کودک از چه زمانی پنیر بخورد؟

منبع: دوستان

83

1399/3/17

15:07


پنیر هم یک خوراکی خوشمزه برای کودک و هم یک ماده مغذی و سرشار از مواد ضروری مانند کلسیم، پروتئین، ویتامین A، ویتامین D، B12 و پرکالری است.

www.dustaan.com - کودک از چه زمانی پنیر بخورد؟

هر چه کودک بزرگ‌تر می‌شود نیازش به این ماده در اولویت قرار می‌گیرد. شما می‌توانید از پنیر به‌عنوان یک طعم‌دهنده غذا و غذای اصلی استفاده کنید. نوزادان از ۶ تا ۹ ماهگی به محض توانمند شدن در بلعیدن و جویدن مجاز به خوردن پنیر در اندازه‌های ریز و خرد شده هستند. البته متخصصان توصیه می‌کنند برای دادن پنیر به کودک تا یک سالگی او صبر کنید.

 

برای وارد کردن این ماده غذایی در وعده‌های روتین کودک، بهتر است موارد زیر را در نظر داشته باشید:

‌۱) پنیر باید بدون نمک یا بسیار کم‌نمک باشد. از پنیرهای طعم‌دار که مزه تند یا خیلی شور دارند اجتناب کنید و از پنیرهایی با مزه متعادل برای شروع استفاده کنید.
‌۲) پنیر باید از شیر گاو، گوسفند یا بز و حتما پاستوریزه باشد درغیر این‌صورت ممکن است آلوده به میکروب«لیستریا مونوسیتوژنز» باشد که فرمی از باکتری است که می‌تواند منجر به مرگ به ویژه در کودکان شود.
‌۳) یک تکه پنیر سفت می‌تواند برای کودکی که هنوز مسلط به جویدن نیست منجر به خفگی شود بنابراین پنیر مورد استفاده را حتما قبل از مصرف کمی نرم کنید.
‌۴) برای اولین بار پنیر را در خانه به کودک بدهید و نه در جای دیگری تا تمرکز بیشتری روی نشانه‌های احتمالی آلرژی در او داشته باشید.
‌۵) با توجه به این‌که در پنیر، لاکتوز زیادی وجود ندارد، نگران عدم تحمل لاکتوز نباشید چون کودکان معمولاً در هضم آن مشکلی ندارند.
‌۶) پنیرهای فراوری‌شده کاملا طبیعی نیستند و ترکیبات‌شان حاوی مواد شیمیایی است و برای تغذیه کودک مناسب نخواهند بود. از پنیرهای طبیعی و ارگانیک استفاده کنید.
‌۷) سه تا پنج روز صبر کنید و بعد غذای جدید بعدی را به او بدهید، تا در صورت نشان دادن واکنش آلرژیک بفهمید آلرژی به پنیر یا غذای جدید بوده است.
‌۸) اگر کودک برای خوردن پنیر مشکلی نداشت، لقمه‌های کوچک پنیر به اندازه‌ای باشد تا بتواند به راحتی آن را بجود و ببلعد.
‌۹) پنیر را می‌توانید با اضافه کردن به مخلوط سبزیجات پخته‌شده، در تخم‌مرغ نیمرویی یا به صورت خرد‌شده روی ماکارونی به او بدهید .
این کودکان باید با مجوز پزشک

 

پنیر مصرف بکنند:

اگزمای متوسط تا شدید پس از اقدام درمان توسط پزشک
واکنش آلرژیک شدید به نوعی از مواد غذایی در گذشته
قبلا نوعی آلرژی غذایی برای کودک شناسایی شده باشد

 

برخی از نشانه‌های آلرژی در کودکان که باید بدانید:

‌ التهاب و ورم صورت( شامل لب‌ها و زبان)، ‌ درد شکمی، راش پوستی،‌ استفراغ، اسهال، ‌مشکل در نفس
کشیدن

به این پست امتیاز دهید

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو