بیماری پلاگر چیست و چه علائمی دارد؟

بیماری پلاگر چیست و چه علائمی دارد؟


منبع: نمناک

269

1398/3/28

11:04


بیماری پلاگر از کمبود نیاسین در بدن نشات می گیرد و بر روی پوست و گوارش تاثیر می گذارد و برای جلوگیری از تشدید بیماری باید از نور آفتاب دوری کنید.

بیماری پلاگر چیست و چه علائمی دارد؟

بیماری پلاگر چیست و با چه علائمی خود را نشان می دهد ؟

پلاگر یک بیماری است که ناشی از سطح پایین نیاسین، معروف به ویتامین B - 3 می باشد.علامت بیماری با زوال عقل، اسهال و درماتیت، همچنین معروف به "سه Ds" شناخته می شود.

اگر درمان نشود، می تواند خطرناک باشد با اینکه این بیماری بسیار نادر است، اما هنوز هم در بسیاری از کشورهای در حال توسعه این مشکل وجود دارد و حتی رایج است.هم چنین بر افرادی که بدنشان به درستی نیاسین جذب نمی کنند، تاثیر می گذارد. 

نیاسین چیست؟

نیاسین یک اسید کربوکسیلیک است که در بدن به آمید تبدیل می شود. نیکوتامین آمید مشتق طبیعی نیاسین است. نیاسین برای عملکرد کافی سلولی و متابولیسم به عنوان یک عنصر ضروری در کوآنزیم I (شکل اکسید شده نیکوتین آمید آدنین دینکلوتید - NAD) و کوآنزیم 2 (فرم کاهش یافته ای از نیکوتین آمید آدنین دینکلوتید فسفات - NADP) مورد نیاز است، که یا یونهای هیدروژن را در واکنش های اکسیداسیون حیاتی اهدا می کند و یا کاهش می دهد.

این ترکیبات برای متابولیسم کوآنزیم ها، پروتئین و آمینو اسیدها، متابولیسم پیروات، بیوسنتز پنتوز، تولید پیوندهای فسفات با انرژی بالا، متابولیسم گلیسرول و متابولیسم اسیدهای چرب ضروری مهم هستند.

از آنجا که عملکردهای سلولی در اندام ها و بافت ها تحت تاثیر کمبود نیاسین قرار دارند، بیان بالینی پلاگر گوناگون است. 

تاریخچه پشت پلاگر برای اولین توصیفش، به پزشک اسپانیایی، دون گاسپر کاسال در سال 1763 برمی گردد. کاسال تمامی ویژگی های بالینی را ثبت کرد و بیماری را به رژیم غذایی نامتعادل، براساس ذرت، روستاییان فقیر در منطقه اتریش نشین اسپانیا توصیف کرد. 

توصیف بعدی این بیماری به ایتالیا در سال 1771 برمی گردد، که پلاگر نامش "پوست زبر" بود و در سراسر قرن نوزدهم در ایتالیا رواج یافت. 

شیوع پلاگر پس از معرفی ذرت به اروپا از خانه اصلی خود به جهان جدیدی رفت و چنانچه در این بخش از سلامت نمناک میخوانید این بیماری از طریق اروپا به ایتالیا، فرانسه، اروپای مرکزی، رومانی، ترکیه، یونان و بخش هایی از جنوب روسیه گسترش یافت. همچنین به دنبال معرفی ذرت به مصر و سپس به آفریقای مرکزی و جنوبی ، این بیماری به این مناطق هم رواج یافت. 

پس از سال 1900، پلاگر به دلایل نامعلوم در ایتالیا کاهش یافت و تا 1916 این بیماری تقریباً در کشور ناپدید شد. با این حال، این مساله در بخش هایی از جنوب شرقی اروپا تا زمان جنگ جهانی دوم یک مشکل جدی باقی ماند. 

پس از سال 1906، پلاگر به یک مشکل جدی در بسیاری از بخش های جنوبی ایالات متحده تبدیل شد که ده ها هزار نفر را مبتلا کرد. 

پلاگر بین سال های 1930 و 1933 به طور عمده به دلیل بهبود شرایط کشاورزی و اقتصادی در این کشور کاهش یافت. در دهه های 1960 و 1970 هنوز هم در بسیاری از کشورها یک مشکل سلامت عمومی محسوب می شده است. 

علائم درماتیت

در مورد بیماری پلاگر چه می دانید؟

شیوع بیماری پلاگر 

شیوع کنونی پلاگر نامعلوم است. اپیدمی پلاگر دیگر آشکار نیست. موارد متعددی از پلاگر در میان الکلی های مزمن، بد غذاها و یا افراد وابسته به مواد مخدر یافت شده است.

پلاگر عمدتاً در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد که در آن محصولات ذرتی، منبع غذایی در میان مردم است.

به طور معمول، پلاگر یک بیماری برای بزرگسالان، بدون تفاوت جنسی یا نژادی است. این بیماری در دوران کودکی به ندرت اتفاق می افتد. نوجوانان نیز در صورتی که رژیم غذایی معیوبی داشته باشند، ممکن است که به پلاگر مبتلا شوند.

در گذشته، کواشیورکور ، به جای پلاگر اشتباه گرفته می شده است. 

علائم بیماری پلاگر چیست؟

علائم اصلی پلاگر، درماتیت، جنون، و اسهال است ، به این دلیل است که کمبود نیاسین در بخش های بدن با میزان های بالای جابجایی سلول، مانند پوست و دستگاه گوارش دیده می شود.

درماتیت مربوط به پلاگر معمولاً باعث خارش در صورت، لب ها، پاها و یا دست ها می شود. در سلامت نمناک اشاره شده است که در برخی افراد، درماتیت در اطراف گردن، یک نشانه ای خواهد بود که به عنوان گردن بند کاسال شناخته می شود. 

علائم بیشتر درماتیت عبارتند از:

  • پوستی سرخ
  • پوسته پوسته شده
  • فلس دار
  • خارش دار
  • و در برخی موارد، علائم عصبی آن در ابتدا واضح به نظر می رسند، اما اغلب شناسایی آن ها دشوار است. 

زمانی که این بیماری پیشرفت می کند، علائم جنون ممکن، عبارتند از:

علت بیماری پلاگر

بیماری پلاگر چه نشانه هایی دارد؟

علل پلاگر چیست؟ 

دو نوع پلاگر وجود دارد:پلاگر اولیه و پلاگر ثانویه. 

پلاگر اولیه توسط رژیم غذایی کم نیاسین یا تریپتوفان ایجاد می شود.تریپتوفان می توانند به نیاسین در بدن تبدیل شوند، بنابراین عدم جذب کافی آن می تواند باعث کمبود نیاسین شود.

پلاگر اولیه در کشورهای در حال توسعه که ذرت را به عنوان غذای اصلی می دانند ،وجود دارد.ذرت حاوی نیاسیتین، یک شکل از نیاسین است که بدن انسان نمی تواند هضم و جذبش کند. 

پلاگر ثانویه زمانی رخ می دهد که بدن شما نتواند نیاسین را جذب کند.

چیزهایی که می توانند از بدن شما برای جذب نیاسین جلوگیری کنند ، شامل:اعتیاد به الکل و داروهای خاص، از جمله ضد انعقاد کننده ها و سرکوبگران ایمنی است، و بیماری های گوارشی مانند کرون و کولیت اولسراتیو، سیروز کبدی و تومور. 

بیماری پلاگر چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص بیماری پلاگر می تواند مشکل باشد، زیرا باعث بروز تعدادی از علائم می شود.همچنین آزمایش و تست ویژه ای برای تشخیص کمبود نیاسین وجود ندارد. در عوض، پزشک شما با چک کردن هر گونه مشکل معده و روده، جوش ها و یا تغییرات در حالت ذهنی شما کارش را شروع خواهد کرد. 

همچنین ممکن است ادرار شما را آزمایش کنند 

در بسیاری از موارد، تشخیص پلاگرشامل مشاهده این است که آیا علائم شما به مکمل های نیاسین پاسخ می دهند یا خیر.

بررسی سابقه پزشکی توسط پزشک

پزشک یک سری سوال درباره شدت و طول مدت علائم، از جمله شروع، برای تعیین اینکه آیا عامل خطر پلاگر وجود دارد یا خیر از شما می پرسد.

تست فیزیکی

پزشک معاینه فیزیکی را انجام خواهد داد تا تعیین کند آیا علائم فیزیکی واضح پلاگرها وجود دارد یا خیر. 

پلاگر اندو

بیماری پلاگر چگونه تشخیص داده می شود؟

چگونگی درمان پلاگر

پلاگر اولیه با تغییرات غذایی و یک مکمل نیاسین یا نیکوتین آمید درمان می شود. هم چنین ممکن است به صورت داخل وریدی تزریق شود.

نیکوتین آمید شکل دیگری از ویتامین B - 3 است. با درمان اولیه، بسیاری از مردم بهبود کامل پیدا می کنند و در عرض چند روز از شروع درمان احساس بهتری پیدا می کنند.  بهبود پوست ممکن است چند ماه طول بکشد. با این حال، اگر درمان نشود، پلاگر اولیه معمولاً بعد از چهار یا پنج سال باعث مرگ می شوند. 

درمان پلاگر ثانویه معمولاً بر درمان علت اصلی تمرکز دارد. با این حال آنطور که در بخش سلامت نمناک گفته ایم برخی از موارد پلاگر ثانویه به نیاسین یا نیکوتین آمید که به صورت خوراکی یا داخل وریدی مصرف می شوند، واکنش می دهند. 

در زمان بهبودی پلاگر اولیه یا ثانویه مهم است که از مرطوب کننده و کرم ضد آفتاب استفاده کنید. 

درمان های خانگی برای درمان پلاگرا 

-نوشیدن آب پرتقال

-خوردن غذاهای غنی از ویتامین B3. 

-خوردن دانه های کدوحلوایی و اسفناج:اسفناج حاوی کلسیم، آهن و فولات است که همراه با هم باعث جبران کمبود ویتامین مشاهده شده در بیماران پلاگرا می شود. 

-جو. شیر و محصولات شیری:شیر در درمان پلاگرا و جلوگیری از آن موثر است. شیر غنی از نیاسین، B، ویتامین های پیچیده و کلسیم است. 

-تخم مرغ:مصرف روزانه تخم مرغ برای افرادی که از پلاگرا رنج می برند توصیه می شود، چون به بدن نیاسین می دهد و نشانه های پلاگرا را بهبود می بخشد. 

-اسپیرولینا یک مکمل جلبک دریایی است که غنی از ویتامین های B است، از جمله ویتامین های B که برای درمان پلاگرا ضروری هستند. 

-گوشت سطوح بالایی از پروتئین را دارد که برای تولید نیاسین در بدن حیاتی هستند. نیاسین نیز به شکل مستقیم در گوشت وجود دارد. 

-اسطوخدوس (برای برنامه کاربردی موضعی) 

-بروکلی

- آلوئه ورا

- گشنیز

- دانه های شنبلیله

- ماهی (تن طلایی پخته)

- زنجبیل

- سوپ مرغ، مارچوبه و گوشت 

سوپ مرغ

برای درمان بیماری پلاگر چه بخوریم؟

کنترل و پیشگیری از پلاگرا:

خوردن غذاهای غنی از تریپتوفان که در ساخت نیاسین نقش دارد، مانند غذاهای دریایی، گوشت، مخمر، تخم مرغ، سبوس، بادام زمینی، سبزیجات سبز، کل دانه، حبوبات و دانه ها. 

مراقبت های روزانه توصیه شده، عبارتند از:نوزادان - 5 تا 6 میلی گرم . کودکان - 9 تا 13 میلی گرم. بزرگسالان- 13 تا 20میلی گرم. باردارها- 17 میلی گرم . شیرده ها - 20 میلی گرم. 

مصرف مکمل مطلوب 20 تا 30 میلی گرم در روز 

اطمینان حاصل کردن از اینکه رژیم غذایی شما غنی از غذاهای حاوی نیاسین است، مانند غلات ، تخم مرغ، سبزیجات سبز، ماهی، شیر 

به دنبال یک برنامه غذایی سالم که شامل غذاهای مختلفی از تمام گروه غذایی است، باشید. 

برای پیشگیری ثانویه، باید در طول مرحله فعال بیماری از نور آفتاب دوری کنید. 

استراحت در کنترل پلاگر بسیار مفید است، چون استرس باعث بدتر شدن علائم می شود و شرایط پلاگر را پیچیده می کند. 

 

بیماری پلاگر چیست ؟ + علل ، انواع ، علائم و درمان

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو