کرونا همچنان اولویت جمعیت هلال‌احمر

54

1399/3/7

16:59


کرونا همچنان اولویت جمعیت هلال‌احمر

سلامت نیوز:۹۵۹ کارگاه تولید ماسک و لباس سرهمی بیمارستان توسط داوطلبان خانه‌های هلال برپا شده است در چند روز گذشته که مردم تعطیلات عید فطر را پشت‌سر می‌گذاشتند، امدادگران جمعیت هلال‌احمر روزهای پرکاری را سپری می‌کردند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند ،در کهگیلویه‌و‌بویراحمد زلزله آمد و با وجود اینکه این زلزله شدید نبود، چندین تیم امدادونجات برای کمک به مصدومان احتمالی به این منطقه عازم شدند. قطار همدان- مشهد در جاده پرندک و در محدوده پرند- رباط‌کریم از ریل خارج شد و امدادگران پایگاه‌های اطراف روز سختی را برای نجات مصدومان قطار پشت‌سر گذاشتند. با وجود این، بحث کرونا نیز فراموش نشده و همچنان داوطلبان و امدادگرانی که از شروع کرونا در کشور پای‌ کار بودند، باز هم همراه جمعیت هلال‌احمر بودند تا شرایط را برای پیشگیری از شیوع این ویروس آماده کنند.


از همان روزهایی که ویروس کرونا در چین سروصدا راه انداخته بود و همه دنیا نگران ورود این ویروس به کشورشان بودند، جمعیت هلال‌احمر فعالیت خود را برای آشنایی مردم با این ویروس آغاز کرد. کار با توصیه‌ها و راه‌های پیشگیری از این ویروس در این جمعیت کلید خورد اما از زمانی که ویروس خودش را به ایران رساند و شیوع پاندمی این ویروس آغاز شد، فعالیت‌ها در جمعیت هلال‌احمر رنگ و بوی دیگری گرفت و برای حضور پررنگ‌تر این نهاد برای مبارزه با این ویروس داوطلبان نیز پای‌ کار آمدند.

در صد روزی که از زمان اعلام رسمی ورود کرونا و فوت دونفر در قم می‌گذرد، خیرین و مردم بیش از ٣٢٠‌میلیارد ریال کمک نقدی به حساب‌های جمعیت هلال‌احمر واریز کردند و بیش از ٦٠٦‌میلیارد ریال کمک نقدی نیز توسط این نهاد جمع‌آوری و در اختیار افرادی قرار گرفت که آسیب بیشتری از کرونا دیده بودند. فعالیت سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر در این روزها پررنگ‌تر شده و یک‌هزار خانه داوطلب هلال‌احمر در سراسر کشور فعال و ٧٢‌هزار و ٦٩٤ داوطلب به میزان ۹۶۵‌هزار و ۶۸۹ نفر ساعت در فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر حضور پیدا کردند.

تهیه پک‌های بهداشتی و تولید ماسک از فعالیت‌هایی بود که در روزهای کرونایی به‌شدت پررنگ بود. به گفته محمد نصیری، سخنگوی جمعیت هلال‌احمر در این مدت بیش از ٢١١‌هزار پک آماده و در اختیار اقشار آسیب‌پذیر در سراسر کشور توزیع و با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۵۰۰‌هزار پک و بسته بهداشتی که از محل مشارکت‌های نقدی مردمی تهیه‌ شده بود، در میان بیماران خاص توزیع شد. این تنها فعالیت جمعیت برای کمک به اقشار آسیب‌پذیر نبود، داوطلبان باز هم آستین همت بالا زدند و بیش از ٢٠٠‌هزار بسته سبد حمایتی و معیشتی با کمک مردم آماده و این بسته‌ها را میان خانواده‌هایی که کرونا شرایط آنها را سخت‌تر کرده بود، توزیع کردند.


تولید ماسک‌ها در روزهای کرونایی پررنگ‌تر شده

استسخنگوی جمعیت هلال‌احمر درباره فعالیت کارگاه‌های تولید ماسک در سراسر کشور می‌گوید: «۹۵۹ کارگاه تولید ماسک و لباس سرهمی بیمارستان توسط داوطلبان خانه‌های هلال برپا شد و داوطلبان فعال در این کارگاه‌ها موفق شدند یک‌میلیون و ۶۳۶‌هزار و ۴۲۹ عدد ماسک، ۱۴۷‌هزار و ۳۵۴ جفت دستکش و ۸۰‌هزار و ۷۷۱ لباس سرهمی تولید و آن را در اختیار مراکز بهداشتی و درمانی قرار دهند.»

اما در کنار این فعالیت‌های تبلیغاتی و آگاه‌سازی مردم برای مشارکت در امور خیریه از سرفصل‌های فعالیت داوطلبان جمعیت هلال‌احمر بود. به گفته نصیری، ۳‌میلیون و ۵۵۳‌هزار پیامک به مردم و خیرین ارسال و ۶۲۸‌هزار و ۷۵۹ بروشور تهیه و برای آگاه‌سازی داوطلبان و عموم مردم برای شرکت در پروژه‌ها و برنامه‌های جمعیت هلال‌احمر بین مردم توزیع شده است.


همراهی داوطلبان در گندزدایی

داوطلبان هلال‌احمری در ضدعفونی و گندزدایی معابر و خیابان‌ها با سازمان‌های درگیر مانند شهرداری نیز همراه شدند. داوطلبان هلال‌احمری ضدعفونی و گندزدایی ۱۷‌هزار و ۲۲۰ معبر و خیابان به مسافت ۹۲‌هزار کیلومتر، ۴۸‌هزار و ۹۹۵ واحد اتوبوس، تاکسی و سواری، اماکن عمومی شامل ۹۶ گرمخانه، ۴۳ زندان، ۳‌هزار و ۵۷۱ مسجد، یک‌هزار و ۹۸ همراه‌سرا و ۵۲‌هزار و ۴۴۰ مورد سایر اماکن را با استفاده از ۵‌میلیون و ۳۶۱‌هزار و ۸۸۱ لیتر مواد ضدعفونی‌کننده و ۲۳‌هزار و ۷۰۸ لیتر الکل اهدایی مردمی برعهده گرفتند. همچنین با توجه به کمبود ذخیره خون در کشور باز هم داوطلبان هلال‌احمر ورود و بیش از ۲۰‌هزار واحد خون در این روزها اهدا کردند.

همه پای کار بودند

پزشکان داوطلب جمعیت هلال‌احمر نیز در این ١٠٠ روز فعال‌تر از قبل در کنار این نهاد حضور پیدا کردند.نصیری می‌گوید: «۵۷۹ پزشک و پیراپزشک داوطلب در ۶۷ نقاهتگاهی که جمعیت هلال‌احمر برپا کرده بود، حضور داشتند و بیش از ۵۶‌هزار و ۸۹۲ نفر ساعت در این مراکز حاضر شدند. یک‌هزار و ۳۳۴ منطقه حاشیه‌نشین و کم‌برخوردار برای اجرای پروژه‌های داوطلبانه و طرح‌های پیشگیری از کرونا شناسایی شدند و داوطلبان با حضور در این مراکز تلاش کردند نقشی در کاهش آمار ابتلا به کرونا ایفا کنند.

همچنین در کنار داوطلبان کادر پزشکی جمعیت هلال‌احمر،۱۳۰ بنگاه اقتصادی در اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها با جمعیت هلال‌احمر همکاری کردند و در این زمینه ۴۶ مجوز برای تشکل‌های مردم‌نهاد، هماهنگی و تعامل برای تأمین خیریه‌ها و تشکل‌های پشتیبان و بیمارستان‌های درگیر با بیماری کرونا صادر شد.»


روز پُرکار جمعیت هلال‌احمر

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو