انشا در مورد آلودگی هوا + 8 انشای زیبای در مورد آلودگی هوا و هوای آلوده

انشا در مورد آلودگی هوا + 8 انشای زیبای در مورد آلودگی هوا و هوای آلوده


منبع: روزانه

253

1398/10/17

16:13


انشا در مورد آلودگی هوا

8 انشا درباره آلودگی هوا

در این بخش از سایت روزانه تعداد 8 انشا در مورد آلودگی هوا را آماده کرده ایم. این مقالات و تحقیق در مورد هوای آلوده را می توانید بازنویسی کنید و یکی را انتخاب کنید و به کلاس درس ببرید. این روزها به دلیل دمای سرد هوا، وارونگی هوا صورت گرفته است که باعث تشدید آلودگی هوا شده است. یکی از موضوعاتی که برای انشا مناسب است “انشا در مورد آلودگی هوا” است که امیدواریم مورد توجه شما قرار بگیرد.

مقاله دانش آموزی آلودگی هوا

هوای پاک ضرورت زندگی همه انسان‌هاست. انشا نوشتن درباره آلودگی هوا زیباست اما در قدم اول ما را با بحران هوایی که آلوده است، روبرو می‌کند. هوای زمین تا همین قرن‌های اخیر هوای پاک بود اما این روزها داشتن هوای پاک برای ما انسان‌ها حسرت شده است. نقطه اشتراک همه ما انسان‌ها این است که آسمان ما یکسان است و همه از اکسیژن همین هوا استفاده می‌کنیم. پس باید دست در دست هم به پاک و تمیز بودن هوا کمک کنیم. این به ضرر همه ماست که آسمان پاک با دود ماشین‌های ما یا با دود کارخانه‌ها و با بی احتیاطی و بی توجهی خود ما اینطور آلوده شده است.

مواد پاک کننده خانگی و لوازم نقاشی، مواد شیمیایی سمی در هوا را ایجاد می کنند و باعث آلودگی هوا می شوند. آیا تا به حال متوجه شده اید که هنگامی که دیوارهای خانه خود را رنگ می کنید، بویی بوجود می آید که به معنای واقعی کلمه تحملش غیر ممکن است؟ این همانی است که استفاده مکرررش موجب بیماری های تنفسی می شود.
طبیعت در ابتدا همه‌چیز برای زندگی سالم را در سر جای خودش داشت. هوای پاک به اندازه کافی بود و نفس کشیدن در هوا برای سلامتی ضرر نداشت اما از وقتی انسان‌ها با کارهایشان تعادل طبیعت را به هم زده‌اند هوا دیگر پاک نیست.

به نظر می‌رسد انسان‌ها قصد درس گرفتن از اشتباهاتشان را ندارند و نمی‌خواهند با کارهایی که باید برای داشتن هوای پاک انجام دهیم مثل استفاده از وسایل نقلیه عمومی، مترو و دوچرخه، انتقال و ساخت کارخانه‌ها و پالایشگاه‌ها به خارج از شهرها، تهیه بنزین با فرمولی که بهتر بسوزد و کمتر آلودگی ایجاد کند، کاشت درختان و ایجاد فضای سبز در شهرها دقت کنند.
آخر چقدر باید پیام‌هایی را که برای هوای پاک منتشر می‌شوند بشنویم و گوش ندهیم؟ چقدر بشنویم که «با ماشین‌های تک سرنشین بیرون نیایید!» اما توجه نکنیم؟! چقدر باید بشنویم که «اتوبوس‌ها و وسایل نقلیه عمومی بهترین راه کنترل آلودگی شهر است.» ولی اهمیت ندهیم؟! پس بیایید برای کاهش آلودگی هوا و داشتن هوای پاک درب یخچال را كمتر باز كنیم. از آب گرم برای مصارفی كه حتماً نیازمند به آب گرم است، استفاده كنیم. انرژی برق را برای چراغانی تجملی استفاده نكنیم و … همه ی این كارها که ساده به نظر می آید باعث می شود كه هم از اتلاف انرژی جلوگیری کنیم و هم منابع طبیعی را هدر ندهیم و هم در هزینه مالی خانواده صرفه جویی کنیم.هوا نعمت بزرگی است كه باید بین همگان مساوی تقسیم می شود .

هوای پاک از پول مهم‌تر است. ما از صبح که با ماشین‌های تک‌سرنشین از خانه خارج می‌شویم کار و تلاش می‌کنیم تا به خوشبختی و آرامش برسیم اما برعکس این تلاش ما دشمن سلامتی ما شده و یادمان رفته که شرط آرامش و خوشبختی سلامتی خانواده مان و زندگی در یک هوای پاک است.
وقتی کارخانه‌ها با دود خود هوا را آلوده می‌کنند، هیچ‌کس نمی‌گوید که ما فقط همین یک کره زمین را داریم و حفظ آن از هرچیزی مهم‌تر است.
از این مقاله دانش آموزی آلودگی هوا نتیجه می‌گیریم که ما آدم‌ها که در این سال‌ها به همه هشدارها بی‌توجهی کرده‌ایم، حالا باید کم‌کم به خودمان بیاییم و به هوای پاک بیشتر توجه کنیم.

انشا در مورد آلودگی هوا

انشا در مورد آلودگی هوا کلاس چهارم

اگر کلاس چهارم دبستان هستید و به دنبال یک مقاله متفاوت و انشا در مورد آلودگی هوا هستید در اینجا مناسب ترین انشا در مورد آلودگی هوا برای کلاس چهارم ابتدایی آماده کردیم دانش آموزانی که می خواهند انشا درباره آلودگی هوای تهران و سایر شهرهای پرجمعیت ایران بنویسند با ما همراه باشند.

برای اینکه عوامل اصلی آلودگی هوا را متوجه شویم باید چندین تقسیم بندی را متوجه شویم. آلاینده های اصلی هوا می‌توانند توسط منابع اولیه یا منابع ثانویه به وجود بیایند. آلاینده هایی که نتیجه مستقیم این فرآیند هستند می توانند آلوده کننده های اولیه باشند. یک مثال واضح از یک آلاینده اصلی، دی اکسید گوگرد تولید شده از کارخانه ها است.

آلاینده هایی ثانویه هستند که به واسطه آمیختگی و واکنش آلاینده های اولیه ایجاد می شوند. دود ایجاد شده توسط تعاملات چندین آلاینده های اصلی به عنوان آلاینده های ثانویه شناخته شده است.
هوای پاک که در مورد آن شعارهای بسیاری داده می‌شود، مستلزم عبور از هوای آلوده و آلودگی هواست که این روزها دغدغه و چالش بزرگی شده است.
آلودگی هوا یعنی حضور یک یا چند و یا مخلوطی از آلوده‌کننده‌های مختلف در هوای آزاد به اندازه‌ای که برای انسان مضر بوده و موجب زیان رساندن به حیوانات و گیاهان شود.
كارشناسان و مجامع زیست محیطی در عرصه های جهانی به این نتیجه رسیده اند كه در پیش گرفتن راه های موثر حمایت از محیط زیست و منابع طبیعی امری اجتناب ناپذیر و حیاتی است. رمز و كلید اصلی موفقیت در تثبیت اقلیم زمین ، كاهش مصرف سوخت های فسیلی است.

صنایع تولیدی مقدار زیادی مونوکسید کربن، هیدروکربن، ترکیبات آلی و مواد شیمیایی را در هوا پخش می کنند و به همین دلیل کیفیت هوا را کاهش می دهند. صنایع تولیدی را می توان در هر گوشه ای از زمین یافت و هیچ منطقه ای نیست که تحت تاثیر آن قرار نگرفته باشد. پالایشگاه های نفت نیز، هیدروکربن و سایر مواد شیمیایی آلوده دیگر را در هوا منتشر می کنند و همچنین باعث آلودگی زمین می شوند.
پدیده آلودگی هوا در مناطق شهری، یکی از ره‌آوردهای انقلاب صنعتی است که از سیصد سال قبل شروع شد و با توسعه صنعتی و زیاد شدن شهرها بر میزان و شدت آن روز به روز افزوده می‌شود .

تکیه اساسی بر منابع انرژی فسیلی از قبیل زغال، نفت، گاز و در نهایت آزاد شدن مواد ناشی از احتراق این مواد، فرآورده‌های مضر و زیان‌بخش را به همراه می‌آورد که حیات موجودات زنده بویژه انسان‌ها را تهدید می‌نماید .
از نخستین دهه‌های قرن بیستم، به دنبال مشاهده ارتباط میان آلودگی هوا و تخریب محیط زیست، بسیاری از کشورهای صنعتی پیشرفته، تحقیقات و برنامه‌های علمی برای کنترل آلاینده‌های بسیار مضر را آغاز نمودند اما متأسفانه در اکثر قریب به اتفاق کشورهای در حال رشد این مسئله آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته و وضعیت آلودگی هوا در شهرهای بزرگ روز به روز، رو به وخامت می‌گذارد.

به هر حال آلودگی هوا در اثر چهار عامل اصلی تشدید می‌یابد که عمدتاً از عواقب صنعتی شدن محسوب می‌شوند. اولین عامل زیاد شدن تعداد شهرها و ترویج فرهنگ شهرنشینی؛ دومین عامل گسترش ترافیک شهری؛ سومین عامل توسعه سریع اقتصادی و چهارمین عامل افزایش مصرف انرژی در بخش‌های دیگر است. البته عامل اصلی آلودگی هوا در شهرهای بزرگ ایران افزایش بی‌رویه مصرف انرژی در کشور است.
از موثرترین راهكارهای كاهش آلودگی، كاهش آلودگی از مبدا است: ساخت و طراحی وسایل نقلیه موتوری كه از حداقل سوخت استفاده كنند، چنانچه در کشور های پیشرفته این امر تحقق یافته و در صدد موفقیت های بیشتری نیز هستند. همانطور که می دانیم وسایل نقلیه موتوری در ایران نسبت به دیگر کشور ها از بالاترین مصرف سوخت برخوردار هستند.

در کشور ایران روز 29 دی ماه، روز هوای پاک نامیده شده، امیدوارم که به این بهانه برای هوای پاک و بحران آلودگی هوا کاری بکنیم و همه دست در دست هم برای فراهم ساختن هوایی بدون آلاینده که نیاز همه افراد جامعه است تلاش بیشتری بنماییم.
تلاش های چندگانه در سطوح شخصی، صنعتی و دولتی در سراسر جهان برای جلوگیری از شدت آلودگی هوا افزایش یافته است و یک اقدام مستقیم در افزایش گرمایش جهانی است. با اینکه ما امروزه شاهد یک سری نوآوری ها و آزمایش هایی هستیم که با گزینه های متناوب و غیر متعارف برای کاهش آلاینده ها همراه است اما همچنان عوامل اصلی آلودگی هوا دردسر ساز هستند و باید توجه بیشتری به آن ها شود.

انشا در مورد آلودگی هوا

انشا طنز در مورد آلودگی هوا

موضوع انشا طنز در مورد آلودگی هوا فقط جنبه خنده و شوخی را دارید و هیچ واقعیت ندارد اگر می خواهید انشایی درباره آلودکی هوا بنویسید که طنز گونه و خنده دار باشد در اینجا همراه ما باشید.

از خدا که پنهان نیست، از شما چه پنهان که من از طرفداران هوای ناپاک و آلوده هستم، ولی در جمع خانواده نمی‌توانم این عقیده نابم را بروز بدهم؛ چون مورد تف و لعنتشان قرار می‌گیرم؛ نمونه‌اش هفته پیش بود که تا آمدم برای آلودگی هوا و تعطیلی مدارس خوشحالی کنم، پدرم با پشت دست کوبیدند به دهانم و هدایتم کردند به انباری برای تنبیهات تکمیلی.

کاش آلودگی هوا هم سهمیه‌بندی می‌شد تا هر ماه مدرسه‌ها تعطیل شده و ما محصلان بی پناه زیر بار این همه کتاب و درس کمر راست می‌کردیم و معلمان و مسئولان مدرسه‌مان هم بیش از پیش به مرخصی با حقوق می‌رفتند و وزارت آموزش و پرورش هم با کاهش هزینه‌هایش یک حالی می‌کرد.
شما اصلاً نگران بیماران قلبی و سالمندان هم نباشید، به هر روی مرگ حق است و شتری می‌باشد که روی همه خواهد نشست و آنها اگر از آلودگی هوا نمیرند یا در جاده‌ها و خودروهای ناامن، یا به دست زورگیرهای خیابانی یا در سوانح هوایی و یا در بیمارستان‌های بدون داروی خارجی، خواهند مُرد. این جوری جمعیت غیرسالم و پیرمان هم کم خواهد شد.

تازه، آلودگی هوا به نفع وزارت ورزش و جوانان کشور هم هست. اگر چندین فروند دوچرخه از چین وارد کنیم هم مردم ورزشکار می‌شوند و هم جوانان و بخصوص آقازاده‌ها دیگر با خودروهای تک سرنشین مدل بالای وارداتی‌شان حال یکدیگر را نمی‌گیرند و فرهنگ دوستی و پهلوانی در جامعه نهادینه می‌شود.
برای بالا بردن راندمان کار در کشور هم آلودگی هوا خیلی مؤثر است؛ چون مسئولان محترم تک شغله و چند شغله و بویژه آن شش شغله‌ها می‌توانند هی جلسه حل بحران تشکیل دهند و هی اضافه کار برای خودشان رد کنند. بهتر است چند واحد درسی «آموزش رفتار در هوای آلوده» هم در مقاطع پیش‌دبستانی گنجانده شود تا آن نوگلان دیگر هوس رفتن به پارک در هوای آلوده نکنند و از این طریق در هزینه‌های جاری خانواده‌ها هم صرفه‌جویی شود تا کمتر از گرانی بی‌سابقه و افزایش نرخ تورم کم‌سابقه شکایت کنند.

ما از این انشا طنز و جالب نتیجه می‌گیریم که آلودگی هوا خوب است و خیلی به نفع مردم کشور ما و حتی حقوق بشر است و باید جایزه صلح نوبل را به آلوده کنندگان هوا بدهند.

انشا در مورد آلودگی هوا

انشا ادبی در مورد آلودگی هوا

برای نوشتن انشا ادبی در مورد آلودگی هوا توجه به چند نکته ضروری است. اولین نکته این است که اطلاعات کافی درباره آلودگی هوا و هوای پاک و همه موضوعات وابسته به آن ازجمله آلودگی هوا پیدا کنید. در مرحله بعد برای نگارش انشا ادبی در مورد آلودگی هوا لزوم وجود بندهای مقدمه، بدنه یا تنه اصلی انشا و نتیجه گیری را رعایت نمایید. در ادامه مطلب سماتک انشاهای ادبی و طنز را می‌خوانید که موضوع آنها آلودگی هوا است و در هرکدام به شیوه های مختلف و از زوایای مختلف به موضوع هوای آلوده نگاه کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم 4 انشا درباره آلودگی هوا که در اینجا آورده ایم بخوانید و از آن برای نوشتن انشا ادبی درباره آلودگی هوا ایده بگیرید.

موضوع انشا در مورد آلودگی هوا ما را با خود به خاطرات می‌برد. خاطره آن روزگارانی که وقتی پنجره اتاقمان را باز می‌کردیم، آسمان را آبی آبی می‌دیدیم، آن‌گاه که چشمانمان را می‌بستیم، با تمام وجود هوا را به ریه‌ها و تمام وجودمان می‌کشاندیم، آنقدر عمیق نفس می‌کشیدیم که گویی تک تک سلول‌های بدنمان از هوای پاک صبحگاهی تازه و پرانرژی می‌شود و بعد که چشمانمان را باز می‌کردیم از دیدن طراوت و تازگی صبح تازه و آواز پرندگان لذت می‌بردیم. آری، آن روزها این‌گونه بود اما این روزها نفس عمیق کشیدن در فضای بیرون تنها رؤیایی محال است. سال‌هاست فراموش کرده ایم هوای تازه و پاک به معنای واقعی چیست و نفس کشیدن در آن چه صفایی دارد. سال‌هاست که در بیشتر روزهای سال، حتی هنگام صبح نیز از باز کردن پنجره اتاقمان می‌ترسیم و از پشت پنجره بسته با دیدن هوای گرفته و آلوده حسرت می‌خوریم.

آمونیاکی که توسط محصولات مرتبط با کشاورزی ساخته می شود بسیار شایع می‌باشد و یکی از گازهای خطرناک در جو است. استفاده از حشره کش ها، آفت کش ها و کود در فعالیت های کشاورزی بسیار زیاد است. آنها مواد شیمیایی مضر را در هوا پخش می کنند و علاوه بر هوا می توانند باعث آلودگی آب نیز شوند.
دی اکسید گوگردی که از احتراق سوخت های فسیلی مثل زغال سنگ، نفت و سایر انتشار می شود یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا است. آلاینده‌های ناشی از وسایل نقلیه شامل کامیون، اتومبیل، قطار، هواپیما باعث ایجاد آلودگی زیادی می شود. این سوخت ها همیشه مضر هستند اما ما از آن ها استفاده می کنیم تا نیازهای اساسی حمل و نقل روزانه‌مان را برآورده کنیم. اما، استفاده بیش از حد آن ها برای محیط زیست بسیار مضر است زیرا گازهای خطرناک ناشی از آن ها، باعث تخریب تدریجی آن می شود. مونوکسید کربن ناشی از احتراق نامناسب یا ناقص سوختی که از وسایل نقلیه آزاد می شود یکی دیگر از آلاینده های مهم همراه با نیتروژن اکسید است که از هر دو فرآیند طبیعی و انسانی تولید می شود.

انشا در مورد آلودگی هوا

انشا ادبی در مورد آلودگی هوا

سال‌هاست که وقتی برای بیرون رفتن از منزل آماده می‌شوم صدای مادرم در گوشم نواخته می‌شود که مرا به استفاده از ماسک فرامی‌خواند. سال‌هاست که پیاده روی در خیابان‌های شهر به جای جا آوردن حال من، حالم را بد می‌کند.
در پیاده‌رو قدم می‌زنم و منظره دود اگزوز ماشین‌ها بر دلم دود و غبار سیاه و آه حسرت می‌نشاند. کاش همشهریانمان از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کردند و کاش هرکدام یک درخت می‌کاشتیم تا ریه‌های زمین بیشتر شود.

به همین خاطر است که هنگامی که چندی از شهر و دغدغه‌های آن دور می‌شویم و قدم در طبیعت پاک و باصفای روستا می‌نهیم، دلمان می‌خواهد همه سلول‌های بدنمان سلول‌های تنفسی شوند تا از هوای پاک روستا بهره ببریم. درختان بلندی که شاخه‌هایشان را به دنبال وزش آرام نسیم به این سو و آن سو می‌فرستند، آسمان آبی، صدای خوش جویبارها و رقص گندمزارها در باد، همه نشان از هوای پاک دارد اما آیا از خود پرسیده‌ایم اگر هیچ جای زمین هوای پاک نبود و آلودگی هوا زیادتر می شد چه پیش می‌آمد؟ ما به کجا پناه می‌بردیم؟ پس چرا با دستان خود هوای پاک را آلوده می‌کنیم؟

آری، این سوال همیشه در ذهنم نقش بسته است که این افرادی که بی‌توجه به افزایش روز افزون آلودگی هوا، آن را آلوده می‌کنند، نه تنها به فکر مردم دیگر نیستند بلکه به خانواده و کودکان خود نیز رحم نمی‌کنند. کاش اندکی درباره سهم خودمان در تولید هوای پاک تفکر و تأمل می‌کردیم.

انشا در مورد آلودگی هوا

انشا درمورد آلودگی هوا

اواخرپاییزبود وهوا سرد . مثل همیشه ترافیک ، سنگین . خودروها بصورت متراکم وبا فاصله ای نزدیک درکنار هم به جلو می رفتند. احساس می کردم گلو وریه هایم می سوزد. چشمهایم هم می سوخت و کمی هم اشک ریزش داشتم .

اوایل صبح بود. درمسیر یکی ازبزرگراه هایی بودم که بربلندای شهرقرارداشت وتقریبا” سطح وسیعی ازشهر به چشم می خورد. خورشیدمی تابید .اما هاله ای به رنگ قهوه ای همچون هیولایی سهمگین برفراز آن سایه افکنده بود . می دانستم علت آن چیست ؟ دودخروجی ازاگزوزخودروها یعنی مهمترین عامل آلودگی هوا ، حاوی مقادیرزیادی گازهای Nox است که به علت تراکم آن و افزایش آلودگی براثرتابش نور خورشید به رنگ قهوه ای خودنمایی می کند. اما وقتی سرفه وتنگی نفس هم به علایم قبلی اضافه شد ، فهمیدم که واقعا” اوضاع هوا خرابه !…

بعدازمدتها بود که به دیداریکی ازدوستانم می رفتم . قراربود برای نهار منزل آنها باشم . برای من که یک فرد مبتلا به آسیب نخاعی بودم و وضعیت ریه هایم همانند افراد عادی نبود ، گذر ازاین ترافیک وهوای آلوده واقعا” مضربود . اما خوب چکارمی توانستم کنم . رادیوراروشن کردم . مرتب اعلام می شد که : کودکان ، سالمندان ، بیماران تنفسی وزنان بارداری در زمره افراد پرخطرقراردارند ، این افراد درروزهایی که سطح مواد آلاینده جوی بالاترازاستاندارد است ، بایدازتردددرمراکزشهری خودداری کنند. اما پیش خودم فکر کردم که بازهم مثل همیشه افراد نخاعی را فراموش کردند. مگه اونا نمی دونند که ریه افراد نخاعی مثل افراد عادی نیست. (عملکرد ریه افرادی که سطح ضایعه آنها بالاترازT12 است ، تحت تاثیرعضلات شکمی و بین دنده ای دچارافت می شود).

درهمین حال وهوا بودم که مجری رادیو بحثی را با یکی ازپزشکان تحت عنوان ” تاثیر آلودگی هوا بر آلرژی های پوستی ” مطرح کرد. ازآنجایی که موضوع حفاظت از پوست نزد افراد نخاعی ازاهمیت فوق العاده ای برخورداراست ، احساس کردم این موضوع می تواند برای من و امثال من مهم باشد .

هرچند تاثیر آلودگی هوا برروی بیماری های پوستی در مقایسه با بیماری های ریوی کمتر است ، اما می تواند تمام آسیب های پوستی را تحریک و افزایش دهد .یکسری حساسیت های پوستی هم ارثی هستند که با کوچکترین تحریکی ممکن است تشدید شوند. که ممکن است فردنخاعی این زمینه را هم داشته باشد. همیشه آلودگی هوا یکی ازعوامل تشدیدکننده بیماریهای پوستی به حساب می آید. پوشاندن دهان وبینی با ماسک می تواند احتمال تشدید آلرژیهای پوستی را کم کند ، اما نمی تواند به صورت صددرصدازتشدیدآنها جلوگیری کند.

به قسمت هایی رسیدم که ترافیک به اوج خود رسیده بود . حدود ۱۰ دقیقه ای بود که خودروها هیچ حرکتی نمی کردند . به جلوتر که دقت کردم ، متوجه شدم که یک درگیری بین دو نفر به وجود آمده است . خوب طبیعیه که ترافیک خودش به تنهایی ،استرس افراد را افزایش می دهد ، اما آلودگی هوا هم به نوبه خود تاثیربسیارزیادی برروی استرس و افسردگی دارد. همیشه کسانی که مدت زیادی درترافیک وهوای آلوده بسرمی برند ، کم حوصله وتحریک پذیرمی شوند . تحریک پذیری هم رفتارهای غیرسازگارانه را به همراه دارد. این رفتارها منجربه درگیری شخص با اطرافیان خود می شود . در واقع ازجمله عوامل درگیرشدن بین آن دونفرنیزهمین موضوع بود . برای من که تنها هر ازگاهی وارد خیابانها می شدم ، شاید این قضیه قابل تحمل تر بود ، اما مطمئنم که خیلی از افراد نخاعی که آستانه تحملشان نسبت به افراد معمولی کمتر است ، به خصوص اگر بخواهند هروزدر چنین شرایطی قرار بگیرند ، واقعا” دچار مشکل می شوند. دلم واقعا” برای برخی رانندگان تاکسی یا کسانی که مجبور بودند درآن شرایط قرار بگیرند ، خیلی می سوخت . بالاخره ازمحل درگیری رد شدم و درچهره دوطرف افسردگی را حس کردم .

با دیدن این صحنه ناراحت شدم . احساس گرما کردم . یه لحظه می خواستم شیشه خودرو را پایین بیاورم که یادم افتاد هوا آلوده است وپشیمان شدم . چراکه توصیه شده درهوای آلوده ازپایین کشیدن شیشه خودروها خودداری شود.

بالاخره بعداز ۲ ساعت به منزل دوستم رسیدم . واقعا” خسته شده بودم ، میزغذا چیده شده بود. با دیدن آن احساس گرسنگی کردم . دوستم ازمن خواست که بعدازشستشوی دست و صورتم سریع سرمیزحاضرشوم . ا.و هم مثل من یک فرد آسیب نخاعی بود و ویلچری . با دیدن چهره من فهمید که ترافیک و آلودگی هوا چقدربرروی من تاثیر گذاشته بود. اهل مطالعه بود و می دانست که در مواقع آلودگی هوا چه چیزهایی باید دررژیم غذایی حتما ” مصرف شوند. به همین دلیل روی میزغذا ، میوه و سبزیجات فراوان گذاشته بود .دلیلش هم این بود که آنها محتوی ویتامین های مختلف هستند. ویتامین ها با راد یکالهای آزاد مقابله می کنند ، و بدن را درمقابل حمله آنها مقاوم می سازند. به شوخی گفت : این سبزی ها از وانت بارهای خیابونی یا مغازه هایی که سبزیجات خودشون را بیرون از مغازه و در مسیر عبورخودرو ها می گذارند نخریده ام . با شنیدن این حرف میل من نسبت به مصرف آنها بیشتر شد . از نمکدان خبری نبود ، چرا که می گفت بهتراست تا حد امکان مصرف نمک محدود شود. پیازو سیروتره فرنگی را درست جلوی بشقاب من قرارداده بود. این مواد محتوی مقدارزیادی گوگرد هستند و می توانند ازموکوس ( مخاط ) دستگاه تنفسی محافظت کنند . همچنین نوشیدن آب فراوان هم به سلامت کلیه ها کمک زیادی می کند، چرا که املاح اضافی به واسطه آن ازبدن خارج می شوند . درهرحال زمان هایی که درمعرض هوای آلوده قرارمی گیریم ، توصیه شده که آب بیشتری بنوشیم.

آن روزخیلی به من خوش گذشت . هرموقع که ازخونه بیرون می آیم ، حال وهوای ام عوض می شه ، به خصوص وقتی ، اوقاتی را در کنار دوستانم بسر می برم ، خیلی احساس خوبی می کنم و به قول معروف تا چند روزی شارژم . درضمن هرموقع که با دوستانم بوده ام ، به خاطر تبادل اطلاعات و تجربیاتمان چیزها ی جدیدی یاد گرفته ام .

به توصیه دوستم ، زمان برگشتنم را به ساعات خلوت موکول کردم . درحال برگشت به منزل بودم . خبری ازترافیک نبود . ازتراکم خودروها خیلی کم شده بود.هوا خیلی بهترشده بود . البته مسیری را هم که انتخاب کرده بودم ، خلوت تربود. پیش خودم فکرکردم که ما افرا دنخاعی در زمانهای آلودگی هوا چکار باید بکنیم ؛ به همین خاطر آنچه آن روز بر من گذشته بود را یک باردرذهنم مرور کرد م. درچنین مواقعی باید:

۱- ازانجام سفرهای غیرضروری درطول روز و ساعات پرترافیک پرهیزکنم .

۲- تا آنجا که امکان دارد ازمسیرهای پرترافیک تردد نکنم.

۳- به وضعیت غذای خودمان توجه بیشترداشته باشم . ازمیوه وسبزیجات تازه وسالم وبهداشتی استفاده کنم . بهتر است همراه غذای خودمان از پیازوسیر( به خاطر داشتن گوگرد) غفلت نکنم .مصرف آب وما یعات را بیشتر کنم و …..

 

انشا ادبی درباره آلودگی هوا

قدیم ترها وقتی پنجره اتاقت را باز می کردی، چشمانت را می بستی و با تمام وجود هوا را به ریه هایت می کشاندی همه بدنت از هوای پاک صبحگاهی تازه و پرانرژی می شد و بعد که چشمانت را باز می کردی از دیدن طراوت و تازگی صبح تازه لذت می بردی …

می دانم این قصه ای است که این روزها باورکردنش محال است، انگار هیچ وقت چنین قدیم ترهایی نبوده، سال هاست که فراموش کرده ایم هوای تازه و پاک به معنای واقعی چیست و نفس کشیدن در آن چه صفایی دارد.

سال هاست که در بیشتر روزهای سال، حتی هنگام صبح نیز از باز کردن پنجره اتاقم می ترسم و از پشت پنجره بسته با دیدن هوای گرفته و آلوده حسرت می خورم.

سال هاست که وقتی برای بیرون رفتن از منزل آماده می شوم صدای مادرم در گوشم نواخته می شود که :ماسکت یادت نره!

سال هاست که پیاده روی در خیابان های شهر به جای جا آوردن حال من، سرفه های بی امانم را بدتر کرده و با تعطیلی مدارس ابتدایی من نیز خانه نشین شده ام …

من یک بیمار ریوی هستم و به لطف همشهری ها و هم محله ای های عزیزم! بیماری ام در طول این سال ها بسیار وخیم شده و به توصیه پزشکان مجبورم بیشتر اوقاتم را در خانه سپری کنم.

آلودگی هوا برای من و امثال من که از بیماری های ریوی یا قلبی رنج می برند و همچنین سالمندان و زنان باردار پیامدهای بسیار بدی به همراه داشته است و من هر روز با خودم فکر می کنم که چرا سهم من هوای آلوده است در حالی که همیشه هم خودم و هم خانواده ام با وسایل نقلیه عمومی رفت و آمد کرده ایم، به درختکاری و حفظ طبیعت اهمیت داده ایم و به توصیه های مرتبط توجه کرده ایم؟!

و این سوال همیشه یک پاسخ دارد: “چون دیگرانی هستند که نه تنها به فکر مردم دیگر نیستند بلکه به خانواده و کودکان خود نیز رحم نمی کنند! اما به چه قیمتی؟!”

 

انشا ساده درباره آلودگی هوا

ما آدم ها همگی به نوعی به هم متصل هستیم، بعضی از ما با هم آشنا هستیم، مثلا شاید همکلاسی هستیم و هر روز با هم به مدرسه می رویم یا پدر و مادرهای ما با هم همکار هستند و با بسیاری از آدم ها غریبه هستیم اما کنارشان در خیابان راه می رویم و نقطه اشتراک همه ما این است که آسمان ما یکسان است و همه از اکسیژن همین هوا استفاده می کنیم.

آسمانی که با دود ماشین های ما یا با دود کارخانه ها و با بی احتیاطی و بی توجهی خود ما اینطور آلوده و بیماری زا شده است.

آخر چقدر باید بشنویم که “لطفا با ماشین های تک سرنشین بیرون نیایید” اما توجه نکنیم؟! چقدر باید بشنویم که “اتوبوس ها و وسایل نقلیه عمومی بهترین راه کنترل آلودگی شهرمان است” و اهمیت ندهیم؟!

با این که همه ما کار می کنیم تا به خوشبختی و آرامش برسیم اما برعکس این تلاش ما دشمن سلامتی ما شده و یادمان رفته که شرط آرامش و خوشبختی در درجه اول سلامتی خانواده مان است.

آلودگی هوا هزاران هزار مشکل برای زندگی ما ایجاده کرده، باعث شده کسانی که مشکلات قلبی و ریوی دارند مجبور شوند در خانه بمانند و برای این که بچه های کوچک دبستانی کمتر آسیب ببینند مدارس تعطیل شوند و …

چقدر دلم برای باران تنگ شده است اما انگار آسمان خاکستری هم با ما لج کرده است و می گوید خود کرده را تدبیر نیست!!!

ما آدم ها که به همه هشدارها بی توجهی کرده ایم شاید حالا باید دست به دامن قورباغه درختی شویم که می گویند اگر آواز بخواند باران می بارد.

چشمانم را می بندم و در خیالم صدایش را می شنوم … قورباغه ام تو را به خدا آواز بخوان! ….قور…

در این بخش تعداد 8 انشا در مورد آلودگی هوا را خواندید و می توانید با جستجو در سایت، انشا با دیگر موضوعات را بخوانید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو