قاعدگی طبیعی چند روز است؟

منبع: نی نی بان

163

1398/10/11

11:05


سیکل قاعدگی به  زمان اولین روز پریود شما تا پریود بعدی گفته میشود. متوسط سیکل قاعدگی 28 روز خواهد بود. در حالیکه در برخی ممکن است طول این دوره بیشتر و یا کمتر باشد حدود 21 تا 35 روز، که باز طبیعی است و جای نگرانی ندارد. اکثر پریود ها 3 تا 5 روز طول میکشد در حالیکه 2 تا 7 روز آن طبیعی است. پریود شدندر یک زمان مشخص در هر ماه اتفاق می افتد که البته ممکن است نامنظم هم باشد.
عقب افتادن پریود تا چند روز طبیعی است
عقب افتادن پریود تا 5 روز طبیعی است ام از 5 روز و بیشتر نشان میدهد که پریود شما عقب افتاده است. زمانی شما کامل پریود آن ماه خود را از دست میدهید که 6 هفته و یا بیشتر پریود نشده اید.
 

قاعدگی طبیعی چند روز است؟

 
سیکل دوره‌ای قاعدگی
 خونریزی دوره‌ای رحمی یکی از واکنش‌های تغییرات هورمونی دوره‌ای است که سبب حاملگی و ایجاد یک زندگی جدید می‌گردد. قاعدگی معمولاً بین روز اول پریود تا روز آخر آن محسوب می‌گردد که قبل از شروع پریود بعدی است.
 
علت قاعدگی
- ایجاد تخمک‌ برای بلوغ
 - تجدید بافت رحم برای رشد جنینی
- آماده ساختن رحم برای بارداری
- مشخصات سیکل قاعدگی طبیعی
سن شروع قاعدگی، 12 یا 13 سالگی و به طور کلی بین 9- 17 سالگی است.   فاصله بین دوره‌ها یا سیکل‌ها   معمولا 28 روز است و دوره 23 یا 35 روزه طبیعی نیست.

مدت قاعدگی
بین 2- 7 روز است و 1 یا 9 روز طبیعی نیست.  تخمین مقدار قاعدگی آن مشکل است؛ ولی معمولاً بین 30- 80 میلی‌متر می‌باشد.  رنگ آن: قرمز تیره و ترکیبی از خون موکوس و سلول‌های آندومتر است.  بوی ترشحات شبیه بوی گل همیشه بهار یا گل جعفری است.
 
ناراحتی‌ها و تغییرات دوران قاعدگی
- حساس شدن سینه‌ها و احساس پر بودن آنها 
- احساس خستگی و کوفتگی 
 - تغییر حالات روحی به دلیل تأثیرات هورمونی و کاهش میزان استروژن و پروژسترون  
- احساس ناراحتی در ناحیه لگن و همچنین ناحیه کمر و پاها  تجمع مایعات در بدن و افزایش وزن
 
قاعدگی‌های غیرطبیعی
چرخه قاعدگی در هر زن متفاوت است. دوره قاعدگی برای برخی خانم ها هر ماه سر ساعت یکسانی رخ می دهد اما برای برخی دیگر ممکن است بسیار بی نظم باشد. مدت زمان خونریزی نیز در برخی خانم ها به مراتب طولانی تر از سایرین است. چرخه قاعدگی یک زن در بازه های مختلف زندگی نیز ممکن است دچار تغییر شود. در این چرخه، قاعدگی های غیر طبیعی عبارتند از:
آمنوره: عدم سیکل قاعدگی را آمنوره می‌گویند. علل ایجاد آمنوره عبارتند از: حاملگی، شیر دادن، لاغری مفرط، نامنظم غذا خوردن، تمرین‌های شدید، استرس، شرایط پزشکی جدی در طول درمان
دیس منوره:
قاعدگی دردناک است که شامل انقباض و انبساط‌های شدید رحمی می‌شود. در بعضی خانم‌ها استفاده از کیسه آب گرم یا حمام آب گرم به کاهش انقباض‌ها کمک می‌کند.
اولیگو منوره:
قاعدگی کمتر از حد معمول 
  پلی‌منوره:
قاعدگی بیشتر از حد معمول 
  منوراژی:
خونریزی بیش از اندازه  
متروراژی:
خونریزی غیرطبیعی رحمی (فاصله بین دو قاعدگی کمتر از دو هفته است) 
هیپو منوراژی:
قاعدگی غیرطبیعی کوتاه مدت هایپر.
منوراژی:
قاعدگی غیرطبیعی بلند مدت   بعضی از خونریزی‌های غیرطبیعی رحمی عبارتند از: خونریزی بین دو قاعدگی، خونریزی بعد از تماس جنسی، لکه‌بینی بین دو قاعدگی، خونریزی شدید یا بیشتر از مدت طبیعی پریود، خونریزی بعد از یائسگی.  چهار عضو بدن که در فیزیولوژی چرخه قاعدگی دخالت دارند، غده هیپوفیز، غده هیپوتالاموس، تخمدان‌ها و رحم هستند.
 
هورمون‌های تناسلی
 1- گنادوتروپین (آزاد کننده هورمون) GnRH:
تحریک‌کننده ایجاد هورمون FSH و LH از غده هیپوفیز برای بلوغ و نگه‌داشتن سیکل قاعدگی است.
2- هورمون تحریک‌کننده رشد فولیکولی (FSH):
توسط بخش قدامی هیپوفیز در نیمه اول سیکل قاعدگی شروع شده و در تخمدان، باعث تحریک رشد و بالغ شدن فولیکول گراف تا قبل از تخمک‌گذاری می‌شود.
3- هورمون ایجاد کننده جسم زرد LH:
این هورمون نیز از هیپوفیز پیشین ترشح شده و باعث بلوغ نهایی فولیکول گراف، طی 14 روز قبل از قاعدگی بعدی باعث تخمک‌گذاری، همچنین ضخیم شدن آندومتر و نیز تحریک تبدیل پوشش فولیکول گراف به جسم زرد می‌شود.
4- استروژن:
از هورمون‌های زنانه و عامل بروز صفات ثانویه جنسی زنانه است. این هورمون که ابتدا از تخمدان، جسم زرد، قشر غده فوق‌کلیوی و سپس از جفت ترشح می‌شود، باعث تحریک انقباض‌های رحمی، افزایش آب در جدار رحم و همچنین ضخیم شدن آندومتر و جلوگیری از ترشح هورمون FSH می‌گردد.
استروژن بالا از ترشح پرولاکتین جلوگیری می‌کند و استروژن پایین بعد از بارداری باعث تحریک ترشح هورمون پرولاکتین می‌شود که در شیر دهی نقش مهمی دارد...
5- پروژسترون:
این هورمون که به هورمون بارداری معروف است، به وسیله تخمدان از جسم زرد و در هنگام بارداری از جفت ترشح می‌شود و از ترشح هورمون LH جلوگیری می‌کند. استروژن درجه حرارت بدن را افزایش می‌دهد. همچنین باعث شل شدن ماهیچه‌ صاف و در نتیجه باعث کاهش انقباضات رحمی، ترشح موکوس غلیظ از گردن رحم و افزایش ضخامت آندومتر می‌شود و بافت سینه را برای ایجاد شیر آماده می‌کند.
6- پرولاکتین:
این هورمون را غده‌ هیپوفیز پیشین ترشح می‌کند که باعث تحریک ترشیح شیر می‌شود.
7- اکسی‌توسین:
از غده هیپوفیز پسین ترشح شده و باعث تحریک انقباضات رحم هنگام تولد نوزاد می‌شود و خونریزی را کنترل می‌کند. همچنین باعث تحریک خروج شیر می‌شود.
8- پروستا گلاندین‌ها:
از اسیدهای چرب هستند و در خانواده هورمون‌ها طبقه‌بندی می‌شوند. اعضای مختلف بدن، از جمله آندومتر رحم، این هورمون را ترشح می‌کنند. پروستا گلاندین‌ها روی سیکل قاعدگی تأثیر و در شروع و طول زایمان نقش دارند.
باز هم یادآوری می‌شود که بیشتر سیکل‌های پریود 3-7 روز است. داشتن سیکل قاعدگی طبیعی، نشانه این است که قسمت‌های مهم بدن به طور عادی کار می‌کند. فاصله سیکل‌های قاعدگی بین 21- 35 روز در بزرگسالان و 21-45 روز در نوجوانان طول می‌کشد. استروژن در سلامتی بدن، به خصوص در ساخت استخوان‌های قوی و مقاوم و حفظ آنها در طول زندگی نقش مهمی دارد.
پریود بسته به مقدار خونی که خارج می‌شود، می‌تواند سبک، متوسط و سنگین باشد؛ ولی در هر صورت بین 3-7 روز طبیعی است. در سال‌های ابتدایی قاعدگی سیکل‌ها طولانی‌ترند؛ اما با افزایش سن کوتاه‌تر و منظم‌تر می‌شوند.
داروهایی که علائم درد قاعدگی را کاهش می‌دهند، عبارتند از: ایبو بروفن، کتوبروفن و ناپروکسن. اگر این داروها درد را کاهش ندهند و یا دردها بیش از حد آزاردهنده باشند، بهتر است به پزشک مراجعه شود. در نوجوان‌ها و خانم‌هایی که نزدیک یائسگی هستند، تغییرات هورمونی می‌تواند باعث پریودهای طولانی همراه با سیکل‌های نامنظم گردد.
این تغییرات ممکن است همراه با مشکلات جدی سلامتی، از جمله فیبروم رحم، پولیپ و حتی سرطان باشند. سیکل قاعدگی یک دختر می‌تواند بین 8- 15 سال اتفاق بیفتد.
در بیشتر مواقع اولین قاعدگی حدود دو سال بعد از رشد سینه‌ها رخ می‌دهد. اگر دختری تا 15 سالگی یا بیشتر از دو یا سه سال بعد از رشد سینه‌ها اولین قاعدگی را نداشت بهتر است به پزشک مراجعه نماید. سن بروز یائسگی بین 45- 55 سالگی است و معمولاً حدود 50 سالگی اتفاق می‌افتد.
 

قاعدگی طبیعی چند روز است؟

 
 علت عقب افتادن پریود چیست؟
در سال های اول پریود شدن معمولا نوجوانان دارای پریود های نامنظم هستند. در این زمان بدن هنوز در حال تکامل است و ثابت نشده است و تخمدانها بطور منظم در هرماه تخمک آزاد نمی کنند. در نتیجه، سیکل پریود شما نامنظم خواهد شد و یا نزدیک بهم با فاصله دو هفته و یا دور از هم به فاصله 3 ماه ممکن است رخ دهد. اگر شما برای دو سال است که پریود شد اید و آزمابشات شما سالم است، بی نظمی پریود ها جای نگرانی ندارد.
سایر دلایل عقب افتادن پریود
  -  بارداری
  -  استرس
  -  تغییرات هورمونی
بارداری و عقب افتادن پریود
بارداری رایج ترین دلیل پریود نشدن است. اگر پریود شما دیر شده است و شما درآن زمان نزدیک رابطه جنسی داشته اید. بهتر است از بیبی چک استفاده کرده و آزمایش خون بدهید. اگر شما باردار باشید، شما تا تولد نوزاد پریود نخواهید شد.
استرس و عقب افتادن پریود
استرس دومین عامل از دست دادن پریود در آن ماه است. استرس روحی و روانی یا افسردگی دلیل پریود نشدن شما ممکن است باشد. همچنین استرس های جسمی مانند بیماری شدید، بیماری های مقاربتی، کاهش و یا افزایش سریع وزن و یا ورزش های قدرتی می تواند جز استرسهای فیزیکی باشد که مانع باردار شدن شما میشود. تغییر در برنامه روزمره مانند مسافرت رفتن می تواند دلیل عقب افتادن پریود باشد. اما بعد از گذاراندن این دوره به حالت طبیعی باز خواهید کرد.
عدم تعادل هورمونی و عقب افتادن پریود
اگر شما قرص ضد بارداری مصرف کرده اید با توقف مصرف پریود شما نامنظم و یا ممکن است قطع شود. یک مشکل شایع در زنان که مانع پریود شدن میشود سندرم تخمدان پلی کیستیک است که روی سیکل قاعدگی اثرگذار خواهد بود این سندرم باعث قاعدگی نامنظم، افزایش موی زائد،آکنه و اضافه وزن میشود. این بیماری با داروهای هورمونی برطرف خواهد شد.
مشکلات غدد تیروئید، غدد هیپوفیز، غدد آدرنال و تخمدانها از دلایل دیگر پریود نشدن شما خواهد بود.
 
چگونه می توانم پریود شدنم را کنترل کنم؟
در یک تقویم تاریخ شروع و پایان پریود خود را ثبت کنید.
غذاهای سالم بخورید (برای پریود شدن چه بخوریم) و وزن خود را ثابت نگه دارید. اگر اضافه وزن دارید، رژیم مناسب به همراه ورزش داشته باشید و بیشتر از 1 کیلو در هفته وزن کم نکنید. 

چه موقع باید به پزشک مراجعه نمود؟
1- در صورتی که قاعدگی تا 15 سالگی شروع نشده باشد.
2- تا سه سال بعد از رشد سینه‌ها، قاعدگی شروع نشده و یا سینه‌ها تا 13 سالگی شروع به رشد نکرده باشند. 
3- قاعدگی به طور ناگهانی به مدت بیش از 90 روز متوقف شود.
4- بعد از سیکل‌های ماهانه منظم، قاعدگی خیلی نامنظم شود.
5- پریود اغلب بیشتر از 21 روز یا کمتر از 35 روز اتفاق بیفتد.
6- خونریزی بیشتر از 7 روز ادامه داشته باشد.
7- میزان خونریزی بیشتر از حد طبیعی باشد (بیشتر از یک پد یا یک تامپون در هر یک تا دو ساعت) استفاده شود.
8- بین دو سیکل خونریزی وجود داشته باشد.
9- در طول قاعدگی درد شدید وجود داشته باشد.
10- فرد به طور ناگهانی تب و بعد از استفاده از تامپون احساس بیماری کند.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو