3 دلیل که ممکن است باعث شکست ایمپلنت شما شود

منبع: همگردی

55

1399/6/29

20:01


نواندیش/ متاسفانه استعمال دخانیات مخصوصا سیگار بین افراد جامعه یک عادت بسیار رایج شده است که اثرات خیلی منفی در پی خود دارد. در بسیاری از تحقیقات پزشکی ثابت شده است که سیگار کشیدن تاثیرات بسیار منفی بر عمل جراحی ایمپلنت و کاشت دندان دارد. آن هم وجود نیکوتین موجود در سیگار است.

وجود نیکوتین در سیگار باعث می شود پروسه جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک به تعویق بیافتد واحتمال موفقیت در جراحی را به آسانی کاهش می دهد. معمولا افرادی که استعمال دخانیات مخصوصا سیگار دارند بهداشت دندان ها و دهان خود را کمتر رعایت می کنند و در پی همین عدم رعایت بهداشت دهان و دندان بیماری های متفاوتی همچون عفونت لثه و ... سراغ این دسته از افراد می آید. احتمال بروز بیماری به نام التهاب لثه در ناحیه ایمپلنت در افراد سیگاری پس از عمل جراحی ایمپلنت بالا است و سیگار و ایمپلنت در مقابل هم قرار دارند.

اگر فردی هستید که روزانه سیگار مصرف می کنید باید بدانید گزینه مناسبی برای ایمپلنت نیستید و یا حداقل کاری که برای سلامت خود می توانید انجام دهید این است که مصرف سیگار را برای مدتی قبل و بعد از عمل جراحی ایمپلنت تا بهبودی کامل خود کنار بگذارید. که البته قطعا پس از مراجعه به پزشک توصیه های لازم را به شما جهت عدم استعمال سیگار بیان خواهند کرد. اگر موفق به ترک استعمال سیگار شوید احتمال موفقیت عمل ایمپلنت خود را 90 درصد افزایش داده اید. در واقع یک درصد از احتمالات عدم موفقیت جراحی ایمپلنت در افراد می تواند استعمال سیگار توسط آن ها باشد. تحقیقات علمی ثابت کرده اگر استعمال سیگار خود را پس از بهبودی دوره بعد از ایمپلنت آغاز کنید ممکن است مجبور شوید بعد از چندسال ایمپلنت خود را تعویض کنید زیرا 15 درصد از افرادی که استعمال سیگار دارند پس از چند سال مجبور به تعویض ایمپلنت خود می شوند. در نتیجه سیگار و ایمپلنت دشمن هم بوده و در کنار هم احتمال شکست را برای فرد افزایش می دهند.

افرادی که استعمال دخانیات دارند باید نکات زیر را به دقت رعایت کنند تا احتمال موفقیت جراحی آن ها افزایش یابد:

تصمیم بگیرید وقاطعانه عمل کنید (همین الان سیگار را ترک کنید)

در مرحله اول ممکن است مانند شعار به نظر برسد اما باید قبول کنید برای موفقیت در بهبودی و انجام ایمپلنت باید هر چه سریعتر سیگار را ترک کنید.

یک هفته بعد و یک هفته قبل از جراحی ایمپلنت زمان طلایی شماست.

در صورتی که گزینه اول برای شما جزو محالات زندگی محسوب می شود زمان طلایی خود را از دست ندهید. یک هفته پیش از انجام جراحی ایمپلنت و یک هفته بعد از ایمپلنت کشیدن سیگار مطلقا ممنوع می باشد.

به فکر کاهش سیگار و افزایش موفقیت جراحی خود باشید

اگر نتوانستید برای همیشه سیگار را ترک کنید سعی کنید مصرف سیگار را بعد از آن که یک هفته طلایی بعد از ایمپلنت گذشت به نصف عادت قبلی خود کاهش دهید. زیرا با کاهش مصرف سیگار می توانید موفقیت پس از جراحی خود را نیز افزایش دهید. البته در دنیا بیش از 1500 مدل ایمپلنت وجود دارد که فقط 50 نوع آن در ایران استفاده می شود، بهتر است برای فرد سیگاری ایمپلنتی استفاده شود که کیفیت بالایی دارد و سازگار با شرایط فرد مورد نظر باشد.

افرادی که روزی 15 الی 20 نخ سیگار استفاده می کنند احتمال مواجه شدن عمل جراحی آن ها با شکست برابر 20 درصد است. زیرا نیکوتینی که در سیگار وجود دارد مانع از به وجود آمدن عروق ریز جهت استخوان سازی اطراف ناحیه ایمپلنت می شود.

ایمپلنت در بارداری

انجمن های دندان پزشکی جهان معتقدند جرم گیری و معاینه های پزشکی برای دوران بارداری مشکلی ندارد. اما اگر با پزشک خود مشورت کنید قطعا به شما می گوید تزریق و مصرف هرگونه داروی شیمیایی در دروان بارداری اکیدا توصیه نمی شود و ممکن است خطراتی را برای جنین داشته باشد. به همین علت پزشکان از پذیرش بانوان باردار برای ایمپلنت پرهیز می کنند. در صورتی که قصد بارداری دارید و در این حین دندان خود را از دست می دهید بهتر است ابتدا ایمپلنت را انجام داده و سپس اقدام به بارداری نمائید. اما اگر حین دوران بارداری خود دندانی را از دست دادید بهتر است تا پایان دوران بارداری و به دنیا آمدن فرزند خود برای سلامتی او صبر پیشه کنید و ایمپلنت در بارداری توصیه نمی شود.زیرا ممکن است پزشک شما مجبور شود از داروهایی بسیار قوی برای بی حسی شما استفاده کند یا مجبور شود برای گرفتن عکس از دندان شما از اشعه ایکس استفاده کند و این تاثیر مستقیم و منفی بر جنین شما دارد. البته برخی از پزشکان معتقدند پس از گذشت 3 ماه اول بارداری مادر می تواند ایمپلنت انجام دهد. امروزه پزشک اگر برای عکس برداری از مدار هشدار استفاده کند عکسبرداری نیز برای مادر و جنین هیچ ضرری در پی نخواهد داشت.

ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟

همانطور که می دانید ایمپلنت برای برخی از افراد مناسب و برای برخی دیگر مناسب نیست. حال می خواهیم فردی که ایمپلنت برای آن ها مناسب نیست را نام ببریم:

افرادی که به صورت دائم و بسیار سنگین استعمال دخانیات دارند.

افرادی که دائم از نوشیدنی های دارای الکل استفاده می کنند.

افرادی که در حال حاضر تحت درمان بیماری های خاص پرتو درمانی انجام می دهند.

جوانان عزیزی که همچنان استخوان فک آن ها در حال رشد است که البته برای این رشد نمی توان سن تعیین کرد و در دختران و پسران متفاوت است.

کودکان عزیز ما به دلیل سن رشد نمی توانند ایمپلنت کنند.

به توصیه پزشکان بانوان باردار باید از ایمپلنت در دوران بارداری خودداری نمایند.

افرادی که دارای بیماری های مزمن و سیستمیک (دیابت، بیماری بافت همبند، هموفیلی ها و ..) هستند.

3 دلیل که ممکن است باعث شکست ایمپلنت شما شود

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو