چه زمانی درمان با لیزر نیاز است؟

منبع: سیمرغ

136

1399/2/31

11:57


چه زمانی درمان با لیزر نیاز است؟

لیزر تقریبا یک فناوری جدید است که علاوه بر صنعت برای درمان بیماری های مختلف نیز کاربرد دارد که در این مطلب به زمان استفاده از لیزر به عنوان یک روش درمانی اشاره می شود

لیزر تراپی و نیاز به آن

در موارد حاد، بیمار به مدت یك هفته (هر روز) و در موارد مزمن به مدت دو هفته (یك روز در میان) به كلینیك لیزرتراپی مراجعه می‌كند. هر جلسه لیزرتراپی حدود ۱۵ دقیقه زمان می‌گیرد. لیزرتراپی، لیزر نرم یا لیزر سرد در نسج بدن حرارت ایجاد نمی‌كند؛ یعنی مداخله‌ای بدون درد، بدون تهاجم و بدون دارو است. در لیزرتراپی یا فتوتراپی از انرژی نور برای درمان استفاده می‌شود.

نور موجب رشد سلولی، بالا بردن متابولیسم، ترمیم زخم، اثر ضدالتهابی، كاهش تورم، اصلاح عملكرد عصبی، تولید اندورفین طبیعی بدن و اثر بی‌دردی می‌شود.لیزرتراپی در بسیاری از مشكلات عضلانی اسكلتی مانند سندرم تونل كارپ، فیبرومیالژی، دردهای دیابتی، استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، مشكل مفصل گیجگاهی فكی و ترمیم زخم به‌كار می‌رود. در گرفتگی‌های عضلانی نیز لیزر موجب برطرف شدن اسپاسم می‌شود. نور لیزر با شدت پایین، التهاب را برطرف می‌كند و موجب ترمیم عصب می‌شود. نور لیزر، درد را كم می‌كند و موجب ترمیم زخم می‌شود.

لیزرتراپی، درمانی مكمل در پزشكی است كه در آن از نور با شدت پایین استفاده می‌شود. این روش در درمان دردهای عضلانی اسكلتی و دردهای روان-تنی و دردهای عصبی به‌كار می‌رود. لیزرتراپی همچنین در بهبود بی‌حسی‌های عصبی بكار می‌رود. حدود ۲۰ سال است كه بیماران برای درمان كمردرد مزمن و سندرم تونل كارپال، لیزرتراپی می‌شوند.

فواید لیزرتراپی در بدن شامل رشد سلول‌های سالم، بهبود جریان خون، ترمیم نسج و بالابردن سطح ایمنی بدن نیز می‌شود. به‌علاوه لیزرتراپی علائم آرتریت را بهبود می‌دهد و در بیماران آرتریت روماتوئید خشكی صبحگاهی را كاهش داده و انعطاف مفاصل را بهبود می‌دهد. در بررسی صورت‌گرفته در بیماران با آرتریت روماتوئید،۷۰درصد كاهش درد نسبت به گروهی كه لیزرتراپی نشدند وجود داشته است. ناگفته نماند كه انتخاب لیزر مناسب برای هر بیمار توسط لیزرتراپیست و استفاده از میزان كافی نور لیزر در هر جلسه درمانی موجب پاسخ‌دهی مناسب بیماران خواهد بود.

بیشتر بدانید : درمان بزرگی پروستات با لیزر و عوارض آن

بیشتر بدانید : مزايا و معايب ليزر درماني پوست

بیشتر بدانید : لیزر برای این افراد ممنوع است!

بیشتر بدانید : ترمیم زخم ها با لیزر چه مزایا و معایبی دارد

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: jamejamonline.ir

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو