گیر افتادن عاطفی به چه معناست؟ و چطور درمان می شود؟

گیر افتادن عاطفی به چه معناست؟ و چطور درمان می شود؟


منبع: آرگا

90

1399/7/6

22:01


در این مطلب قصد داریم شما را با اختلال گیر افتادن آشنا کنیم و روش های درمانی این اختلال را برایتان بگوییم. با دانستن نشانه های این اختلال می توانید سریع تر اقدام کنید تا مشکلات بعدی برای شما ایجاد نشود.

گیر افتادن عاطفی به چه معناست؟ و چطور درمان می شود؟

بسیاری از افراد قبل از همه چیز و دانستن مطالبی درباره این احساسات نا امید می شوند این نا امیدی افسردگی آن ها راتشدید می کند و باعث بروز بیماری های دیگر می شود. از این رو اگر احساس می کنید که به صورت عاطفی گیر افتاده اید بهتر است ادامه این مطلب را از دست ندهید.

گیر افتادن عاطفی

گیر افتادن عاطفی چیست؟

بسیاری از افراد احساس می کنند که در زندگی گیر افتاده اند و نمی توانند کاری انجام بدهند از این رو احساس شرمندگی می کنند و فکر می کنند معیوب اند. این احساسات برای بسیاری از افراد سنگین می باشد و تا حدود بسیار زیادی دردناک است. افرادی که دچار این اختلال می باشند ویژگی های مخصوصی دارند که شما می توانید آن ها را به راحتی تشخیص بدهید. در ادامه این ویژگی ها را برای شما بررسی می کنیم.

داشتن حالت دفاعی

زمانی که افراد در احساسات خود گیر می کنند حالت دفاعی به خود می گیرند زیرا نمی خواهند آن احساس شرمندگی را تجربه کنند. در واقع این حالت دفاعی نوعی پاسخ به آن احساسات درونی می باشد. در این حالت بیش تر افراد دیگران را مقصر می داند و مسئولیت کار های خود را به صفر می رساند.

کمال گرایی

یکی از ویژگی های دیگری که این افراد دارند احساس کمال گرایی آن ها می باشد زیرا با این کار سعی دارند تا نواقص خود را نادیده بگرند و تا حدود بسیار زیادی هم موفق می شوند. در نظر داشته باشید که پیامد های کمال گرایی در جوانان بسیار زیاد است.

عذر خواهی مداوم

بسیاری از افرادی که در گیر این اختلال می باشند مدام در حال عذر خواهی می باشند و حتی اگر مقصر نباشند هم این کار را انجام می دهند. در واقع احساس شرمندگی درونی آن ها را وادار به این کار می کند.

چگونه از افکار منفی رهایی یابیم؟

راه های درمان

باید بدانید هر بیماری و اختلالی درمانی دارد و باید به دنبال آن باشید و سریعا نا امید نشوید. در ادامه راه های رهایی از گیر افتادن عاطفی  را برایتان مطرح می کنیم.

پیدا کردن مکانی آرام

اگر می خواهید از گیر افتادن عاطفی  رها شوید ابتدا باید مکانی آرام پیدا کنید تا بتوانید در آن جا حواس پرتی خود را به صفر برسانید. بایدبه طور منظم به این مکان بروید و در آن جا بنشینید و به موسیقی و صدای درونی خود گوش کنید. زمانی که در این مکان قرار گرفته اید می توانید احساسات خود را بشناسید و علت آن ها را دریابید و به رفع مشکلات بپردازید.

جستوجو کنید

بهتر است پس از شناسایی احساساتتان آن ها را کاوش کنید تا بتوانید احساسی که شما را وادار می کند تا بقیه احساسات را نادیده بگیرید پیدا کنید. این احساس را بسیاری از افراد کشف نمی کنند و برای این کار باید به یک رواندرمانگر مراجعه کنند تا بتوانند از این مشکل رهایی یابند.

بیان کنید.

هیچوقت از بیان کردن احساساتتان نترسید و سعی کنید همه آن ها را به زبان بیاورید. در واقع با این کار احساس آرامش بیش تری پیدا می کنید و می توانید تا حدود بسیار زیادی از این اختلال دور شوید. پنهان کاری احساسات می تواند مسیری تاریک در ذهن شما ایجاد کند و روز به روز شما را بیش تر درگیر کند.

استراحت کنید

در نظر داشته باشید که در یک جلسه نمی توانید این کار ها را انجام بدهید از این رو لازم است استراحت کنید و در صورتی که احساس می کنید قادر به انجام دادن ادامه این کار هستید مراحل بعدی را انجام بدهید.

گیر افتادن عاطفی

درمان

این مرحله در افراد مختلف فرق می کند و هر فردی با توجه به میزان این اختلال ممکن است چند جلسه طول بکشد تا به آغاز درمان برسید. اگر توانستید احساس خود را درک کنید می توانید برای روند بهبودی خود برنامه ریزی کنید. برای درمان باید کار های بسیار زیادی انجام بدهید و برخی از عادات خود را ترک کنید. اگر فکر می کنید که دوستان شما باعث بوجود آمدن این اختلال می شوند بهتر است دوستان جدید برای خود پیدا کنید.

اگر می خواهید واقعا از این احساسات رها شوید می توانید مرز ها و اهداف خود را برای زندگی تعیین کنید و سعی کنید برای رسیدن به اهدافتان تلاش کنید تا از این احساسات رها شوید. انسانی که هدف نداشته باشد به مرور زمان مشکلات بسیاری در زندگی او بوجود می آید. سعی کنید احساسات خود را کنترل کرده و از آن ها برای رسیدن به هدفتان استفاده کنید و افکار منفی را از خود دور سازید. هر از چند گاهی مسیر خود را کنترل کنید تا از مسیرتان دور نشوید و هیچ وقت هم سعی نکنید که کار های خود را به گردن دیگری بیندازید و همیشه کار های خود را گردن بگیرید. در ادامه می توانید سایر مقالات آرگا را در زمینه روانشناسی، رهایی از وسواس فکری و اختلال فومو  را مشاهده کنید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو