نشانه های وجود جسم خارجی در بینی کودک

نشانه های وجود جسم خارجی در بینی کودک


منبع: آرگا

106

1399/7/22

16:26


وجود جسم خارجی در بینی کودک عمدتا از علائم و نشانه های آزار دهنده ای برخوردار است که در ادامه این مطلب به معرفی آنان پرداخته ایم.

نشانه های وجود جسم خارجی در بینی کودک

امکان دارد که کودک به ۲ دلیل کلی شی و جسم ریز را به درون بینی خود وارد کند. اول آن که به دلیل کنجکاوی در رابطه با سیستم های بدن خود و نحوه عملکرد های آن این کار را انجام دهد؛ و دوم آن که برخی از کودکان با وارد کردن شی و یا جسم به درون بینی خود سعی می کنند که التهاب و یا خارش آن را کاهش دهند. وجود جسم خارجی در بینی کودک می تواند از عوارض و نشانه هایی برخوردار باشد که در ادامه مطلب به معرفی آن ها پرداخته ایم.

آشنایی با علت وجود جسم خارجی در بینی کودک

وجود جسم خارجی در بینی کودک

قابل به ذکر می باشد که ورود جسم خارجی به داخل بینی کودکان بین سنین ۲ تا ۵ سال بسیار رایج است. بسیاری از والدین علائم و نشانه های ورود این اجسام به بینی کودک خود را به خوبی شناسایی و تشخیص می دهند که از این رو با مراجعه به پزشک سعی می کنند هرچه سریع تر مشکل را بر طرف نمایند.

توجه داشته باشید که اگر کودک شما تمایل بسیاری به وارد کردن اجسام خارجی به درون بینی خود دارد، حتما از درد و یا خارشی رنج می برد که با این کار سعی بر تسکین آن دارد. جالب است بدانید که ورود جسم خارجی به درون گوش خیلی دیر تر از بینی به بروز علائم و نشانه منجر می شود. در این شرایط پدر و مادران بسیاری با نور و چراغ قوه سعی دارند که اجسام ورود پیدا کرده به بینی کودک خود را مشاهده نمایند، که گویی به نتیجه خاصی نمی رسند چرا که در رابطه با آن علم خاصی ندارند و باید به پزشک مراجعه کنند.

  • این شرایط چگونه به وجود می آید؟

اجسام خارجی در بینی به طور کلی؛ اشیایی هستند که به صورت عمدی و یا سهوی به آن ورود پیدا می کند. همچنین بسیاری از کودکان با میل و اراده خود، ذرات کوچکی را به درون سوراخ های بینی خود وارد می کنند که این عامل به طور کلی برای رفع کنجکاوی انجام می گیرد. این شرایط برای بزرگسالان طبیعتا به صورت سهوا و یا تصادقی رخ می دهد که با تحریک بیش از حد نباید شرایط را سخت تر کنند، بلکه با مراجعه به پزشک می توانند به راحتی مشکل را رفع کنند.

کودکان در شرایط گفته شده به ادامه مطلب می توانند منجر به بروز این مشکل شوند.

  1. در هنگام بازی با دیگر کودکان
  2. در زمان شنا در آب های آزاد
  3. به هنگام تنفس هوا که امکان دارد، حاوی گرد و غبار، حشرات و دیگر ذرات کوچک باشد.
  4. زمان غذا خوردن
  5. به هنگام حالت تهوع و استفراغ

معرفی علائم وجود جسم خارجی در بینی

  • معرفی نشانه های وجود جسم خارجی در بینی کودک

 گفتنی است که این کودکان پس از سپری اوقات طولانی ممکن است به ترشح عفونت های چرکی و یا بد بو از بینی خود مبتلا شود. همچنین علائم هشدار دهنده در این رتبطه به شرح زیر می باشد؛

  1. گریه و زاری طولانی مدت که همواره با دست زدن به بینی همراه است.
  2. بروز مشکل در نحوه نفس کشیدن
  3. انسداد یک طرفه مجرا های بینی
  4. خون دماغ ناگهانی
  5. خرخر کردن و خارج شدن صدا های نا متعارف از حلق

توصیه های پایانی

قابل به ذکر است که برخی از والدین برای بررسی بینی کودک و یا گاها از بین بردن این مشکل به وارد کردن گوش پاک کن و یا موچین به داخل سوراخ های بینی می پردازند، که عمدتا اقدامی اشتباه و نادرست است. چرا که در این زمان هل دادن شی خارجی به درون حلق به مراتب بیشتر اتفاق می افتد که ممکن  است عوارض جبران نشدنی در پی داشته باشد. از این رو دست زدن به بینی کودک و بررسی آن را تنها بر عهده پزشک مربوطه بگذارید.

همچنین از تنبیه کردن کودک به صورت فیزیکی و یا لفظی خودداری کنید. چرا که در این زمان امکان دارد کودک با لجبازی سعی بر انجام دوباره این اقدام کند که در ادامه مشکلاتی برای سلامتی تنفسی اش پدید می آید. از این رو توصیه می شود برخورد خود را به آرامی و مهربانی انجام دهید و با حرف زدن او را از عواقب این کار آگاه نمایید.

روش های پیشگیری از ورودوجود جسم خارجی در بینی

  • روش های پیشگیری از بروز این امر

برای جلوگیری از وارد شدن شی و یا اجسام خارجی به دورن سوراخ های بینی کودک، اقدامات گفته شده در ادامه مطلب را به یاد داشته باشید.

  1. از قرار دادن اشیای کوچک و وسوسه کنننده به مانند مهره های گرد و براق به رو به روی کودک جلوگیری کنید.
  2. باتری های کوچک را از دسترسی کودکان به دور نگهداری کنید.
  3. با انجام بازی و یا شرح داستان هایی بچه گانه، کودک را از عواقب این امر مطلع سازید.

اگر مطالعه این مطلب برایتان موثر واقع شد، می توانید با کلیک به روی دیگر لینک های مرتبط همانند نشانه های گوش درد نوزاد و فواید بازی کردن کودکان در بیرون و نکاتی که در این رابطه باید از آن اطلاع یابید، کلیک کنید تا باری دیگر با ما همراه شوید و اطلاعات خود را نیز برای ایمنی و سلامتی کودک تان ارتقا دهید.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو