موارد تداخل دارویی کتوتیفن و دیفن هیدرامین چیست؟

منبع: ستاره

756

1398/10/14

06:35


تداخل دارویی کتوتیفن و دیفن هیدرامین به طور عمده با داروهای آرام‌بخش، ضد اضطراب، ضدافسردگی و ضد درد است. این آنتی‌هیستامین‌ها اثر خواب‌آلودگی ناشی از داروهای ذکرشده را تشدید می‌کنند.

تداخل دارویی کتوتیفن و دیفن هیدرامین


ستاره |
سرویس سلامت -
 تداخل‌های دارویی با تغییر مکانیسم اثربخشی داروها، نحوه عملکرد آن‌ها را تغییر می‌دهند و حتی گاهی خطر بروز عوارض جانبی را شدت می‌بخشند؛ از این رو توصیه می‌شود پیش از مراجعه به پزشک، فهرستی از تمام داروهایی که استفاده می‌کنید (داروهای بی‌نسخه، تجویزی و گیاهان دارویی) تهیه نمایید و آن را در اختیار پزشک قرار دهید. در این مقاله به بررسی تداخل دارویی کتوتیفن و دیفن هیدرامین می‌پردازیم. با ما همراه باشید.


در این مطلب بخوانید:


کتوتیفن چیست؟

کتوتیفن چیست؟ این دارو نوعی آنتی‌هیستامین یا داروی ضد حساسیت است که برای جلوگیری و درمان خارش چشم ناشی از حساسیت به پشم یا موی حیوانات، گرده گیاهان، گرد و خاک، مصرف بعضی مواد غذایی و یا آلرژی فصلی استفاده می‌شود. از عوارض این دارو می‌توان به ضعف، خستگی، خواب‌آلودگی، سرگیجه، ضایعات پوستی و خشکی دهان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: شربت کتوتیفن برای سرفه + نحوه مصرف و عوارض آن


دیفن هیدرامین چیست؟

دیفن هیدرامین نوعی آنتی‌هیستامین است که برای تسکین علائم آلرژی، تب یونجه و سرماخوردگی مصرف می‌شود. خواب‌آلودگی، سرگیجه، یبوست، ناراحتی معده، تاری دید یا خشکی دهان، بینی یا گلو از عوارض جانبی مصرف این دارو است.

بیشتر بخوانید: شربت دیفن هیدرامین کامپاند برای درمان سرفه و گلو درد

 

مصرف هم‌زمان کتوتیفن و دیفن هیدرامین

با اینکه این دو دارو در طبقه‌بندی دارویی مشابه قرار دارند، مصرف هم‌زمان آن‌ها با ظهور عوارض جانبی مانند خواب‌آلودگی و گیجی شدید همراه است و به بیماران توصیه می‌شود از مصرف هم‌زمان آن‌ها پرهیز کنند. همچنین باید پیش از مصرف هرگونه سابقه بیماری صرع و تشنج را به پزشک اطلاع دهند.

 

تداخلات دارویی دیفن هیدرامین

دیفن هیدرامین اثر خواب‌آلودگی ناشی از داروهای زیر را تشدید می‌کند:

این دارو اثر خشک‌کنندگی داروهای آنتی‌کولینرژیک مانند دی‌سیکلومین و پرومتازین را تشدید می‌کند.

دیفن هیدرامین با شل کننده‌های عضلانی مانند کاریسوپرودول، سیکلوبنزاپرین یا آنتی‌هیستامین‌های دیگر مانند ستیریزین، کلرفنیرامین تداخل دارد.

آنتی‌هیستامین‌های موضعی که بر روی پوست اعمال می‌شوند مانند کرم، پماد و اسپری دیفن هیدرامین ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند.

 

تداخلات دارویی کتوتیفن

داروهای تجویزی و بدون نسخه‌ای که در حال حاضر مصرف می‌کنید را به پزشک اطلاع دهید؛ خصوصاً داروهای دیابت خوراکی. داروهایی که اثر خواب‌آلودگی دارند از قبیل:

  • قرص‌های خواب‌آور (مانند زوپیکلون)،
  • داروهای ضد اضطراب،
  • داروهای روان‌پزشکی،
  • آنتی‌هیستامین‌های خاص (مثل دیفن هیدرامین)،
  • شل کننده‌های عضلانی،
  • برخی از ضد دردها مانند کدئین
  • داروهای ضد تشنج

 و داروهای ضد افسردگی قوی مانند:

  • مورفین
  • کدئین
  • دی هیدرو کدئین

و نیز داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای، مانند آمی تریپتیلین نباید با این دارو مصرف شوند. کتوتیفن اثر خواب‌آلودگی برخی از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه را نیز تشدید می‌کند.


سایر داروهایی که نباید با کتوتیفن مصرف شوند، عبارت اند از:

 

کلام آخر

در این مقاله به بررسی تداخل دارویی کتوتیفن و دیفن هیدرامین پرداختیم و دریافتیم که با وجود طبقه‌بندی یکسان، این دو دارو نباید در کنار هم مصرف شوند. همچنین هرگونه سابقه تشنج و صرع باید به پیش از مصرف به پزشک اطلاع داده شود. در پایان توصیه می‌کنیم با تفاوت دو آنتی هستامین سیتریزین و فکسوفنادین آشنا شوید. همراهان گرامی، اگر این مطلب برای شما مفید بود، خواهشمندیم نظرات خود را با ما و دیگر همراهان ستاره به اشتراک بگذارید. از همراهی شما سپاس‌گزاریم.

برگرفته از: medicinenet و webmd و sums

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو