کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان

کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان


منبع: برترین ها

232

1399/11/7

17:58


بی‌اختیاری ادرار مشکل اعصاب خردکن هزاران نفر در ایران است! این بیماری می‌تواند زندگی شخصی، کاری و حتی ورزش کردن و تفریح‌تان را مختل کند. در ادامه مطلب با نکاتی در ارتباط با کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان همراه ما باشید.

برترین‌ها: بی‌اختیاری ادرار مشکل اعصاب خردکن هزاران نفر در ایران است! این بیماری می‌تواند زندگی شخصی، کاری و حتی ورزش کردن و تفریح‌تان را مختل کند، چراکه هر لحظه ممکن است اختیار خود را از دست بدهید و آبروریزی شود! این بیماری در آقایان نیز دیده می‌شود، اما آمار ابتلا به آن در خانم‌ها دوبرابر است. تحقیقات نشان می‌دهد تقریبا نیمی از زنان مسن به آن مبتلا می‌شوند. اما خبر خوب این است که می‌توان این مشکل را درمان و از ایجاد آن پیشگیری کرد. در ادامه مطلب با نکاتی در ارتباط با کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان همراه ما باشید.

کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان

جهت مشاوره با دکتر مریم تراب پرهیز کلیک کنید.

مثانه چگونه کار می‌کند؟

کنترل مثانه چیزی بیشتر از نگهداری ادرار تا رسیدن به دستشویی است. این عمل به سادگی انجام نمی‌شود بلکه به کار تعدادی از عضلات و اعصاب در بدن بستگی دارد. قسمت اعظم سیستم کنترل کننده مثانه، داخل لگن قرار دارد. (یعنی منطقه‌ای از شکم که بین قسمت فوقانی استخوان‌های ران و زیر باسن قرار دارد). مثانه یک عضو عضلانی بادکنک شکل است.

وقتی که ادرار می‌کنید، عضلات مثانه منقبض شده و باعث فشرده شدن مثانه و خروج ادرار می‌شود. عضلات دیگری نیز به کنترل مثانه کمک می‌کنند. ۲ حلقه عضلانی به نام اسفنکتر، اطراف لوله‌ای که ادرار را به بیرون هدایت می‌کند قرار دارد. این لوله را مجرای ادرار می‌نامند. عضلات اسفنکتر با فشردن مجرای ادرار مانع از خروج آن از بدن می‌شوند. عضلات کف لگن، حالب‌ها، راست‌روده و مثانه را در محل خود نگه می‌دارند، اما بیشتر به بسته باقی ماندن مجرای ادرار کمک می‌کنند.

وقتی که مثانه پر می‌شود، اعصاب مثانه سبب آگاهی سیستم عصبی از پر شدن آن می‌شود و احساس دفع ادرار به شما دست می‌دهد. هنگام تخلیه سیستم عصبی پیام‌هایی به عضلات اسفنکتر و عضلات کف لگن می‌فرستد که سبب شل شدن آن‌ها می‌شود. همچنین به عضلات مثانه دستور می‌دهد منقبض و فشرده شده و سبب خروج ادرار از مثانه شوند. بی‌اختیاری هنگامی رخ می‌دهد که عضلات مثانه ناگهان منقبض شده یا عضلات مجرای ادرار ناگهان شل شود. کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان اگرچه می‌تواند برای برخی دشوار باشد، اما ممکن و قابل انجام است.

کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان؛ از نوع فشاری

اگر هنگام خندیدن، سرفه، عطسه، دویدن یا بلند کردن اشیای سنگین متوجه یک لکه کوچک از ادرار می‌شوید، به بی‌اختیاری فشاری مبتلا هستید. این نوع بی‌اختیاری در میان خانم‌های جوان شایع‌تر است. این مشکل زمانی پیش می‌آید که عضلات و بافت‌های حمایت‌کننده مثانه ضعیف می‌شوند. در این صورت وقتی روی مثانه فشار وارد می‌شود دریچه آن باز شده و مقداری ادرار خارج می‌شود. حتی فشار جزئی ناشی از سرفه یا خنده هم برای خروج مقدار کمی از ادرار کافی است. چند دلیل برای ضعیف شدن این عضلات وجود دارد. برای مثال افزایش وزن، صدمات ورزشی، بارداری و زایمان طبیعی می‌توانند باعث کشش و آسیب این عضلات شوند.کنترل بی اختیاری ادرار در زنان در صورتی که از این نوع باشد، چندان دشوار نخواهد بود.

کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان

جهت مشاوره با دکتر مریم تراب پرهیز همین حالا تماس بگیرید.

۰۲۱-۸۸۷۷۵۴۵۷

۰۹۱۲۶۸۹۷۸۹۷

کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان؛ از نوع اورژانسی

اگر به طور ناگهانی حس می‌کنید مثانه‌تان به‌شدت پر شده و تا قبل از رسیدن به دستشویی اختیارتان را از دست می‌دهید به بی‌اختیاری اورژانسی مبتلا هستید. این حس ناگهانی ممکن است با صدای شرشر آب یا نوشیدن مایعات یا اصلا بی‌دلیل ایجاد شود. در این نوع از انواع بی‌اختیاری معمولا مقدار زیادی ادرار خارج می‌شود. این بیماری باعث می‌شود حتی مواقعی که مثانه‌تان خالی است هم حس استرس داشته باشید و چندین‌بار به دستشویی بروید. کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردانی که به بی اختیاری اورزانسی مبتلا هستند، کمی دشوارتر است.

این نوع بی‌اختیاری معمولا به‌دلیل اسپاسم ماهیچه‌های مثانه ایجاد می‌شود. این اسپاسم‌ها نیز خود به دلیل صدمات عصبی یا ماهیچه‌ای رخ می‌دهد. در برخی موارد این آسیب‌ها بر اثر حساسیت مثانه به دنبال عفونت‌ها و تورم‌ها یا انواع سکته ایجاد می‌شود. پرکاری مثانه نیز درست مانند بی‌اختیاری اورژانسی است با این تفاوت که افراد مبتلا به آن می‌توانند تا رسیدن به دستشویی خود را نگه دارند، اما با این حال حس نیاز به دستشویی ناگهانی زندگی آن‌ها را نیز مختل می‌کند.

کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان

جهت کسب اطلاعات بیشتر از صفحه اینستاگرام بازدید کنید.

drtorabparhiz@

اول نوع را تشخیص بدهید و بعد اقدام به کنترل بی اختیاری ادرار کنید

اولین مرحله برای کنترل بی اختیاری ادراری در زنان و مردان تشخیص نوع آن است. پزشک از شما درباره تاریخچه بیماری‌های‌تان سؤال می‌کند و برای تشخیص عفونت‌های ادراری احتمالی برای‌تان یک آزمایش ادرار می‌نویسد. ممکن است حتی از شما بخواهد بایستید و سرفه کنید تا بتواند از این طریق احتمال بی‌اختیاری فشاری را رد یا تایید کند. همچنین ممکن است از شما درخواست کند یک دفترچه یادداشت روزانه تهیه کنید و در آن تعداد دفعات دفع ادرار و لکه‌های ادراری و میزان مایعاتی که در روز می‌نوشید را ثبت کنید.

برای تشخیص علت بی‌اختیاری ادرار چندین آزمایش وجود دارد. تصاویر سونوگرافی می‌تواند عملکرد مثانه و مجرای خروجی ادرار را هنگام دفع، سرفه یا سایر فعالیت‌ها نشان دهد. آزمایش با استفاده از پد مخصوص نیز مشخص می‌کند در طول روز چقدر دفع ادرار دارید.

پزشک برای‌تان جراحی تجویز کرده؟

جراحی مربوط به بی‌اختیاری فشاری ادرار یک عمل سرپایی محسوب می‌شود. یکی از گزینه‌ها برای این کار قرار دادن مثانه در «اسلینگ» است. اسلینگ بافتی است که موجب بالا نگه داشتن مثانه و جلوگیری از خروج ناگهانی ادرار می‌شود. گزینه دیگر بالاکشیدن مثانه بدون استفاده از «اسلینگ» است. درمورد بیماران مبتلا به بی‌اختیاری اورژانسی نیز برای افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی مثانه می‌توان عمل جراحی انجام داد یا وسیله‌ای را در بدن قرار داد که انقباض مثانه را با سیگنال‌های الکتریکی کنترل می‌کند. برخی افراد ترجیح می‌دهند تا فرارسیدن زمان جراحی یا اثرگذاری دارو‌ها به طور موقت از پوشک‌ها و لباس‌های زیر مخصوص کنترل بی‌اختیاری ادرار استفاده کنند، اما برخی دیگر این محصولات را یک گزینه دائمی به حساب می‌آورند و حاضر نمی‌شوند زیر تیغ جراحی بروند. این محصولات را می‌توان به راحتی از داروخانه‌ها و فروشگاه‌های لوازم پزشکی تهیه کرد.

روشهاي جديد و نوين در درمان بی اختياری‌های ادراری در خانم‌هايی كه در بررسی‌های انجام شده از نوع بی‌اختياری فشاری (SUI) باشد، می‌تواند بسيار عالی درمان پذير باشد و به اين صورت است كه پس از بررسی بيمار و تشخيص نوع بی‌اختياری بدون درد و به صورت سرپايی توسط جراحی های بسيار ظريف و كوتاه مدت و استفاده از مينی اسلينگ‌ها درمان می‌شود.
اين روش‌های نوين همانطوري‌كه در كشورهای بسيار پيشرفته اروپا و آمريكا انجام می‌شود، در ايران نيز توسط خانم دكتر مريم تراب پرهيز (با توجه به گذراندن دوره‌های جديد بی‌اختياری در فرانسه و آلمان و ايتاليا) انجام مي گيرد.

کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان

دکتر مریم تراب پرهیز - اورولوژیست و جراح زیبایی زنان

  • عضو کالج جراحان آمریکا و اروپا
  • جراحی زیبایی زنان
  • تنگی واژن با جراحی و لیزر
  • جوانسازی واژینال با لیزر
  • لابیاپلاستی
  • تزریق چربی به واژن
  • کلیه روش‌های نوین در درمان بی اختیاری ادراری بدون درد و بیهوشی و بصورت سرپایی
  • سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری، سنگ مثانه
  •  واریکوسل
  • پروستات

جهت مشاوره رایگان و تعیین وقت کلیک کنید.

کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان

همین حالا تماس بگیرید.

۰۲۱-۸۸۷۷۵۴۵۷

۰۹۱۲۶۸۹۷۸۹۷

کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان

جهت کسب اطلاعات بیشتر از صفحه اینستاگرام بازدید کنید.

drtorabparhiz@

کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان

جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب مراجعه نمایید.

drtorabparhiz.ir

کنترل بی اختیاری ادرار در زنان و مردان

ونک، خیابان گاندی یکم، پلاک ۲۴

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو