اسم آنتی بیوتیک برای عفونت مثانه

منبع: اوما

235

1399/7/13

15:18


اسم آنتی بیوتیک برای عفونت مثانه

یکی از عفونت های رایجی که ممکن است هر فردی را مبتلا کند عفونت های دستگاه ادراری است که با نام لاتین UTI شناخته می شود. شایع ترین نوع عفونت های دستگاه ادراری عفونت مثانه است. در این مقاله نکات مهم درباره این عفونت و آنتی بیوتیک های مناسب برای درمان عفونت مثانه را برای شما اومایی های عزیز توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

عفونت مثانه چیست؟

همان طور که گفتیم عفونت مثانه یکی از انواع عفونت های مربوط به دستگاه ادراری است. در این بیماری باکتری های تولید کننده عفونت ابتدا به مجرای ادرار و بعد هم مثانه وارد می شوند. مجرای ادرار لوله ای است که ادرار را از بدن خارج می کند. باکتری ها پس از ورود به مجرای ادرار، می توانند به دیواره های مثانه متصل شده و به سرعت تکثیر شوند. عفونت ناشی از آن می تواند علائم ناخوشایندی مانند تمایل ناگهانی به ادرار را ایجاد کند. همچنین ممکن است باعث درد هنگام ادرار و گرفتگی شکم شود.

نحوه درمان عفونت مثانه

معمولا برای درمان عفونت مثانه از آنتی بیوتیک استفاده می شود. همچنین ترکیبی از درمان های پزشکی و خانگی علائم را سریع تر کاهش می دهد. درمان این بیماری بسیار مهم است زیرا اگر عفونت وارد خون شود می تواند حتی موجب مرگ فرد مبتلا شود.

آنتی بیوتیک ها برای عفونت مثانه

داروهایی که معمولاً برای عفونت ادراری ساده توسط پزشکان تجویز می شوند عبارتند از:

- تریمتوپریم یا سولفامتوکسازول : دوز 160 تا 800 میلی گرم ، به مدت سه روز، دوبار در روز

فسفومایسین (مونورول): سه گرم بصورت تک دوز

نیتروفورانتوئین (Macrodantin، Macrobid) : دوز 100 میلی گرم ، به مدت 5 تا 7 روز، دوبار در روز

- سفالکسین (کفلکس)

- سفتریاکسون.

دقت کنید اگر علائم با مصرف آنتی بیوتیک ها از بین رفت باز دوره درمان را تکمیل کنید. اگر علائم بعد از چند روز با مصرف قرص از بین نرفت حتما با پزشک معالج مشورت کنید. اگر عفونت پرخطر دارید یعنی باردار هستید یا دیابت و عفونت کلیه دارید، ممکنه تا دو هفته هم مصرف آنتی بیوتیک را مجبور باشید ادامه دهید.

برای برطرف کردن سوزش ادرار، استفاده از داروی فنازوپیریدین بلامانع می‌باشد که به مدت دو روز باید تجویز شود.

 

درمان عفونت مثانه

روش های خانگی برای درمان عفونت مثانه

در اینجا هفت روش درمانی خانگی موثر برای عفونت مثانه آورده شده است:

1. آب بیشتری بنوشید. آب باکتری های مثانه شما را راحت تر خارج می کند و در واقع مثانه را پاکسازی می نماید.

2. افزایش تعداد دفعات ادرار

3. مصرف مرتب و به موقع آنتی بیوتیک ها

4. مصرف مسکن های بدون نیاز به نسخه

5. استفاده از کیسه آب گرم

6. پوشیدن لباس مناسب

7. مصرف آب ذغال اخته و ویتامین سی و سرکه سیب

آیا عفونت مثانه بدون آنتی بیوتیک از بین می رود؟

آنتی بیوتیک ها یک درمان موثر برای عفونت ادراری هستند. با این حال، بدن اغلب بدون کمک آنتی بیوتیک ها نیز می تواند عفونت های ادراری جزئی و بدون عارضه را به تنهایی برطرف کند. طبق برخی تخمین ها، 25 الی 42 درصد از عفونت های ادراری بدون عارضه به خودی خود از بین می روند؛ اما در صورت شدید بودن حتما باید به پزشک مراجعه و مصرف آنتی بیوتیک را شروع کنید.

تفاوت بین عفونت مثانه و عفونت ادراری چیست؟

عفونت های مثانه نوعی عفونت ادراری (UTI) هستند، اما همه UTI ها عفونت مثانه نیستند. براساس موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی (NIDDK)، عفونت های مثانه شایع ترین نوع عفونت ادراری می باشند.

درمان عفونت مثانه چه مدت طول می کشد؟

خوشبختانه علائم عفونت مثانه اغلب در طی 24 تا 48 ساعت پس از شروع درمان از بین می روند. اگر به عفونت کلیه مبتلا هستید، از بین رفتن علائم ممکن است 1 هفته یا بیشتر طول بکشد. نکته مهم این است که با فروکش کردن علائم مصرف داروهای خود را قطع نکنید. اگر قبل از اتمام دوره درمانی مصرف آنتی بیوتیک ها را قطع کنید بدنتان به آن ها مقاوم شده و علائم به طور شدید تر بر می گردند.

سخن آخر

بیماری عفونت مثانه در صورت توجه و درمان بیماری خطرناکی نیست؛ اما اگر به آن بی توجهی کنید عفونت می تواند در بدن شما بخصوص خون و کلیه پخش شده و عوارض جبران ناپذیری مانند مرگ یا بیماری های مزمن را برای شما به وجود بیاورد. 

 Erica Roth . 7 Best Remedies for Bladder Infections— Updated on April 30, 2019

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو