پمادی برای رفع خارش بیرونی واژن؛ ۵ پماد موثر و در دسترس

پمادی برای رفع خارش بیرونی واژن؛ ۵ پماد موثر و در دسترس


منبع: ستاره

1,057

1399/1/5

16:11


خارش بیرونی واژن می‌تواند به دلایل مختلفی مثل عفونت قارچی بروز کند. از جمله انواع پماد برای خارش واژن می‌توان به پماد کلوتریمازول برای خارش واژن، پماد هیدروکورتیزون، پماد تریامسینولون و پماد فلوئوسینولون اشاره کرد.

برای خارش واژن چه پمادی بزنیم


ستاره |
سرویس سلامت -
خارش واژن عارضه ناخوشایندی است که ممکن است به دلایل مختلفی در خانم‌ها بروز کند. از جمله‌ی این دلایل می‌توان به عدم رعایت بهداشت، روابط جنسی آلوده، تماس واژن با مواد بهداشتی تحریک‌کننده، وجود عفونت‌ واژن یا قرار داشتن در دوران یائسگی اشاره کرد. برای رفع خارش و برطرف شدن این عارضه می‌توانید تحت نظر پزشک از داروهایی تحت عنوان پماد برای رفع خارش بیرونی واژن استفاده کنید.


آنچه در ادامه خواهید خواند:

۱. پماد کلوتریمازول
۲. پماد هیدروکورتیزون
۳. پماد فلوئوسینولون
۴. پماد تریامسینولون
۵. پماد تتراسایکلین


همانگونه که گفته شد، عوامل مختلفی می‌توانند باعث بروز خارش واژن شوند. در این بین، عفونت قارچی واژن را می‌توان عمده‌ترین دلیل بروز خارش واژن به حساب آورد. از هر ۴ زن، ۳ نفر در طول زندگی خود در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. ابتلا به این بیماری علاوه بر خارش، می‌تواند باعث ترشحات غیرطبیعی سبز یا زرد رنگ و درد به هنگام ادرار شوند. در این شرایط توصیه می‌شود به پزشک مراجعه و درمان دارویی آغاز گردد. در صورتیکه خارش واژن ناشی از عفونت قارچی باشد، پزشک برای برطرف شدن آن، داروهای ضد قارچ که می‌توانند به صورت خوراکی یا موضعی باشند را تجویز می‌کند. در ادامه به معرفی ۴ نمونه از پمادهای برطرف‌کننده خارش واژن می‌پردازیم.


معرفی ۴ پماد برای رفع خارش بیرونی واژن

۱. پماد کلوتریمازول

پماد کلوتریمازول پماد ضد خارش واژن


پماد کلوتریمازول (clotrimazole)
از داروهای ضدقارچ است که به منظور درمان بیماری‌های قارچی همچون کچلی بدن استفاده می‌شود. این دارو برای درمان عفونت‌های دستگاه تناسلی زنان نیز تجویز می‌شود و با برطرف کردن عفونت، خارش واژن را رفع می‌کند. به طور معمول این پماد ۲ بار در روز استفاده می‌شود. لازم است قبل از استفاده محل مورد نظر را شسته و کاملا خشک کنید. سپس یک لایه نازک دارو را به منطقه آسیب دیده بمالید و به آرامی آن را بشویید. توجه داشته باشید که به منظور درمان سریع‌تر در عفونت‌های قارچی مربوط به واژن رعایت بهداشت ضروری است. بنابراین توصیه می‌شود طی درمان با این دارو، رابطه جنسی نداشته و در صورت لزوم از وسایل حفاظتی مثل کاندوم استفاده کنید. مناسب‌ترین زمان مصرف پماد کلوتریمازول قبل از خواب است.

عوارض: سوزش، خارش و سایر تحریکات واژن، قرمزی، پوسته پوسته شدن، تکرر ادرار و درد در قسمت پایین شکم از عوارض مصرف این داروست.

در صورتی که قصد دارید از این دارو به عنوان پمادی برای رفع خارش بیرونی واژن استفاده کنید، بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این دارو و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید، اختصاص دارد.

بیشتر بدانید: پماد کلوتریمازول چیست و چه عوارضی دارد؟

 

۲. پماد هیدروکورتیزون، پمادی برای رفع خارش بیرونی واژن

پماد هیدروکورتیزون

پماد هیدروکورتیزون (Hydrocortisone) از داروهای مرطوب‌کننده و ضدالتهاب است که در رفع مشکلات التهابی پوست مانند اگزما، درماتیت، جوش، نیش حشرات، خارش اندام تناسلی خارجی در زنان و خارش مقعد مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور معمول پماد هیدروکورتیزون را می‌توانید یک تا دوبار در روز استفاده کنید.

برای استفاده از این دارو ابتدا دست‌ها را شسته و خشک کرده و همچنین ناحیه آسیب دیده را تمیز و خشک کنید. سپس مقدار کمی از این دارو را به ناحیه آسیب‌ دیده اعمال کرده و آن را به آرامی مالش دهید. اگر با مصرف این دارو پس از چند روز علائم التهاب بهبود نیافت، حتماً به پزشک مراجعه نمایید.

عوارض: سوزش، قرمزی، خشکی، ایجاد جوش، رشد غیر معمول مو، برآمدگی مو یا التهاب فولیکول، نازک شدن پوست، تغییر رنگ پوست و علائم کشیدگی پوست برخی از عوارض مصرف این داروست.

در صورتی که قصد دارید از این دارو استفاده کنید، بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این دارو و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

 

بیشتر بدانید: پماد هیدروکورتیزون برای چیست؟

 

۳. پماد فلوئوسینولون برای خارش واژن

پماد فلوئوسینولون نیز پمادی برای رفع خارش بیرونی واژن است که برای رفع حساسیت‌های پوستی، درمان نیش حشرات، التهاب پوست و اگزما نیز استفاده می‌شود.

نکته: به هیچ عنوان بطور خودسرانه و بدون تجویز پزشک از این پماد استفاده نکنید و اگر سابقه حساسیت به غذاها رنگ‌ها یا داروی دیگری دارید حتما پزشکتان را مطلع سازید.

روش استفاده: بطور معمول ۳ در روز از این پماد برای رفع خارش واژن استفاده می‌شود. نهایت زمان استفاده از این دارو دو هفته است؛ بنابراین اگر بعد از دو هفته از مصرف هیچ بهبودی در وضعیت شما حاصل نشد حتما مصرف این پماد را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

عوارض: سوختگی همراه با قرمزی پوست و خارش شدید، بروز عفونت‌های پوستی، آکنه، نازک شدن پوست که با پوسته ریزی همراه باشد، بی حسی انگشتان دست یا پا، کمر درد، نامنظم شدن ضربان قلب، حالت تهوع و استفراغ، تغییر رنگ پوست، بالا رفتن گلوکز خون و ادرار، کم شدن اشتها، گرفتگی عضلانی. در صورت بروز هر یک از این علائم، مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک خود اطلاع دهید.

برای خارش واژن چی خوبه - پماد ضد خارش واژن

 

۴. پماد تریامسینولون

پماد تریامسینولون از داروهای ضدالتهاب و ضدقارچ است که در درمان بیماری‌هایی مانند خارش واژن، اگزما، آلرژی، لوپوس، پسوریازیس، آلوپسی، آسم و آرتریت خودایمنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو با کاهش تورم، قرمزی و خارش پوست علائم شایع بیماری‌های پوستی را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد. برای آشنایی بیشتر با این دارو و نحوه مصرف آن مطلب موجود در لینک زیر را مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: پماد تریامسینولون برای چیست و چگونه مصرف می شود؟

 

۵. پماد تتراسایکلین

پماد تتراسایکلین (Tetracycline) از داروهای ضدباکتری است که برای بهبود و درمان سوختگی‌های خفیف تا متوسط و همچنین درمان عفونت‌های پوستی خفیف ناشی از استرپتوکوکوس و سایر ارگانیسم‌های حساس به این دارو استفاده می‌شود. گاهی در شرایط خاص ممکن است پزشک شما از پماد تتراسایکلین برای خارش واژن تجویز کند؛ مخصوصا در شرایطی مانند اصلاح موهای زائد که ممکن است منجر به فولیکولیت شود. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با این پماد مطلب موجود در لینک زیر را مطالعه کنید.

 

بیشتر بخوانید: پماد سوختگی تتراسایکلین موثر در درمان سوختگی

 

پمادی برای رفع خارش بیرونی واژن؛ ۴ پماد موثر و در دسترس

درمان خارش واژن با روش‌های خانگی

بسیاری از داروهایی که روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنیم حاوی ترکیبات گیاهی هستند که در لابراتوارهای مجهز با دیگر مواد ترکیب‌شده و به شکل دارو به دست ما می‌رسند. طبیعت داروخانه بزرگی است که در مواقعی که بیماری پیشرفت چندانی نکرده باشد، می‌توان به آن رجوع و درمان‌های گیاهی را جایگزین درمان‌های شیمیایی کرد. سیر یکی از خوراکی‌های مفید در زمینه از بین بردن عفونت‌های قارچی است. در لینک زیر با نحوه استفاده از این خوراکی برای برطرف کردن عفونت و خارش واژن آشنا می‌شوید.

بیشتر بدانید: راه های درمان عفونت واژن با سیر

 

سیر

 

در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که تحت هیچ شرایطی نباید بطور خودسرانه و بدون تجویز پزشک از هیچ دارویی استفاده کنید. خواهشمندیم در صورتی‌که تجربه مصرف هر کدام از این داروها را داشته‌اید، نظرات و تجربیات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره در میان بگذارید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو