بهترین پماد زخم ها برای بهبود و درمان زخم

بهترین پماد زخم ها برای بهبود و درمان زخم


منبع: ستاره

642

1399/2/29

17:08


پماد ابوخلسا و پماد زخم آلفا برای بهبود زخم‌ها و بریدگی‌های سطحی هستند که میتوانند بعنوان پماد برای زخم صورت، پماد برای زخم باز و پماد برای جوش خوردن بخیه استفاده شوند. همچنین پماد سیلور سولفادیازین بعنوان پماد برای عفونت زخم و پماد برای زخم چرکی استفاده میشود.

ستاره | سرویس سلامت - حتما برای شما هم پیش آمده است که به هنگام کار با چاقو و دیگر ابزار تیز و برنده دچار زخم شده باشید. زخم‌ها اگر نسبتا عمیق باشند درد و سوزش هم به همراه خود دارند. برای بهبود سریع‌تر زخم می‌توان از پمادهایی که به این منظور در لابراتوارهای دارویی ساخته شده‌اند استفاده کرد. اگر با این پمادها آشنایی ندارید بهتر است ادامه این مقاله از "ستاره" را دنبال کنید. در ادامه به معرفی برخی از انواع پماد زخم و نحوه مصرف آن‌ها خواهیم پرداخت.

زخم

 

نحوه مراقبت از زخم و بریدگی

زمانی که با بریدگی و زخم مواجه می‌شوید اولین قدم متوقف کردن خونریزی آن می‌باشد. برای این کار باید محل زخم را به مدت 10 الی 20 دقیقه فشار دهیم تا خونریزی متوقف شود. اگر چنین نشد محل را با آب و صابون شسته و به منظور پیشگیری از عفونت از عدم وجود هر ماده خارجی مثل خرده شیشه، سنگریزه و... در محل فرورفتگی زخم اطمینان حاصل می‌کنیم.

برای شستشوی زخم می‌توانید از بتادین و آب اکسیژنه استفاده کنید، ولی استفاده طولانی مدت از این مواد باعث می شود زخم دیر بهبود پیدا کند. (استفاده از بتادین برای زخم چه مضراتی دارد؟) در نهایت اقدام به پانسمان زخم کرده و روزی یک الی دو بار این کار را ادامه داده و پاسمان را تعویض کنید. برای سرعت بخشیدن به روند بهبود زخم‌ها می‌توان قبل از پانسمان از پمادهای آنتی بیوتیک موجود استفاده کرد.

توجه: برای زخم‌هایی که نیاز به بخیه دارند باید تا 6 ساعت بعد به پزشک مراجعه شود. زیرا تاخیر در این کار احتمال بروز عفونت را بیشتر می‌کند.

معرفی برخی از انواع پماد زخم

۱. پماد ابوخلسا برای زخم

پماد ابوخلسا


این دارو ترکیبی از عصاره گیاه ابوخلسا، موم عسل و روغن کنجد است که با داشتن اثرات ضدباکتریایی، ضدقارچ و ضدویروسی به تکثیر فیبروبلاست کمک می‌کند. این پماد موارد مصرف مختلفی همچون محافظت از پوست و پیشگیری از پیری پوست داشته و به بهبود زخم‌های سطحی کمک می‌کند. هنگام مصرف باید توجه داشته باشید که دارو با چشم تماسی نداشته باشد.

چگونگی مصرف: ابتدا موضع زخم را با سرم (نرمال سالین) شست‌وشو داده سپس لایه‌ای از پماد را روی پد پانسمان مخصوص مالیده و روی زخم قرار می‌دهیم. پانسمان را بعد از 24‌ ساعت باز کرده و مراحل ذکر شده در بالا را مجددا تکرار می‌کنیم. این روند را هر 24‌ ساعت یک‌بار تا بهبودی کامل زخم ادامه می‌دهیم.

عوارض: در صورت مصرف صحیح، این دارو عارضه جانبی خاصی ندارد.


۲. پماد زخم آلفا

پماد آلفا

پماد آلفا، پماد ترمیم کننده زخم است که اثرات ضد التهابی مناسبی بر روی پوست دارد. تسکین سریع التهاب و درد از اثرات استفاده از این پماد می‌باشد. توصیه می‌شود در مواردی که زخم عمیق است استفاده از آلفا را پس از توقف خونریزی شروع کنید.

چگونگی مصرف: ابتدا زخم را با سرم شستشو یا آب جوشیده‌ ولرم به آرامی بشویید. سپس آن را با گاز استریل به آرامی خشک کرده و اجازه دهید که زخم، حدود ده دقیقه در معرض هوا قرار گیرد تا نسبتا خشک شود. اگر زخم، داراى خونریزى کمى بود که مانع از خشک شدن آن می‌شد باز هم انجام پانسمان مانعی ندارد. برای شروع پانسمان لایه نازکی از پماد را بر روی زخم پخش کنید. یک قطعه گاز وازلینه را روی آن قرار داده و سپس عضو را باندپیچی کنید. آغشته شدن پماد با خون در سطح زخم اشکالی ندارد. در مورد زخم‌های عمیق روزی چند بار این کار را تکرار کرده و پانسمان را تعویض کنید.

عوارض: در صورت مصرف صحیح، این دارو عارضه جانبی خاصی ندارد.


۳.

پماد سیلور سولفادیازین 

این پماد برای عفونت زخم در پیشگیری و درمان مخصوصا زخم‌های ناشی از سوختگی درجه ۲ و۳ استفاده می‌شود. همچنین برای زخم هایی با عفونت خفیف باکتریایی مانند بریدگی های محدود و خراش ها کاربرد دارد. از پماد سیلور سولفات به عنوان پماد آفتاب سوختگی نیز استفاده می‌گردد. این پماد برای زخم عمیق کاربرد ندارد و به زخم های با عمق درجه ۳ و بالاتر نفوذ نمی‌کند. همچنین ترمیم زخم را به تعویق می‌اندازد. پماد سیلور سولفادیازین برای نوزادان زیر دو ماه، نوزادان نارس و افرادی که اختلال کبد یا کلیه دارند نباید مصرف شود. همچنین در سه ماهه سوم بارداری اکیدا ممنوع است.

پماد سیلور سولفادیازین پماد زخم و سوختگی


درمان خانگی زخم‌ها

 

آلوئه ورا

طب سنتی تقریبا برای هر موردی که مربوط به سلامت و تندرستی می‌شود راهکارهایی دارد. زخم و بریدگی در طب سنتی می‌تواند با استفاده از برخی خوراکی‌ها و گیاهان دارویی بهبود یابد. استفاده از سیر، آلوئه ورا و برگ زیتون برخی از روش‌های ترمیم و بهبود زخم است. در لینک زیر با دیگر گیاهان دارویی و طرز استفاده هرکدام از آن‌ها آشنا می‌شوید.


بیشتر بدانید: درمان خانگی زخم های سطحی + درمان زخم در طب سنتی 


کلام آخر

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. شما از کدام پماد برای زخم صورت یا بدن استفاده کرده اید؟ خواهشمندیم درصورتی که تجربه مصرف هرکدام این پمادها به عنوان پماد زخم را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله "ستاره" در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو