در هفته بیست و هفتم بارداری جنین چگونه است؟

منبع: نی نی بان

112

1399/8/4

22:00


در هفته بیست و هفتم بارداری، شما سه ماهه دوم بارداری را به پایان رسانده ‌اید و سه ماهه سوم بارداری را آغاز کرده ‌اید. کودک با وارد شدن به سه ماهه آخر بارداری وزن اضافه می‌کند و بدن شما با تغییرات زیادی به این رشد پاسخ می‌دهد.

تغییرات بدنی مادر و جنین در هفته بیست و هفتم بارداری
اکنون در هفته بیست و هفتم بارداری هستید و بیش از شش ماه است که باردار هستید. در این مدت، بدنتان تغییرات بسیاری را پشت سر گذاشته است و این کار را تا زمان متولد شدن کودک ادامه خواهد داد. مانند زنان دیگری که وارد سه ماهه سوم بارداری می‌شوند، ممکن است از نظر جسمی و روحی خسته شده باشید. با رشد کودک، سوزش معده، افزایش وزن، کمر درد و تورم بیشتر می‌شود.
در حد فاصل هفته‌های 24 و 28 ، پزشک از نظر دیابت بارداری از شما آزمایش می‌گیرد. دیابت بارداری نتیجه تغییرات هورمونی دوران بارداری است که در تولید انسولین اختلال ایجاد می‌کند و یا نسبت به آن مقاومت پیدا می‌شود. در صورت تشخیص دیابت حاملگی، پزشک مجموعه اقداماتی را برای کنترل و درمان قند خون تجویز می‌کند.
در پایان هفته 27ام، پزشک ممکن است یک ایمونوگلوبولین Rh تزریق کند. این تزریق مانع از تولید آنتی‌بادی‌هایی می‌شود که می‌توانند برای کودک خطرناک باشند. این تزریق تنها برای زنانی که خون آنها فاقد پروتئین آنتی‌ژن موجود در سلول‌های قرمز خون است، لازم است. گروه خونی شما تعیین کننده این است که آیا به این تزریق نیاز دارید یا خیر.

وضعیت کودک در هفته بیست و هفتم بارداری
در سه ماهه سوم، کودک همچنان به رشد و تکوین ادامه می‌دهد. در هفته ۲۷ام، کودک شما شبیه یک نسخه کوچک‌تر و ظریف‌تر از چیزی است که پس از متولد شدن دیده می‌شود. ریه‌ها و سیستم عصبی کودک در هفته بیست و هفتم بارداری به بلوغ خود ادامه می‌دهند، هرچند احتمال زیادی برای زنده ماندن کودک خارج از رحم وجود دارد.
ممکن است در چند هفته گذشته متوجه حرکت کودک خود شده باشید. اکنون زمان خوبی برای آغاز ردیابی این حرکات است. در صورت مشاهده کاهش حرکت (کمتر از 6 تا 10 حرکت در ساعت)، با پزشک خود تماس بگیرید.

تکوین دوقلوها در هفته 27ام
شما در پایان هفته بیست و هفتم بارداری رسماً وارد سه ماهه سوم بارداری خود خواهید شد. چیز زیادی باقی نمانده است. بیش از نیمی از بارداری های دوقلو تا هفته 37ام زایمان می‌کنند. اگر خارج از خانه کار می‌کنید، با پزشک خود در مورد توصیه‌های وی در مورد زمان توقف کار صحبت کنید و سعی کنید مرخصی کار خود را بر این اساس برنامه‌ریزی کنید.

علائم مادر در هفته بیست و هفتم بارداری
در انتهای سه ماهه دوم، کودک به اندازه‌ای بزرگ شده است که بتوان تغییرات فیزیکی ناشی از اندازه آن را حس کرد. علائم شایعی که انتظار می‌رود در سه ماهه سوم بروز کنند و ممکن است در هفته 27 آغاز شوند عبارتند از:
خستگی ذهنی و جسمی
تنگی نفس
کمردرد
سوزش سردل
تورم مچ پاها، انگشتان یا صورت
هموروئید
مشکلات خواب
بر اساس مطالعه‌ای در مجله مامایی و بهداشت زنان، ممکن است گرفتگی پا یا سندرم پای بی قرار را که بیش از یک چهارم زنان باردار را درگیر می‌کند نیز تجربه کنید. طبق گزارشات این مطالعه اختلالات خواب می‌تواند باعث خواب‌آلودگی بیش از حد در طول روز، بهره‌وری کمتر، عدم توانایی تمرکز و تحریک‌پذیری شود.
ورزش می‌تواند به شما کمک کند بهتر بخوابید و انرژی بیشتری داشته باشید. به یاد داشته باشید همیشه پیش از شروع یک برنامه ورزشی در دوران بارداری با پزشک یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مشورت کنید. مصرف یک رژیم غذایی سالم و متعادل (همزمان با مصرف ویتامین‌های پیش از تولد) نیز می‌تواند سطح انرژی شما را بهبود بخشد.

اقداماتی که باید در این هفته برای داشتن بارداری سالم انجام داد
این احتمال وجود دارد که سطح انرژی شما در هفته ۲۷ام بسیار بالا باشد و شما سعی کنید زمان خود را به حداکثر برسانید. یا ممکن است تلاش کنید همان‌طور که بدنتان با اندازه رو به رشد نوزادتان سازگار می‌شود و علائم بارداری اثرات خود را می‌گذارد، به اندازه کافی استراحت کنید. مهم نیست چه حسی دارید، اولویت دادن به استراحت در ضمن طی کردن سه ماهه سوم بارداری، به چشم‌انداز شما کمک می‌کند.
چند مورد از تکنیک‌های مربوط به بهبود خواب و کاهش فشار جسمی و عاطفی را امتحان کنید. در اینجا چند نکته برای بهبود خواب مطرح شده است:
یک برنامه خواب روتین داشته باشید
غذاهای سالم مصرف کنید
از مصرف زیاد مایعات در عصر هنگام خودداری کنید
ورزش و نرمش کنید
از روش‌های آرام سازی قبل از خواب استفاده کنید

چه موقع باید با دکتر تماس گرفت
مراجعات شما به پزشک در اواخر سه ماهه سوم افزایش می‌یابد، اما در هفته بیست و هفتم بارداری ، قرار ملاقات‌های شما هنوز با فواصل احتمالاً 4 تا 5 هفته‌ای صورت می‌گیرد.
در صورتی که در هفته 27ام با علائم زیر مواجه شدید با پزشک خود تماس بگیرید:
تورم شدید مچ پاها، انگشتان و صورت (این امر می‌تواند از علائم پره اکلامپسی باشد)
خونریزی واژینال یا تغییر ناگهانی ترشحات واژن
درد شدید یا انقباضات عضلانی در شکم یا لگن
تنفس دشوار
کاهش حرکت جنین

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو