اطلاعات دارویی قرص مبندازول و مهمترین عوارض جانبی آن

اطلاعات دارویی قرص مبندازول و مهمترین عوارض جانبی آن


منبع: آرگا

190

1399/4/29

13:35


قرص مبندازول یکی از داروهای ترکیبی می باشد که دارای مواد غیرفعال بسیار زیاد و مختلفی می باشد. این دارو برای درمان عفونت ها استفاده می شود. در دوران حاملگی در صورت نیاز از آن استفاده کنید.

مبندازول، یک داروی ترکیبی که به صورت قرص های جویدنی برای از بین بردن کرم های انگلی مورد استفاده قرار می گیرد. مواد غیر فعال موجود در هر قرص (۱۰۰ میلی گرم) دی اکسید سیلیکون کلوئیدی، نشاسته ذرت، روغن نباتی هیدروژنه، منیزیم، سلولز میکروکریستال، سدیم سولفات، سدیم ساکارین، سدیم نشاسته می باشند.

این دارو به عنوان یک داروی ضد کرم به شمار می رود و سبب جلوگیری از رشد و تکثیر کرم هایی می شوند که به تازگی تخمک گذاری کرده اند و در واقع این دارو جهت درمان بیماری های انگلی ایجاد شده توسط کرم ها مورد استفاده قرار گرفته می شود.

قرص مبندازول

مبندازول، برای درمان عفونت های ایجاد شده بدلیل کرم هایی مثل کرمک، کرم گرد، کرم قلابدار مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای درمان عفونت های ایجاد شده بدلیل بیش از یکی از این کرم ها بطور همزمان تجویز می شود،در ادامه مطلب شما را با این دارو بیشتر آشنا خواهیم کرد، بنابراین اگر شما نیز درباره این دارو اطلاعات کافی ندارید بهتر است تا پایان مطلب همراه باشید.

اطلاعات دارویی کامل و جامع قرص مبندازول

این قرص گلوکز و دیگر مواد غذایی با وزن مولکولی کم را در کرم های بسیار حساس مهار می کند و منابع گلیکوژن را که برای رشد کرم ها مورد نیاز می باشند را تخلیه می نماید. موارد کاربرد این دارو بسیار زیاد می باشد و ممکن است علاوه بر این موارد بیان شده برای دیگر آلودگی ها نیز مورد استفاده قرار بگیرد. از این دارو برای درمان آسکاریاز، کاپیلاریاز، انتروبیاز و تریکوریاز استفاده می شود.

موارد مصرف

این قرص برای درمان عفونت کرم های روده مثل کرمک، کرم گرد و کرم قلابدار استفاده می شود. این دارو ممکن است برای عفونت های کرمی در دیگر بخش های بدن مورد استفاده قرار بگیرد. در این موارد، معمولا بیشتر و برای مدت طولانی تری مصرف می شود.

دوز مصرفی قرص های مبندازول

نحوه مصرف دارو و میزان دوز مصرفی

این دارو می توان آن را همراه و یا بدون غذا مصرف کرد. همچنین می توان آن را جوید، یکدفعه ای بلعید یا آن را خرد کرد و با غذا ترکیب نمود. دوز این دارو به شرایط شما و واکنش به درمان وابسته می باشد. برای درمان عفونت کرمک، دارو معمولا به صورت یک دوز تنها داده می شود.

اگر لازم باشد، درمان دوم ممکن است طی چند هفته آغاز شود. برای دیگر انواع عفونت های کرمی رایج، دارو را برای سه روز از طریق دهان هر روز دو مرتبه( صبح و شب) استفاده کنید. برای دیگر عفونت ها از دستورات پزشک پیروی کنید. پزشک ممکن است  این قرص را بیشتر از دو بار در روز و برای مدت طولانی تر از سه روز تجویز کند. ادامه دادن به مصرف این دارو دقیقا طبق تجویز پزشک مهم است.

اشکال دارویی قرص های مبندازول

قرص های مبندازول چه عوارض جانبی دارند؟

مدت تجویز دارو را کامل کنید و بطور ناگهانی مصرف دارو را قطع نکنید زیرا ممکن است نتایج معکوسی داشته باشد. اگر هر یک از علایم واکنش های حساسیتی زیر را دارید به پزشک مراجعه کنید:

  • کهیر
  • مشکل تنفسی
  • تورم صورت، لب، زبان یا گلو
  • علایم اختلال در مغز استخوان_ ضعف ناگهانی یا احساس مریضی، تب، لرز، گلو درد، دهان درد، قرمزی یا تورم لثه، خونریزی آسان، مشکل در عمل خوردن غذا
  • مشکلات کبدی، حالت تهوع، درد ناحیه بالای شکم، خارش، احساس خستگی، از دست دادن اشتها، ادرار تیره، مدفوع رنگ خاک، زردی پوست یا چشم
  • حالت تهوع، شکم درد
  • بررسی عملکرد غیرطبیعی کبد

عوارض جانبی قرص های مبندازول

واکنش دارویی

دوره تجویز شده این دارو را کامل کنید حتی اگر احساس کردید علایم آن رو به بهبودی است. به مصرف آن تا زمان تمام شدن مقدار تجویز شده ادامه دهید. قبل از مصرف آن نیز حتما با پزشک مشورت کنید. این دارو ممکن است با داروهای ضد تشنج، فنی توئین، کاربامازپین واکنش دهد و اثر بخشی آن کاهش یابد. سایمتیدین باعث افزایش سطح متابولیسم این دارو شود.

موارد مصرف قرص های مبندازول

احتیاط در مصرف دارو

قبل از مصرف قرص مبندازول اگر به آن یا دیگر مواد حساسیت دارید پزشک یا متخصص خود را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است حاوی موادی غیر فعالی باشد که باعث ایجاد واکنش های حساسیتی یا دیگر مشکلات شود. برای جزییات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید. سابقه پزشکی خود را در اختیار پزشک خود. قرار دهید بویژه در شرایط ابتلا به کم خونی، اختلال کبدی، مشکلات روده پزشک را در جریان قرار دهید. در طول حاملگی قرص های مبندازول باید تنها در مواقع مورد نیاز مصرف شود. در مورد خطرات و مزایای آن با پزشک مشورت کنید. اگر در دوران شیردهی قرار دارید قبل مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.

قرص های مبندازول

نکاتی که در رابطه با داروی مبندازول باید بدانید

۱. از قطع ناگهانی دارو خودداری نمایید.

۲. اگر مصرف یک نوبت از دارو را فراموش کرده اید به محض به یاد آمدن آن را مصرف کنید اما اگر زمان نوبت بعدی نزدیک است دوز فراموش شده را مصرف کنید و همچنین از دو برابر کردن دوز دارو نیز خودداری نمایید.

۳. به منظور بررسی پیشرفت درمان به خصوص اگر مقادیر زیادی مصرف می کنید حتما به پزشک مراجعه نمایید

۴. لیستی از تمام دارو هایی که مصرف می کنید را تهیه و در اختیار پزشک تان قرار دهید زیرا ممکن است این دارو با برخی از دارو هایی که مصرف می کنید تداخل داشته باشد

اطلاعات دارویی مبندازول

۵. به منظور پیشگیری از عفونت دیگر، شستن دست ها به صورت مرتب به خصوص بعد از رفتن به توالت را فراموش نکنید و همچنین روزانه توالت را ضد عفونی کرده و حوله و لباس های یتان را تعویض کنید.

۶. از اشتراک گذاشتن این دارو با دیگران پرهیز نمایید

۷. در صورتی که بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف کرده اید با اورژانس تماس حاصل نمایید

۸. مصرف بیش از حد این دارو سبب بروز ناراحتی های گوارشی می شود.

۹. مصرف این دارو در کودکان زیر دو سال توصیه نمی شود مگر با تجویز پزشک

۱۰. دارو را در دمای چهل درجه سانتی گراد و به دور از نور، رطوبت و دسترس کودکان نگهداری کنید

۱۱. از مصرف دارو تاریخ گذشته خودداری نمایید.

نکاتی در مورد مبندازول

در این مطلب قصد داشتیم شما عزیزان را با داروی مبندازول آشنا کنیم که امیدواریم از مطالعه مطلب گفته شده نهایت بهره را برده باشید و همانطور که گفتیم مبندازول بیشتر برای درمان عفوت های کرمی روده مورد استفاده قرار می گیرد. در مصرف آن احتیاط کنید و با پزشک مشورت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با دیگر داروها به بخش اطلاعات دارویی رجوع کنید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو