* خولیو ولاسکو: سرمربی آرژانتینی که به سه زبان انگلیسی، ایتالیایی و اسپانیایی تسلط دارد، از سال ۲۰۱۱ هدایت تیم‌ملی کشورمان را بر عهده گرفت. او تیم ایران را برای اولین بار فاتح مسابقات قهرمانی آسیا کرد. همچنین شاگردان ولاسکو در جام‌جهانی ۲۰۱۱ ژاپن شگفتی‌ساز شدند و بین ۱۲ تیم شرکت‌کننده، بالاتر از میزبان روی پله نهم ایستادند. بعدتر تیم‌ملی والیبال ایران با هدایت ولاسکو، با برتری مقابل مصر و ژاپن در مسابقات انتخابی لیگ جهانی والیبال ۲۰۱۳ برای اولین بار از آغاز لیگ جهانی والیبال، به این مسابقات راه یافت. راهیابی به مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۴ دیگر دستاورد ولاسکو برای والیبال ایران بود؛ مردی که از او به‌عنوان سرمربی افسانه‌ای تیم ایران یاد می‌شود. او در سال ۲۰۱۴ نیمکت تیم کشورمان را به قصد هدایت آرژانتین رها کرد و رفت.

* اسلوبودان کواچ: در سال ۲۰۱۴ پس از جدایی خولیو ولاسکو مسوولان فدراسیون والیبال اسلوبودان کواچ را به‌عنوان جانشین او برگزیدند. کواچ قراردادی سه ساله با فدراسیون بست و البته طبیعی بود که به‌عنوان جانشین یک مربی افسانه‌ای، ماموریت دشواری خواهد داشت. او در لیگ جهانی ۲۰۱۴ اولین پیروزی تاریخ والیبال ایران را برابر تیم‌ملی برزیل رقم زد. کواچ در همین مسابقات با تیم‌ملی مقام چهارم را به دست آورد و در مسابقات جهانی آن سال هم روی پله ششم ایستاد. او با تیم‌ملی در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ هم قهرمان شد. با این حال کسب مقام هشتمی در جام‌جهانی ۲۰۱۵ باعث افزایش انتقادات از این مربی صربستانی شد و او را کنار گذاشتند. نیمکت ایران، اولین تجربه کاری کواچ در تیم‌های ملی بود؛ هرچند او بعدها هدایت اسلوونی و صربستان را هم پذیرفت.

* رائول لوزانو: سومین سرمربی خارجی تیم‌ملی والیبال ایران در عصر نوگرایی، رائول لوزانو آرژانتینی بود. مسوولان فدراسیون در سال ۲۰۱۶ بین او و آناستازی مردد بودند، اما در نهایت لوزانو را به‌عنوان احیا‌کننده تیم‌های بزرگ برگزیدند. مهم‌ترین دستاورد لوزانو این بود که تیم‌ملی ایران را بعد از ۵۲ سال به المپیک رساند. تیم کشورمان در این مسابقات به مقام پنجمی دست یافت. نهایتا او چهار ماه بعد از المپیک ریو از کار برکنار شد.

* ایگور کولاکوویچ: از سال ۲۰۱۷ هدایت تیم کشورمان بر عهده ایگور کولاکوویچ مونته‌نگرویی گذاشته شد. او از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ یک دوره موفق کار در تیم‌ملی صربستان داشت و پس از آن هدایت تیم‌های باشگاهی را پذیرفت. ایران با این مربی توانست مقام سوم مسابقات جام بزرگ قهرمانان جهان (یا همان جام‌جهانی کوچک) را به دست بیاورد؛ بازی‌هایی که همواره یک سال بعد از المپیک به میزبانی ژاپن برگزار می‌شود. تیم کشورمان زیرنظر این مربی در لیگ جهانی ۲۰۱۷ به مقام یازدهمی رسید. کولاکوویچ با ایران قهرمان بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ شد و پس از آن عنوان نخست مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۹ را در تهران به دست آورد. ایران تحت هدایت این مربی سهمیه حضور در المپیک توکیو را به دست آورد و یک مقام هشتمی را در جام‌جهانی ۲۰۱۹ تجربه کرد. با این همه، عملکرد کولاکوویچ مدام مورد اعتراض کارشناسان قرار داشت و نهایتا قطع همکاری اتفاق افتاد.

* ولادیمیر آلکنو: حالا ظاهرا نوبت به آلکنو روس رسیده که در ۵۳ سالگی هدایت تیم کشورمان را بر عهده بگیرد. او سابقه هدایت تیم‌ملی روسیه را در کارنامه دارد و با این تیم قهرمان المپیک، جام‌جهانی و لیگ جهانی شده است. مسوولان فدراسیون والیبال امیدوارند این تیم با هدایت آلکنو به روزهای خوبش برگردد.