حکم توبه زن زناکار , محصنه , زن شوهردار در اسلام

منبع: روزگار

119

1399/3/17

17:12


حکم توبه زن زناکار , محصنه ،  زن شوهردار در اسلام

 توبه گناه توبه زن زناکار توبه زن شوهردار حکم توبه زن زناکار توبه نصوح مسائل زناشویی پذیرفته شدن توبه چطور مشخص می شود گناهی کرده‌ام و توبه کرده‌ام و احساس گناه می‌کنم می‌خواهم بدانم این را چه وقت باید به همسرم بگویم یا با توبه بخشیده می شود

 

http://bia2safa.net/goto/file/image/1649413

 

پرسش: اگر زن شوهر داری با یک مرد زن دار ارتباط داشته باشد و بعد به لطف خداوند توبه کند، توبه او پذیرفته می شود ؟ اگر پذیرفته می شود آیا کفاره ای هم دارد؟


زنا از گناهان کبیره است. قرآن می فرماید: به زنا نزدیک نشوید که زنا قبیح و زشت و راهی بد فرجام است.(۱)


پیامبر(ص) فرمود: خشم خدا نسبت به زناکاران بسیار سخت وسریع است.(۲)


حضرت علی (ع) فرمود: در قیامت از زنا کارانی که بدون توبه وارد محشر می شوند، چنان بوی گندی بلند می شود که همه اهل محشر می گویند : خدایا ، زناکاران را لعنت کن.(۳)
گناهانى که خداوند حد براى آن‏ها مقرر داشته مانند زنا، واجب نیست کسى براى جبران گناهش نزد حاکم شرع اقرار کند تا بر او حد جارى نماید بلکه باید از کرده خویش ، توبه حقیقی کند، یعنی واقعا از گناه خود پشیمان شود و از خدا بترسد و تصمیم بگیرد که هرگز گناه و گناهان دیگر را انجام ندهد .بسیار استغفار کند .به رحمت پروردگار و قبولی توبه اش امیدوار باشد . توبه حقیقی چنان انسان را دگرگون می کند که گویی هیچ گناهی را مرتکب نشده است.


خداوند در یکی از آیات فرموده است: «قل یا عبادی الّذین أسرفوا علی أنفسهم لا تقنطوا مِن رحمه الله إنّ الله یغفر الذّنوب جمیعاً إنّه هو الغفور الرّحیم وأنیبوا‌إلی ربّکم؛(۴) ای بندگان خدا که بر خود اسراف و ستم کرده‌اید، از رحمت خداوند نا امید نشوید که خدا همه گناهان را می‌آمرزد و به درگاه پروردگارتان انابه کنید».


امام محمد باقر(ع) می فرماید: ‌«التائب من الذّنب کمن لا ذنب له؛(۵) توبه کننده از گناه مانند کسی است که گناه نکرده است».


توبه حقیقی و خالص که قرآن از آن به «توبه نصوح» یاد می کند،یعنی توبه ای که چنان تحولی در گناهکار به وجود آورد که دیگر هیچ وقت به سوی گناه نرود. چنین توبه ای موجب محو همه آثار گناه می گردد و در قیامت نیز اثری از آن ظاهر نیست.


حضرت امام صادق(ع) می فرماید: «هنگامی که بنده ای توبه نصوح (حقیقی) کرد ،مواهب و نعمت های کم نظیر الهی را متوجه خود می سازد . اولین اثرش آن است که محبوب نزد خدا می شود.


دوم آن که خداوند در دنیا و آخرت گناهان او را می پوشاند». راوی سؤال کرد که چگونه خدا پرده پوشی می کند؟ فرمود: « هر چه از گناهان که دو فرشته موکّل بر او نوشته اند، از یادشان ببرد. به اعضای بدن، فرمان می دهد که گناهان او را پنهان کنید. به نقاط زمین و هر کجایی که گناهکار توبه کننده گناه کرده است، دستور می دهد که گناهان او را پنهان کنید و آثار آن را پاک می کند.

پس توبه کننده در حالی خدا را در قیامت ملاقات می کند که هیچ چیزی به ضرر او و بر گناهانش گواهی و شهادت دهنده نیست و چیزی از آن آشکار نخواهد شد».(6)
اگر چه حقیقت ‌توبه،‌ پشیمانی قلبی است؛ لکن آداب مستحب خاصی نیز دارد که عبارتند از:


۱- سه روز روزه گرفتن؛
امام صادق(ع) می‌‏فرماید: توبه نصوح که خداوند به آن امر فرموده، روزه گرفتن روز چهارشنبه و پنج‏شنبه و جمعه است.(۷)
۲- غسل توبه؛
پیامبر می‌‏فرماید: بنده‏ای نیست که گناهی کند (هر چه و هر اندازه که باشد) سپس پشیمان شود و توبه کند مگر این که خداوند به مغفرت و آمرزش به او نظر کند، سپس پیامبر به شخصی که می‏خواست توبه کند فرمود: «برخیز و غسل کن و برای خدا سجده نما».(8)


۳- رسول‏ خدا (ص) به یارانش فرمود: کیست که بخواهد توبه کند؟ گفتند: همه می‏خواهیم توبه کنیم، حضرت فرمود: غسل کنید و وضو بگیرید و چهار رکعت نماز بخوانید. در هر رکعت پس از حمد، سوره قل هو الله را سه مرتبه و ناس و قل فلق را یک مرتبه بخوانید، پس هفتاد مرتبه استغفار کنید و آخرش بگویید:

« لا حول ولا قول الاّ بالله العلی العظیم» بعد این دعا را بخوانید:


«یا عَزِیزُ، یا غَفّارُ، اغْفِر لی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ فَاًّنَّهُ لا یغْفِرُ الذُّنُوبَ اًّلاّ أنْتَ»هر کس از امت من این عمل را به‏ جا آورد، از آسمان ندا می‏شود که توبه‏ات پذیرفته و گناهانت آمرزیده شد.


اصحاب گفتند: اگر کسی این عمل را در غیر این ماه به ‏جا آورد چگونه است؟ حضرت فرمود: مثل همان است که بیان کردم. این کلمات را جبرئیل در شب معراج به من یاد داد.(۹)
۴- دعاهای توبه؛ مناسب است کسی که می‏خواهد توبه کند ،دعاهای توبه‏ای را که از ائمه معصومین وارد شده ‏است، به ویژه دعاهای صحیفه سجادیه، مخصوصاً دعای ۳۱ و یا مناجات خمسه عشر، به ‏خصوص مناجات تائبین را بخواند.


۵- استغفار (درخواست بخشش)؛ قرآن مجید می‏فرماید: «وَ یا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیهِ؛(۱۰) ای قوم، از خدا آمرزش بخواهید، سپس به سوی او توبه کنید».
اگر کسی مرتکب زنای با زن شوهردار شود، اگر چه تعدی به حق الله نموده، ولی لازم نیست آن را به کسی بگوید و پرده از این عمل زشت بردارد، بلکه واجب است که واقعاً توبه نماید . از خداوند بخواهد که او را ببخشد . خداوند او را می بخشد .در این صورت حق الناس و کفاره ندارد.

پی نوشت ها:
۱٫اسراء (۱۷)آیه ۳۲٫
۲٫ نهج الفصاحه ،ص ۵۷٫
۳٫ عقاب الاعمال،ص ۵۹۹٫
۴٫زمر (۳۹) آیه‌ 53.
۵٫ اصول کافی، ج ۴، شرح و ترجمه حاج سید جواد مصطفوی، ص ۱۶۸، حدیث ۱۰٫
۶٫ همان، ص ۱۶۴
۷٫ وسائل الشیعه، ج ۱۱، ص ۳۶۲٫
۸٫ مستدرک الوسائل، ج ۲، ص ۵۱۳٫
۹٫ سید بن طاووس،اقبال،ص۳۰۸
۱۰٫ هود (۱۱) آیه ۳، ۵۲ و ۹۰٫

 

منبع: ch3.iribtv.ir ، وبسوار و وب سایت سوالات دینی حوزه قم

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو