احتمال حاملگی با کاندوم، چقدر وجود دارد؟

منبع: نی نی بان

131

1399/2/22

15:06


کاندوم مهم ترین ابزار برای پیشگیری از بیماری های آمیزشی است. برخلاف آنچه بسیاری تصور می کنند کاندوم هرگز جلوی لذت جنسی را نمی گیرد و در واقع این یک باور روانی است که در جامعه گسترش یافته است.
احتمال بارداری با کاندوم وجود دارد اما احتمالش بسیار کم است. محققان و کارشناسان تأثیر استفاده از کاندوم را برای جلوگیری از بارداری ۹۷ تا ۹۸ درصد اعلام کردند...
کاندوم های حاوی لاتکس از جمله روش های کلاسیک پیشگیری از بارداری هستند که مانع ورود اسپرم به بدن زن شده و او را در برابر حاملگی و بیماری های مقاربتی مراقبت می کند.
کاندوم در صورتی که درست استفاده شود، می‌تواند از بارداری ناخواسته و بیماری‌های مقاربتی پیشگیری کند. متاسفانه یک مقاله جدید که 50 بررسی درباره استفاده از کاندوم در سراسر جهان را بازبینی کرده است، نشان می‌دهد که خطاهای هنگام استفاده از کاندوم بسیار شایع است.
شایع‌ترین این اشتباه‌ها گذاشتن دیرهنگام یا برداشتن زودهنگام کاندوم، باقی نگذاشتن فضا در نوک کاندوم برای جمع شدن اسپرم و بی‌توجهی نسبت به آسیب‌دیدگی کاندوم پیش از استفاده از آن بود.
به گفته پژوهشگران که این نتایج را در نشریه «سلامت جنسی» گزارش کرده‌اند، این خطاها به نشت یا پارگی کاندوم می‌انجامد.
به گفته این پژوهشگران افراد معمولا پیچیدگی استفاده از کاندوم را نادیده می‌گیرند و هنگام گذاشتن آن حواس خود را جمع نمی‌کنند. سازمان جهانی بهداشت می‌گوید اگر کاندوم به‌طور درست استفاده شود، می‌تواند در 98 درصد موارد از بارداری جلوگیری کند اما معمولا میزان موارد بارداری ناخواسته هنگام استفاده از کاندوم حدود 15 درصد است.
در این پژوهش که در انستیتوی معروف پژوهش جنسی کینزی در دانشگاه ایندیانا انجام شده است، دانشمندان همه بررسی‌ها درباره خطاها و نارسایی‌های استفاده از کاندوم از سال 1995 به بعد را مورد بازبینی قرار دادند. این پژوهش 50 بررسی از 14 کشور را در برمی‌گرفت.
تجزیه و تحلیل نتایج این بررسی‌ها فهرستی از خطاهای اساسی هنگام استفاده از کاندوم را به دست داد. برای مثال در این بررسی‌ها درصد قابل‌توجهی (در برخی از بررسی‌ها بیش از 50 درصد) از افراد گزارش کرده بودند که کاندوم را اواسط مقاربت به کار می‌برند، به این ترتیب منافع کاندوم از لحاظ پیشگیری از بیماری‌های جنسی از دست می‌رود، زیرا تبادلات مایعات در طول مقاربت نه صرفا هنگام انزال صورت می‌گیرد.
همچنین این بررسی بیانگر اشتباه‌های متعدد افراد در شیوه گذاشتن کاندوم بود. تا 25.3 درصد افراد گفته بودند که به جای آنکه کاندوم را روی آلت باز کنند، پیش از گذاشتن کاندوم آن را باز کرده‌اند که شیوه اشتباهی است. بین یک‌چهارم تا نیمی از افراد در نوک کاندوم فضا برای جمع شدن اسپرم باقی نگذاشته بودند و حدود 75 درصد مردان و 82 درصد زنان، کاندوم‌ها را پیش از استفاده از لحاظ آسیب‌دیدگی وارسی نکرده نبودند.
نتیجه این خطاها این بود که در برخی از این بررسی‌ها بیش از 40 درصد از افراد پارگی کاندوم و تا 20 درصد نشت از آن را تجربه کرده بودند. ذخیره کردن غلط کاندوم یا استفاده از نوع غلط نرم‌کننده نیز در پارگی یا نشت کاندوم دخیل بود؛ برای مثال مواد نرم‌کننده با پایه روغنی باعث تخریب کاندوم‌های ساخته شده از لاتکس می‌شوند.

چه چیزهایی احتمال بارداری با کاندوم را افزایش میدهد ؟
احتمال بارداری با کاندوم وجود دارد اما احتمالش بسیار کم است. محققان و کارشناسان تأثیر استفاده از کاندوم را برای جلوگیری از بارداری ۹۷ تا ۹۸ درصد اعلام کردند .
در زیر برخی از عامل هایی که روی احتمال بارداری با استفاده از کاندوم تأثیر میگذارد را ذکر میکنیم:
1) استفاده نادرست حین رابطه جنسی
۹۸ درصد موثر بودن استفاده از کاندوم به این معناست که فقط ۲ تا ۳ درصد از این ۱۵ بیلیون کاندوم استفاده شده در زمان برقراری رابطه واژینالی پاره شده باشد. این به این معناست که اگر شخصی به درستی از کاندوم استفاده کند فقط ۲ تا ۳ درصد احتمال بارداری با کاندوم وجود دارد .
2) استفاده نادرست از کاندوم
بیشتر زوجین تصور میکنند که استفاده از کاندوم بسیار راحته اما حقیقت این است که استفاده از کاندوم آنقدر هم که تصور میکنند راحت و بی دردسر نیست . طبق آمارها ٬ اگه از کاندوم بدرستی استفاده شود، ۹۸ درصد در پیشگیری از بارداری موثراست. اگر فضایی را در نوک کاندوم برای ریختن مایع منی در آن قرار بدهید ٬ احتمال بارداری کمتر شود .
۳) نگهداری در شرایط نادرست
برای بیشتر زوجین استفاده درست از کاندوم به طور میانگین ۹۸ درصد موثره . به هر حال ٬ موثر بودن کاندوم تو پیشگیری از بارداری چندان واضح نیست به این دلیل که باردار شدن بستگی به فاکتورهای بیشماری دارد که حتی ارتباطی با استفاده از کاندوم ندارد .

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو