همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با عنوان تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب عصر امروز(جمعه) در دفاتر و مراکز هشتادگانه سراسر کشور به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی، دبیر کل جامعه روحانیت مبارز ضمن بیان مطالبی مذهبی در مورد ماه رجب و اعمال مسلمانان در این ماه، اظهار کرد: امام خمینی (ره) در مقاطع خاص تاریخی این جمله را می‌گفتند و مقام معظم رهبری هم بارها آن را تکرار کردند. آن عبارت این بود که، «ما می‌توانیم.»

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: باید به صراحت بگویم که اگر امام خمینی امروز زنده بود و جوانان و ملت ایران را در مقابل خود داشت، همه ما جداً خطاب به او می‌گفتیم که ما توانستیم. به نظرم جمله امام و جمله امروز ما، دقیق و قابل بحث و گفت‌وگو است.

وی با بیان اینکه، توانایی یک عنصر نسبی است، گفت: قدرت مطلق برای خداست. توانایی ما در نسبت به ناتوانی‌هاست. ما واقعی حرف می‌زنیم. ما روی هوا و فضا حرف نمی‌زنیم. آرمان داریم اما در هنگام ادعا نمی‌توانیم آرمانی صحبت کنیم بلکه باید به سمت یک قضاوت واقع بینانه با در نظر گرفتن محدودیت ها برویم.

پورمحمدی افزود: ما در بسیاری از موضوعات توانستیم و در بسیاری از موضوعات نتوانستیم. این نکته بسیار مهم است. وقتی سخن از توانستن می‌کنیم، به معنی قدرت مطلق در همه حوزه‌ها نیست. ما در عرصه‌های بسیار مهم به صورت مستند و حتی به شهادت مخالفان و دشمنانمان توانسته‌ایم. بسیاری از توانایی‌های حتی ما قابل مناقشه نیست؛ ثابت شده است.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز عرصه سیاسی ایران را «عرصه استقلال» نامید و گفت: امام خمینی سعی کرد برای شیعیان حس خودباوری احیا کند. برجسته ترین نماد و نمود این خودباوری، عرصه سیاسی ایران است. بالاترین دستاورد سیاسی، استقلال سیاسی است. هیچ کس در این موضوع تردید ندارد که ایران از نظر سیاسی مستقل است. دشمنان ما گاها می‌گویند که استقلال ما جنبه طغیانی و شورشی دارد اما در اصل استقلال سیاسی ما تردید ندارند.

پورمحمدی تأکید کرد: مردم ایران امروز در تعیین حق سرنوشت آزاد هستند. ۴ ماه دیگر در ایران انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود. مصداق بارزش این است که هیچ یک از ما نمی‌داند که چه کسی رئیس جمهور خواهد شد. شاید این تعبیر چندان جالب نباشد اما حتی مقام معظم رهبری هم نمی‌توانند بگویند که رئیس جمهور بعدی ایران کیست.

وزیر کشور در دولت اول محمود احمدی‌نژاد در ادامه سخنانش اظهار کرد: منش و روش امام خمینی مقام معظم رهبری بدین گونه بوده که هیچ وقت حتی اظهار نکردند که کدام نامزد مورد اقبال آنهاست. اگر اظهار هم کنند، ارتباطی با انتخاب رئیس جمهور ندارد.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز با استناد به آمارهای بین المللی در مورد پیشرفت‌های ایران گفت: این آمارها نشان از پیشرفت ما در تکنولوژی دارد. ما در بحث نانو تکنولوژی، سلول‌های بنیادی و چندین و چند حوزه دیگر وضعیت خوبی داریم. اگر به همین بحران کرونا نگاه کنیم متوجه می‌شویم که دستاوردهای بی‌بدیلی در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی داریم. همه این دستاوردها وقتی برجسته می‌شود که به صورت مقایسه‌ای نگاه کنیم و محدودیت‌ها و تحریم‌ها و دشمنی‌ها را در نگاه خود اعمال کنیم.

وی افزود: ما در زمینه نفت، گاز، فولاد و پتروشیمی ظرفیت‌های کم نظیری داریم. چند روز پیش سفیر سابق اسرائیل در آمریکا گفته که ایران نسبت به ۵ سال پیش رشد چشمگیری داشته است. به نظرم عرصه‌ای که کمتر مورد توجه قرار گرفته، فرهنگ، هنر و رسانه است.

پورمحمدی به بستن شدن صفحات مجازی حزب الله اشاره کرد و گفت: قرار دشمنان بر این بوده که صدای ما را خفه کنند. مصداق بارزش مسدود کردن صفحات مجازی مرتبط با ما است. پس از نظر دشمنان تولیدات فرهنگی ما تأثیرگذار است. خودشان می‌گویند که ایران همپای ایران و روسیه بر انتخابات آمریکا اثر می‌گذارد، بنابراین ما در فضای فرهنگی و رسانه‌ای تأثیرگذار هستیم.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: از نظر دشمنان ما باید از پا در بیایم. مردم ما هنوز سر خم نکرده است. علتش رشد مدنی مردم ایران است. تعدد موسسات خیریه و مردم نهاد در ایران بسیار فوق العاده است. مقام رهبری یک ایده مواسات را مطرح کردند و این ایده به شدت فراگیر شد. بر اساس بعضی آمار، ما در ایران ۶۰۰ هزار نیکوکار داریم. جامعه ایران، جامعه دلسوز است که همه هوای همدیگر را دارند. این نشان می‌دهد که توان و عرصه مدنی ما رشد کرده است.

پورمحمدی از تلاش مرکز اسناد انقلاب اسلامی ایران برای انتشار کتابی در مورد تحریم‌های سیاسی خبر داد و گفت: این کتاب که تحریم‌های آمریکا را لیست کرده است، بسیار قطور شده است. به جد می‌توان گفت که حجم تحریم‌های ایران بی‌سابقه است. اتفاقات تحریمی ایران بسیار سنگین و فوق العاده است.