انتقاد از سیاست گذاری های گردشگری و بی توجهی به وضعیت وخیم آن

منبع: همگردی

57

1399/7/1

14:01


ایسنا/ براساس آخرین اخبار واصله، انتقاد از سیاست گذاری های گردشگری و بی توجهی به وضعیت وخیم آن صورت گرفت.

داستان چیست؟

حرمت الله رفیعی اظهار کرد: صنعت سفر و گردشگری در ایران در حالت عادی با آغاز پاییز و تا پایان سال، افت شدیدی را تجربه می کند. معمولا در نیمه دوم سال از بار سفرها کاسته می شود، حالا که ویروس کرونا وجود دارد، طبیعتا وضع بدتر خواهد شد. با پایان این فصل هم فعالیتهای انتخابات ریاست جمهوری آغاز می شود، پس عملا نمی توانیم انتظاری برای تغییر این شرایط داشته باشیم و در خوش بینانه ترین حالت تا پایان سال 2021 گردشگری حرفی برای گفتن ندارد.

او ادامه داد: البته می شد گردشگری را از خرداد که محدودیت سفر بین استانی برداشته شد، نجات داد. می شد سیاست گذاری بهتری داشت و سفرهای داخلی را مدیریت و کنترل کرد که هم ویروس در کشور تا این اندازه شدت نگیرد و هم گردشگری بهبودی نسبی پیدا کند. می شد پروتکل های بهداشتی را سختگیرانه تر اجرا و رعایت کرد. اهمیت ندادند. البته حرفهای قشنگی زده شد، ولی اتفاقی برای این صنعت نیفتاد. می شد گردشگری را نجات داد، اما ترجیح دادند به کارهای دیگری بپردازند، مشغول راه اندازی تشکل های خصوصی شدند، هنوز مشکل خانه مسافرها را حل نکرده بودند طرح «سرویس آپارتمان» را دادند. یا قانون وضع کردند که به متقاضیان فعالیت در فضای مجازی مجوز بدهند درحالی که آژانس ها با کمترین و یا بدون درآمد باید کارمندانشان را حفظ کنند، مالیات و عوارض بپردازند و حمایت هم نشوند. این مدت به جای اینکه از تجربه بخش خصوصی استفاده کنند و به سرمایه گذاران این صنعت اعتماد داشته باشند، روی قوانین و دستورالعمل هایی کار کردند که به این صنعت و سرمایه گذاران آن لطمه بیشتری وارد می کند. ضرر این لطمه به مردم می رسد.

رفیعی افزود: دز این مدت که سفر در داخل کشور محدود نشده بود. مرز استانها به روی مسافران بسته نشده بود. در همین دوران روزی یک پرواز به چابهار انجام می شد، سفرهایی انجام شد که مدیریت و کنترلی نداشت، هیچ برنامه و سیاست گذاری برای سفرهای داخلی نداشتیم. سفرهایی که انجام شد چرخ گردشگری را به گردش درنیاورد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی با اشاره به وضعیت گردشگری در کشورهای همسایه اظهار کرد: گردشگری در همه دنیا با رکود مواجه شده اما متوقف نشده است. چطور ترکیه، روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان با وجود کرونا توانستند سفرها را مدیریت کنند و درآمد هم داشته باشند؟ دولت ارمنستان اعلام کرد در نیمه اول سال 2019 حدود 770 هزار توریست داشته و در مدت زمان مشابه سال 2020 با وجود کرونا، تعداد گردشگران خارجی آن به 330 هزار نفر رسیده، با این حال اعلام ضرر و زیان کرده است. آنها از سود ضرر کرده اند. تفاوت آنها با ما این است که به گردشگری اهمیت می دهند و از آن حمایت می کنند. شش ماه از سال گذشته و ما هنوز نتوانسته ایم سرپا شویم و به جمعیت بیکاران این صنعت هر روز اضافه می شود. هنوز برای مدیریت بحران کرونا در گردشگری برنامه ای تهیه نشده است.

رفیعی گفت: شاید خیر ویروس کرونا در این باشد که شرایط را طوری پیش ببرد تا گردشگری را از نو بسازیم. باید به بعد از این فکر کنیم. بخش خصوصی باید روی زانوهای خودش دست بگذارد و بلند شود و برای بعد از 2021 برنامه ریزی کند.

علی اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز چندی پیش در یک مصاحبه تلویزیونی، از اینکه گردشگری با وجود سهمی که در تولید ناخالص داخلی و اشتغال دارد، مورد حمایت قرار نمی گیرد، ابراز نارضایتی و گله کرده و گفته بود: «گردشگری تحت فشار است اما اگر این روند ادامه یابد تمام سرمایه گذاری ها نابود می شود و فعالان این حوزه ورشکست خواهند شد و قابلیت برگشت هم پیدا نمی کنند.»

انتقاد از سیاست گذاری های گردشگری و بی توجهی به وضعیت وخیم آن

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو