کرد: هر یک متر مربع مرجان از نظر اقتصادی بالای 40 هزار دلار ارزش دارد.

حسینی گفت: مرجان ها به عنوان گونه های کمیاب دریایی مورد تهدید فعالیت های ناشی از رسوب گذاری کشاورزی و جنگل تراشی، پرغذایی (فاضلاب صنعتی و خانگی)، برخی روش های مخرب ماهیگیری (مثلاً انفجار) و لنگر اندازی شناورها در خلیج چابهار قرار دارند.

نوار ساحلی دریای عمان در محدوده چابهار و کنارک محل زیست انواع گونه های مهم حیات وحش شامل پستانداران، دوزیستان، آبزیان، نرم تنان، پرندگان و خزندگان است.
در ایام تعطیلات نوروزی بیش از 700 مکان طبیعی، گردشگری، تاریخی و تفریحی سطح شهرستان چابهار پذیرای گردشگران و مسافران از سراسر کشور هستند.

منطقه آزاد چابهار در شرق خلیج زیبای چابهار و اسکله های تجاری بندر شهید بهشتی و کلانتری و بنادر صیادی متعدد در نوار ساحلی چابهار- گواتر، سواحل ماسه ای، پدیده موج فشان دریا بزرگ، جنگل حرا، ساحل صخره ای، کوه های مریخی، درخت انجیر معابد، تمساح پوزه کوتاه (گاندو)، ساحل شنی، زیستگاه لاک پشت دریایی، پرندگان مهاجر، دلفین های زیبا، فرش خزه ها، تالاب لیپار و دشتار و بسیاری جاذبه های طبیعی، گوشه ای از زیبایی های طبیعی مقصد مهم گردشگری چابهار و کنارک محسوب می شوند.

قلعه پرتغالی ها، آرامگاه سید غلام رسول، ساختمان قدیم فرمانداری (موزه محلی چابهار)، حسینیه آل رسول، ساختمان های قدیمی گمرک، پست و روستای تیس از جمله آثار تاریخی شهرستان چابهار به شمار می روند.

آثار طبیعی این شهرستان نیز شامل ساحل ماسه ای، کوه های مینیاتوری، اسکله ها، تالاب لیپار، درخت انجیر معابد، صخره های مرجانی و غارهای بان مسیتی تیس است. بندر چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان در حوزه آب های دریای عمان واقع است.

شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان (مکران) و از غرب به بندر کنارک متصل است.

منبع: ایرنا

چابهار

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو