سوله‌های مديريت بحران برای نگهداری از بيماران کرونايی مناسب نيست

59

1399/4/29

15:19


سوله‌های مديريت بحران برای نگهداری از بيماران کرونايی مناسب نيست

سلامت نیوز:رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهرداري تهران با تاکيد بر اينکه سوله‌هاي مديريت بحران براي نگهداري از بيماران کرونايي مناسب نيست، از ابتلاي پرسنل حاضر در يک سوله به کرونا خبر داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ، رضا کرمي‌محمدي، رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهرداري تهران درباره روند افزايشي ابتلا به کرونا در بين کارکنان شهرداري در هفته‌هاي اخير اظهار داشت: روند ابتلا به کرونا در يکي دو هفته گذشته در شهرداري تهران زياد شده است و با توجه به گزارش‌هايي که از مناطق مختلف دريافت مي‌کنيم، تعداد موارد ابتلا بيشتر شده است. آخرين آمار اعلام شده حدود 690 نفر بوده و آمار در حال گردآوري است، اما با توجه به برآوردها احتمالا به اين آمار در حدود 150 نفر اضافه مي‌شود.


افزايش آمار کرونا در شهرداري
رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهرداري تهران در پاسخ به سوالي در خصوص کمرنگ بودن استفاده از ظرفيت‌‌هاي محله‌اي براي فرهنگسازي در استفاده از ماسک اظهار داشت: در دوره اول شيوع کرونا پوسترهاي خياباني و بيلبوردها در شهر پر شدند، اما همان زمان نيز آنگونه که بايد و شايد پاسخي از سوي شهروندان دريافت نکرديم، الان هم اين اقدامات در مترو، فضاهاي مختلف شهرداري و... گفته مي‌شود، اما اينکه شهرداري برنامه خاصي براي تشويق مردم به استفاده از ماسک داشته باشد، اينطور نبوده است.

رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهرداري تهران گفت: استفاده از ماسک در مناطق جنوبي پايتخت کمتر است.او در خصوص شرايط تهران گفت: شهرداري تهران نيز تابع ستاد کرونا است، اما اکنون ظرفيت مردم کم شده است و مثل قبل نيست. فشارهاي اقتصادي و روحي که در اين مدت به مردم وارد شده، شرايطي را ايجاد کرده و در نتيجه بايد به اندازه ظرفيت‌ها انتظار داشت و نمي‌توان بار بيشتر به مردم اضافه کرد.

کرمي‌محمدي با بيان اينکه اکنون ظرفيت مردم آنقدري نيست که بخواهيم مکاني را تعطيل کنيم و مجددا نسبت به بازگشايي آن اقدام کنيم، گفت: در نتيجه بايد بيشتر درباره اين موضوع فکر شود و اقدامي اصولي انجام گيرد. يکي از اقداماتي که به مردم فشار زيادي وارد نمي‌کند، غربالگري است، اما نمي‌دانم چرا اين اقدام انجام نمي‌شود.


انتقاد به انجام نشدن غربالگري
او ادامه داد: چرا رهگيري بيماري که از بيمارستان بيرون مي‌آيد و هنوز ناقل است و يا بيماراني که در بيمارستان پذيرش نمي‌شوند، انجام نمي‌شود؟ حداقل کاري که مي‌توان انجام داد اين است که ببينيم اين بيمار با چه کساني در تماس است و نسبت به شرايط اقدامات درخوري را انجام داد و اينگونه شيوع بيماري را کنترل کرد. رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهرداري تهران با تاکيد بر اينکه اين روش يکي از اقدامات موثر در جلوگيري از شيوع بيماري است که چندان به مردم فشار نمي‌آورد، گفت: تعجب مي‌کنم که چرا اين اقدامات انجام نمي‌شود.

شهرداري تهران نيز در غربالگري دور قبل کمک کرد و مجددا مي‌توان نسبت به آن اقدام کرد. کرمي محمدي در پاسخ به سوالي درخصوص استفاده از سوله‌هاي مديريت بحران به عنوان نقاهتگاه بيماران کرونايي گفت: از سوله‌هاي مديريت بحران که به عنوان نقاهتگاه در جريان شيوع کرونا تجهيز شد، چندان استفاده‌اي نشد.

او با بيان اينکه تاکنون در حدود 20 بيمار از سوله‌ها استفاده کرده‌اند به ابتلاي پرسنل حاضر در سوله‌هايي که از اين بيماران مراقبت مي‌کردند اشاره کرد و گفت: پرسنل حاضر در آن نقاهتگاه‌هايي که بيماران کرونايي در آنجا حضور داشتند به کرونا مبتلا شدند.

اشتباهي بود که در اين مکان‌ها رخ داد و براي نگهداري عده‌اي از بيماران از آنجا استفاده شد، اما باعث ابتلاي پرسنل حاضر در اين محل‌ها به کرونا شد. کرمي در ادامه گفت: سوله‌ها پارتيشن‌بندي نشده‌اند و همه در يک فضا نفس مي‌کشند و اقدام جالبي نيست که از بيمار در آنجا مراقبت شود. او در پاسخ به اين سوال که آيا سيستم تهويه سوله‌ها مناسب نيست که باعث اين اتفاق شده‌است، گفت: تهويه براي کار ما خيلي خوب است، اما براي چنين اقدامي مناسبت نيست و تجمعاتي از اين دست مي‌تواند آسيب‌رسان باشد.


اطلاعات گسل‌هاي تهران دقيق است
کرمي‌محمدي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود درباره کامل نبودن اطلاعات گسل‌هاي پايتخت، ‌از جمله گسل مشا و ري اظهار داشت: شناسايي گسل‌هاي مشا و ري بسيار قديمي است و دکتر بربريان حدود 30 سال پيش آن را شناسايي کردند. او با بيان اينکه اطلاعات گسل‌هاي شناسايي شده در تهران دقيق است و از دقت خوبي برخوردار است، گفت: اما تهران يک پهنه گسلي است و يک پوسته ترک ترک دارد که در همه جاي آن گسل‌هاي متفاوت وجود دارد.

اين گسل‌هايي که در رسانه‌ها نام برده مي‌شود، گسل‌هاي اصلي هستند که اتفاقات بزرگ به مرکزيت آنها رخ مي‌دهد، اما گسل‌هاي کوچک از جمله باغ فيض و از اين دست مي تواند در محل گسيخته شود.وي با بيان اينکه شناسايي گسل‌ها به صورت چشمي توسط افراد باتجربه و زمين‌شناس انجام مي‌شود، گفت: اگر روي تپه‌اي که محل يک گسل باشد برج و مجتمع مسکوني، بازار، خيابان و ساخت و سازهايي از اين دست انجام شده باشد، نمي‌توان متوجه وجود گسل در آنجا شد، اما جاهايي که از زمان قديم شناسايي آنها انجام شده قابل استناد است،

چرا که تشخيص گسل در جاهايي که ساخت‌و‌ساز در آن انجام شده ساده نيست و براي همين حدس زده مي‌شود که گسل‌هاي ديگري نيز وجود دارد. کرمي‌محمدي در پاسخ به اين سوال که آيا نمي‌توان با مدل‌سازي تصاوير ماهواره‌اي نسبت به شناسايي گسل‌ها اقدام کرد گفت: با مدل‌سازي مي‌توان به وضعيت گسل‌ها پي برد، اما دقت آن خيلي پايين مي‌آيد؛ ضمن اينکه اصلا نيازي به اين کار نيست، چرا که گسل‌هاي اصلي که مي‌تواند براي تهران خطرآفرين باشد همين تعدادي است که شناسايي شده است.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو