طریقه کاشت زعفران در گلدان

منبع: ستاره

213

1399/2/23

18:32


برای کاشت زعفران در گلدان، توجه به زمان کاشت، محل گلدانها و روش آبیاری زعفران ضروری است. در ادامه با طریقه کاشت زعفران در گلدان به صورت آموزش تصویری و مرحله به مرحله آشنا شوید.

ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات - زعفران یکی از ارزشمندترین گیاهان ایران است که با رنگ و رایحه‌ای دل انگیز و مزه‌ای دلپذیر جهانیان را مجذوب خود کرده است. زعفران گیاهی کم توقع بوده، میتوان آن را در محیط و شرایط خانه مانند باغچه، پشت بام و یا در گلدان کشت داد. بعد از کاشت زعفران در گلدان تا پنج تا شش سال نیاز به تعویض گلدان وجود ندارد، همچنین طریقه کاشت این گیاه در گلدان با شرایط کاشت گیاه در محیط باز و مزرعه متفاوت بوده، توجه به زمان کاشت، قرار دادن گلدان‌ها در محل مناسب و نحوه آبیاری ضروری است. برای آشنایی با نحوه کاشت زعفران در گلدان در خانه با ستاره همراه شوید.


آنچه در این مطلب آمده است:


 روش کاشت زعفران در گلدان


مراحل کاشت زعفران در گلدان

مراحل کاشت پیاز زعفران در گلدان به شرح زیر میباشد:

  • گلدان مناسب برای کاشت پیاز زعفران را انتخاب کنید. کاشت زعفران در گلدان پلاستیکی بهتر است یا سفالی؟ سعی کنید گلدان از جنس سفالی و نسبتا بزرگ باشد. همچنین دارای سوراخهای بزرگی در ته گلدان برای زهکش باشد تا آب اضافی به راحتی خارج شده و زهکشی به خوبی صورت گیرد.

  • درون گلدان را با خاک مناسب شامل مخلوطی از خاک باغچه به همراه مقداری کود پوسیده دامی یا ورمی کمپوست پر نمایید.

  • گلد‌ان خود را به پنج قسمت، تقسیم نموده و د‌ر هر قسمت، حد‌ود‌ پنج پیاز با عمق ۱۵سانتی‌متر بکارید.

  • پیازهای زعفران را رو به بالا با فاصله ۳ سانتیمتر از هر طرف بچینید.

  • بهتر است پیازهای زعفران را به فاصله 10 تا 15 سانتی متر در گلدان گذاشته و حداقل 10 سانتی متر روی آن خاک بریزید.

 

پیاز زعفران

 

آموزش تصویری کاشت زعفران در گلدان


روش آبیاری زعفران

توجه داشته باشد، کشت پیاز زعفران، در هر زمانی صورت گرفته باشد باید آبیاری به مهرماه موکول شود.

  • در مهرماه یک یا دو بار آبیاری به فاصله ۱۰روز صورت می گیرد.

  • آبیاری به میزانی است که آب اضافه از کف گلدان خارج شود (به دلیل خشکی خاک گلدان باید از خیس شدن تمام خاک گلدان و اشباع شدن خاک از آب اطمینان حاصل کرد ).

  • در صورتی که کاشت پیاز را در مهر ماه انجام داده اید، 10 روز بعد از کاشت پیازها، آبیاری را شروع کنید.

 

محل قرار دادن گلدان زعفران

  • توجه داشته باشید، از زمان کاشت پیازها تا قبل از اولین آبیاری بهتر است گلدان ها در مکان خنک و کم نوری قرار دهید. ولی بعد از آبیاری، گلدانها را در زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید. قرار دادن گلدانها در پشت بام یا بالکن‌ها می‌تواند برای رفع احتیاجات گیاه مفید باشد.

  • گلدانها را می‌توانید تا آخر بهار آینده در همین محل قرار دهید. تنها تابستان گلدانها را به مکان خنک تر و کم نور منتقل کرده و دوباره با آبیاری مهرماه به مکانی با تابش مستقیم خورشید برمی‌گردانیم.
     
  • پیاز زعفران گلهایش دراوایل آبان ماه می‌روید.

گل های زعفران ماندگاری زیادی ندارند، بنابراین توجه داشته باشید، گلهای روییده شده را در یکی دو روز اولیه رشد، برداشت کنید؛ زیرا بعد از ۳ الی ۴ روز پژمرده می شوند.

گل زعفران


زمان کاشت زعفران

بهترین زمان کاشت پیاز زعفران اواخر خرداد تا اوایل مهرماه می‌باشد. البته توصیه می‌شود اواخر تیر و اوایل مرداد از کاشت زعفران خوداری کنید.

لازم به ذکر است، اگر در خرداد پیاز زعفران خود را کاشتید از آبیاری آن تا مهرماه خودداری کنید؛ چرا که به علت عدم فعالیت گیاه پیازها فاسد می‌شوند.

در مهرماه پیازها را آبیاری کنید به میزانی که آب از کف گلدان خارج شود.

 

شرایط محیطی مورد نیاز نگهداری و کاشت زعفران

شرایط اکولوژیکی مناسب برای کاشت و پرورش گیاه زعفران به شرح زیر میباشد:

  • خاک: گیاه زعفران در تمامي خاكها اعم از سبك و شني و يا رسي و سنگين قابل كشت مي باشد ولي بهترين رشد و عملكرد را در خاكهاي هوموس دار با بافت متوسط لومي دارد.
  • آبیاری: گیاه زعفران به آب زیاد احتیاج ندارد. توجه داشته باشید، در فاصله دو آبیاری خاک را خشک نگهدارید. همچنین بعد از پایان عمر برگهایش، آبیاری گیاه را قطع کنید.
  • کوددهی: موقعی که عمر گلهای زعفران به پایان رسید هر هفته با کودهای تقویتی آن را تقویت کنید، زمانی که برگهایش خشک شد دیگر به آن کود ندهید.
  • نور : گیاه زعفران آفتابدوست است و دوستدار نور کامل می‏باشد.
  • دما: زعفران برای رشد، نیاز به گرمای متوسط داشته، گرما به باز شدن شکوفه‏های زعفران کمک می‏کند. به طور کلی هر چه نور و گرما بیشتر باشد سرعت رشد جوانه‏ها بیشتر خواهد بود.

در این مطلب با طرز کاشت زعفران در گلدان آشنا شدید. شما می‌توانید محصول زعفران خانگی خود را داشته باشید و از خواص زعفران و خواص گل زعفران بهره مند شوید. تجربیات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید. 

منبع: نشریه زعفران

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو