معنی ضرب المثل ” تیری در تاریکی انداختن “

منبع: دانش‌چی

154

1399/11/23

08:15


آشنایی با معنی و مفهوم ضرب المثل تیری در تاریکی انداختن

تیری در تاریکی انداختن

در این پست با معانی، ریشه و مفهوم اصلی این ضرب المثل ایرانی و قدیمی آشنا می شوید با دانشچی همراه باشید.

تیری در تاریکی انداختن کنایه از چیست؟

۱- یعنی کاری را شانسی انجام دادن به امید موفق شدن.

۲- زمانی این ضرب المثل را می گویند که فرد احتمال می دهد کارش موفق نشود اما دل را به دریا می زند و آخرین تلاشش را می کند و فقط به خاطر احتمال ضعیفی که برای پیروزی اش دارد، دست به کار میشود.

۳- مثلا در اموری که احتمال موفقیت در آن بسیار کم است، شجاعت می کنید و وارد میشوید. مثلا دوتا از اقوامتان باهم قهر کرده اند و اصلا کسی تصور هم نمی کند که اینها سر یک میز بنشینند و باهم صحبت کنند. شما تصمیم می گیرید این دو را با هم آشتی دهید! وقتی دیگران می گویند اصلا این کار ممکن شدنی نیست شما می گویید: می دانم! اما می خواهم تیری در تاریکی بیندازم بلکه به هدف بخورد!

ریشه ضرب المثل

تیر در تاریکی انداختن از شیوه های عرب دوران جاهلیت بود تا از این طریق بتوانند کمانداران آزموده و خبره را مشخص کنند. برای انجام این کار سپری را به دیوار نصب می کردند و داوطلبان قبل از غروب آفتاب در میدان تیر حضور می یافتند تا فاصله و جایگاه اصلی خود با هدف را در ذهن خود ثبت کنند.

هنگامی که آفتاب غروب می کرد و همه جا تاریک می شد، تا حدی که دیگر هدف مشخص نبود، کمانداران تیرهایشان را در تاریکی پرتاب می کردند و تیر هرکس که به هدف می خورد، از صدای اصابتش معلوم میشد و اگر صدایی نمیشنیدند یعنی به هدف برخورد نکرده است.

این اتفاق به شکل ضرب المثل درآمد. یعنی هرکس بخواهد شانسی کاری را انجام دهد که نمی داند پیروز می شود یا خیر، این ضرب المثل را قبل از انجام کار می گویند.

 

اختصاصی-دانشچی

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو