نوشیدن شیر در دوران بارداری، تاثیر بر جنین

نوشیدن شیر در دوران بارداری، تاثیر بر جنین


منبع: نی نی بان

353

1399/2/28

11:21


شیر یک منبع مهم کلسیم محسوب می شود که هر زن بارداری در این دوران به آن نیاز دارد. نوشیدن کافی شیر به شما کمک می کند تا املاح معدنی کافی را به جنین برسانید. پژوهش ها نشان می دهند که هر زن باردار در روز به 1000 تا 1300 میلی گرم کلسیم نیاز دارد.
شیر به عنوان یک منبع غنی از مواد مغذی برای رشد جنین ضروری می باشد و باید در برنامه غذایی مادر باردار گنجانده شود. 
 

نوشیدن شیر در دوران بارداری، تاثیر بر جنین


مزیت های نوشیدن شیر در دوران بارداری
مصرف شیر در طول بارداری دارای مزیت های زیادی برای نوزاد خواهد بود. USDA نوشیدن سه فنجان شیر یا دیگر محصولات لبنیاتی را پیشنهاد می کند. آیا می دانستید که اگر روزانه حداقل 150 میلی گرم شیر مصرف کنید در آینده کودک شما قدبلندتر خواهد شد؟ چنین کودکانی ممکن است نسبت به دیگر کودکانی که مادران آنها در بارداری شیر مصرف نکرده اند قد بلندتری داشته باشند و بهتر رشد کنند. همچنین بررسی ها نشان می دهند که نوشیدن شیر در طول دوره بارداری دارای مزیت هایی در دوران بزرگسالی کودک نیز می باشد. این کودکان تا اواخر دوران نوجوانی ، میزان سطوح انسولین بالاتری دارند ، بنابراین احتمال دیابت نوع 2 در آنها کاهش می یابد.
 
مزیت های شیر بادام در بارداری
اگر در طول بارداری به طور منظم شیر مصرف کنید، کودک شما در بزرگسالی به پوکی استخوان مبتلا نخواهد شد. همچنین احتمال نرمی استخوان در نوزادان را کاهش می دهد چون شیر غنی از ویتامین D می باشد. و هم تر از همه اگر می خواهید کودکی خیلی باهوش داشته باشید ، پس باید در دوران بارداری به مقدار کافی شیر بنوشید.

نوشیدن شیر در دوران بارداری، تاثیر بر جنین


مزیت های شیر به همین جا ختم نمی شود. شیر دوای ضد ترشیدگی معده هم می باشد. اگر سوزش سر معده یا دیگر مشکلات مربوط به معده دارید، نوشیدن شیر به تسکین آین بیماری ها کمک فراوانی می کند. همچنین شیر شما را هیدراته نگاه می دارد. اگر در دوران بارداری شیر بنوشید، کودک شما در آینده مبتلا به تصلب بافت ها نخواهد شد.
 
انواع شیر
کدام نوع شیر برای دوران بارداری مناسب است؟
ممکن است از خودتان بپرسید که کدام نوع شیر برای نوشیدن در دوران بارداری مناسب است. می توانید با نگاهی به مطالب زیر به راحتی بفهمید که کدام نوع شیر برای نوشیدن در دوران بارداری مناسب تر است.
شیر گاو بدون چربی
اگر می خواهید با خوردن شیر کالری کمتری دریافت کنید، پیشنهاد ما شیر گاو بدون چربی می باشد. 
- یک فنجان شیر کم چربی حاوی 350 میلی گرم کلسیم می باشد.
- یک فنجان شیر بدون چربی حاوی 80 کالری می باشد.
- نوشیدن دو الی سه فنجان شیر بدون چربی می تواند نیاز روزانه شما را به کلسیم برآورده کند.
شیر پاستوریزه گاو
اگر شیر گاو بدون چربی انتخاب می کنید ، حتما پاستوریزه شده باشد. نوشیدن شیر خام در دوران بارداری می تواند بسیار خطرناک باشد. شیر خام حاوی باکتری هایی می باشد که می تواند موجب عفونت هم در شما و هم در جنین شود.
شیر خام
نوشیدن شیر خام یا شیر غیر پاستوریزه شده در طول دوران بارداری به هیج وجه توصیه نمی شود. در فرایند پاستوریزه کردن ، میکروب ها در طی حرارت دهی بالا از بین می روند. مصرف شیر خام، احتمال چندین نوع بیماری را افزایش می دهد. لیستریوسیز عفونتی می باشد که به وسیله میکروب ها ایجاد می شود.
 
مهم ترین مطالب در این باره:
اولین و مهمترین تاثیر شیر در رشد عمومی و وزن گیری بهتر جنین می باشد. شیر به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان باعث رشد بهتر جنین می شود و همچنین در وزن گیری جنین نقش عمده ای دارد و از تولد نوزاد با وزن کم جلوگیری می کند.شیر سرشار از کلسیم است و طبیعتا در استخوان بندی جنین می تواند بسیار حائز اهمیت باشد. استفاده از منابع غذایی حاوی کلسیم برای زنان باردار بسیار مهم است زیرا کلسیم در استخوان سازی و تشکیل استخوان جنین نقش عمده ای دارد. اگر خانم باردار از منابع غذایی حاوی کلسیم به حد کافی استفاده نکند ، بدن جنین برای تامین کلسیم مورد نیاز از کلسیم بدن مادر استفاده می کند و این مساله در آینده می تواند بر روی سلامتی مادر تاثیر منفی گذاشته و احیانا باعث پوکی استخوان در او بشود. پس خانم های باردار سعی نمایند حتما شیر را در سبد غذایی دوران حاملگی خود بگنجانند زیرا شیر حاوی مقادیر زیادی کلسیم می باشد. از دیگر مواد غذایی مهمی که دارای کلسیم بوده و در استخوان بندی جنین و رشد او تاثیر فراوانی دارد مصرف بادام در بارداری می باشد.شاید عمده تصور ما از شیر ، کلسیم موجود در آن و کمک به استخوان سازی باشد اما باید توجه داشت که شیر حاوی مواد مغذی فراوان دیگری می باشد که نقش بسیار پر رنگی در سلامتی جنین دارند. یکی از این مواد مغذی که شاید زیاد توجه نشود و مورد غفلت واقع شود ، وجود ویتامین ب۱۲ (B12) در ترکیب شیر می باشد. اما وجود ویتامین ب۱۲ چه اهمیتی برای جنین دارد؟ویتامین ب۱۲ که به آن کوبالامین (Cobalamin) نیز گفته می شود نقش مهمی در سلامتی و کارکرد صحیح مغز و سیستم عصبی دارد. از آن جایی که رشد صحیح مغز و سیستم عصبی در جنین بسیار با اهمیت است از این رو قرار دادن مواد غذایی حاوی این ویتامین در سبد غذایی دوران حاملگی بسیار مهم و ضروری است. منابع غذایی حیوانی نظیر شیر و تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین ب۱۲ هستند. مصرف مرتب و روزانه شیر در دوران بارداری سبب جلوگیری از کمبود این ویتامین در بدن مادر باردار شده و این امر بر رشد و تکامل سیستم عصبی جنین تاثیر مثبتی خواهد گذارد.تامین ویتامین ب۱۲ در دوران بارداری در پیشگیری از اختلالات و ناهنجاری های عصبی جنین و نیز تقویت هوش و حواس پنج گانه جنین شامل بینایی ، چشایی ، بویایی ، شنوایی و لامسه نقش ارزنده ای دارد و حدیثی که در ابتدای مطلب عنوان شد مؤید این قضیه می باشد.شیر علاوه بر کلسیم و ویتامین ب۱۲ حاوی املاح دیگری نظیر فسفر ، پروتئین ، پتاسیم ، منیزیم و ویتامین های آ (A) ، ب ۱ (B1) ، ب۲ (B2) ، ب۶ (B6) ، ث (C) ، د (D) ، کا (K) ، ئی (E) ، نیاسین ، و اسید فولیک (ویتامین ب۹) (B9) می باشد که همگی برای رشد و نمو و تکامل جنین مورد نیاز می باشند.شیر همچنین در شادابی و زیبایی پوست جنین نقش مفیدی دارد. البته مواد دیگری نیز غیر از شیر وجود دارند که بر زیبایی و شادابی پوست جنین تاثیر مثبتی دارند که یکی از آن ها عناب است. به مادران باردار توصیه می شود خوردن عناب در بارداری را فراموش ننمایند.

نوشیدن شیر در دوران بارداری، تاثیر بر جنین


زنان باردار روزانه چقدر شیر بخورند؟
حال که به اهمیت خوردن شیر در زمان بارداری و حاملگی پی بردیم سؤالی که می تواند مطرح شود این است که میزان مصرف روزانه شیر در زنان باردار چقدر می تواند باشد؟ در پاسخ باید گفت که به طور متوسط مصرف 2 لیوان شیر در روز (یک لیوان در هنگام صبح و یک لیوان در هنگام شب) برای زنان باردار لازم و مفید است. این میزان می تواند تا 3 لیوان در روز نیز باشد. اگر برای خانم های باردار خوردن روزانه این مقدار شیر ، ممکن نیست لااقل سعی نمایند یک لیوان شیر را در صورت امکان حتما میل نمایند.بعضی ها شاید معتقد باشند که مصرف سایر ترکیبات شیر مثل دوغ ، به جای شیر می تواند همان خواص را داشته باشد اما باید توجه نمود با وجود خواص سایر فرآورده های لبنی ، شیر خاصیت خودش را دارد و دوغ یا سایر محصولات لبنی نمی توانند معادل شیر باشند. از این رو خانم های باردار حتما سعی نمایند شیر را در سبد غذایی روزانه خود بگنجانند.

زنان باردار چه شیری بخورند؟
بهترین شیر برای زنان باردار ، شیر طبیعی است که هیچ مواد افزودنی شیمیایی یا مواد نگهدارنده شیمیایی نداشته باشد. شیر تازه گاو در این میان در اولویت قرار دارد. برای اطمینان از سالم بودن شیر گاو اولا سعی شود از محل مطمئن خریداری و تهیه شود و ثانیا توجه شود که تازه باشد و سوما قبل از مصرف ، جوشانده شود. اگر شیر ، سالم نباشد هنگام جوشاندن آن مشخص می شود.شاید به دلیل مسائل بهداشتی ، شیر های پاستوریزه به شیر طبیعی گاو ترجیح داده شوند. اما باید توجه داشت که شیرهای پاستوریزه معمولا حاوی مواد نگهدارنده شیمیایی هستند تا مدت ماندگاری آن ها را بالا ببرد. مصرف این مواد نگهدارنده موجود در مواد غذایی از جمله شیر ممکن است اثرات نامطلوبی بر روی جنین داشته باشد. از این رو شیر تازه و سالم گاو به دلیل خالص بودن و نداشتن مواد افزودنی ، بر شیر پاستوریزه ارجحیت دارد. هر چند که انتخاب با خود خانم های باردار است.

نوشیدن شیر در دوران بارداری، تاثیر بر جنین

شیر را با چه چیز بخوریم؟

بهتر است زنان باردار ، شیر را با خرما بخورند. خوردن روزانه 3 عدد خرما برای زنان باردار توصیه می شود و خانم های حامله می توانند این سه عدد خرما را همراه شیر بخورند. ضمنا خانم های حامله که دارای
یبوست بارداری می باشند سعی کنند شیر را به صورت گرم (ولرم مایل به گرم بوده و داغ نباشد) بخورند زیرا خوردن شیر گرم در بارداری در درمان یبوست بارداری نقش مهمی دارد.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو