تاریخچه‌ای مختصر از برج گالاتا در استانبول

منبع: نمکستان

91

1398/5/9

19:37


تاریخچه‌ای مختصر از برج گالاتا در استانبول

تاریخچه‌ای مختصر از برج گالاتا در استانبول

برج گالاتا در استانبول یکی از جاذبه‌های بصری مشهور این شهر است که از ایوان آن به محلات بی‌اوغلو و کاراکوی دید دارد. به‌علاوه می‌توان نورهای رنگی برج را به هنگام تاریک شدن هوا از سراسر شهر مشاهده کرد. عصر ایران نگاهی به تاریخچه برج گالاتا به همراه واقعیات شگفت‌انگیز مرتبط با آن انداخته است. البته باید گفت جاهای دیدنی استانبول کم نیستند. اما در این مقاله قصد داریم کمی در مورد این برج زیبا با شما صحبت کنیم.

اگرچه کسی به‌درستی نمی‌داند که برج گالاتا در چه زمانی ساخته شده است، اما تقریبا همه تاریخ‌نگاران در مورد پیدایش آن در دوران ژوستینیان، امپراتوری روم شرقی، در حوالی سال‌های ۵۰۷ اتفاق‌نظر دارند. در آن زمان این برج توسط اهالی جنوا (شهری در ایتالیای امروزی) با نام «برج مسیح» شناخته می‌شد، درحالی‌که مردم امپراتوری روم شرقی آن را «برج بزرگ» می‌نامیدند؛ اما در دوران جنوایی‌ها بود که این برج به شکل امروزی آن درآمد. در آن دوران، محله گالاتا پر از مهاجرین جمهوری جنوا بود که در مجموعه‌ای از پست‌های تجاری و اقتصادی در دریاهای مدیترانه و سیاه خدمت می‌کردند.

این برج در سال ۱۵۰۹ به خاطر یک زمین‌لرزه آسیب فراوانی دید، اما توسط معمار مشهور عثمانی، خیرالدین، مورد بازسازی قرار گرفت. یکی دیگر از آثار خیرالدین مجموعه مشهور سلطان بایزید دوم در ادرنه است. این برج در دوران حکمرانی سلطان سلیمان عثمانی، کاربردهای فراوانی داشت. برای مثال از این برج به‌عنوان زندان افرادی استفاده می‌شد که محکوم به کار در کارگاه کشتی‌سازی قاسم پاشا بودند. در اواخر قرن شانزدهم یک رصدخانه به بالای برج توسط تقی الدین افندی، منجم، اضافه شد. بااین‌حال برج گالاتا مجددا در دوران حکمرانی سلطان مراد سوم بین سال‌های ۱۵۴۶ تا ۱۵۹۵ به‌عنوان زندان مورد استفاده قرار گرفت. بهترین قیمت برای رزرو هتل استانبول مربوط به روزهای بهار و تابستان است.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو