پرورش گل سیسوس و دستورالعمل کاشت و تکثیر این گیاه

پرورش گل سیسوس و دستورالعمل کاشت و تکثیر این گیاه


منبع: آرگا

170

1399/12/8

14:04


توجه داشته باشید که پرورش گل سیسوس چندان سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی اقدام به کشت، پرورش گل سیسوس و حتی نگهداری از این گیاه بکنید با ما همراه باشید.

به طور کلی گل پیچ سیسوس از دسته گیاهان همیشه سبز و رونده محسوب می شود که اغلب مناسب برای پرورش در منزل است. در واقع این گیاه زیبا دارای برگ هایی براق و سبز رنگ است که شکلی تخم مرغی به خود گرفته و به دلیل اصول پرورش راحتی که دارد مورد توجه بسیاری از پرورش دهندگان گل و گیاه قرار گرفته است.

آشنایی با پرورش گل سیسوس

بهتر است بدانید که گیاه سیسوس در واقع دارای ۳۵۰ گونه مختلف همیشه سبز بالارونده و حاوی ده گونه با ساقه های گوشتی است که بومی استرالیا بوده و ارتفاع آن اغلب به ۵ تا ۶ متر می رسد. سیسوس دارای برگ هایی براق و سبز می باشد که شکلی تخم مرغی داشته و دارای لبه های دندانه دار و تیزی می باشد. از آنجایی که طول برگ های آن به ۲۰ سانتی متر می رسد اغلب از آن به عنوان یک گیاه آویزی استفاده می کنند. این گیاه بسیار مناسب برای دفاتر اداری و بانک ها با نور متوسط و نور مصنوعی می باشد و از آنجایی که گیاهی کم توقع و مناسب برای افراد مبتدی است در گلدان احتیاج به قیم دارد و جهت جلوگیری از رشد طولی و دراز شدن ساقه ها حذف گهگاه جوانه های انتهایی لازم خواهد بود. معمولا توصیه می شود که این گیاه را در معرض نور خورشید قرار ندهید و مهم تر اینکه نباید پای آن خیس شود. قطعا بایستی آبیاری گیاهتان را به صورت منظم انجام دهید و اجازه ندهید آب به ویژه در طول فصل زمستان در پای آن جمع شود وگرنه نقطه های زرد رنگی بر روی برگ ها به وجود خواهد آمد. برخی از واریته های گل سیسوس دارای رنگ هایی چشمگیر و برگ هایی نوک تیز هستند که طول آن ها اغلب به ۱۵ سانتی متی رسد. این گونه از گیاهان قادر به گلدهی خوبی هستند و چنانچه دمای اتاق ثابت باشد میوه های کوچک و آبی رنگی تولید خواهند کرد.

چگونگی پرورش گل سیسوس

دستورالعمل کاشت و تکثیر سیسوس:

توجه داشته باشید که این گیاه زیبا را می توان به راحتی در محیط خانه نگهداری نمود و با استفاده از یک روش شناخته شده یعنی کاشت مستقیم قلمه ها درون گلدان روند تکثیر گیاه را انجام داد.

در ابتدا بایستی با استفاده از یک چاقوی تیز، قیچی باغبانی یا سرشاخه زن قلمه های انتهایی ساقه را به اندازه ۸ تا ۱۲ سانتی متر جدا نمایید و در پودر هورمون ریشه زایی قرار دهید و سپس با دقت درون گلدان حاوی خاک غنی و ایده آل کشت نمایید.

پیش از انجام کاشت توصیه می شود که برگ های پایینی قلمه ها را کاملا جدا کرده و هر ۳ تا ۴ قلمه را در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتی متر حاوی کمپوست با پایه پیت قرار دهید.

توصیه می شود که سطح گلدان حاوی قلمه های سیسوس را با استفاده از یک پلاستیک شفاف بپوشانید و تا زمان ریشه دهی که معمولا حدود سه هفته طول خواهد کشید گیاهتان را در بازه دمایی ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتی گراد و همچنین نور مناسب ولی به دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید.

اصول کاشت گیاه سیسوس

شرایط مورد نیاز برای پرورش سیسوس:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی خواهند داشت که شما بایستی آن را فراهم نمایید و به همین منظور در ادامه به بیان برخی از شرایط ایده آل برای کاشت، پرورش و همچنین تکثیر گل سیسوس پرداخته ایم:

آبیاری:

معمولا در زمینه آبیاری پرورش گل سیسوس توصیه می شود که بین دو آبیاری اجازه دهید تا سطح خاک به صورت کامل خشک شود و پس از اینکه خاک تقریبا خشک شد اقدام به آبیاری و سپس زهکشی نمایید. نباید به هیچ وجه خاک را پیوسته و مرتب مرطوب نگهداری کنید چون در این صورت ریشه اش دچار پوسیدگی خواهد شد. در فصل تابستان بهتر است هفته یک مرتبه و در فصل زمستان هر دو هفته یک مرتبه گیاهتان را آبیاری کنید.

شرایط مورد نیاز برای پرورش سیسوس

نور:

این گیاه برای رشد نیاز به نور فراوان در نزدیکی پنجره دارد البته که از نور مستقیم آفتاب گریزان است و در صورتی که در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد برگ هایش حالت سوختگی پیدا می کنند و در نور کم نیز برگ ها دراز تر خواهند شد. سطح های مختلف نور یعنی از خیلی کم تا خیلی زیاد را به خوبی نحمل می کند و اغلب علاقه مند به نور ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ فوت کنذل خواهند بود.

دما:

توجه داشته باشید که گیاه سیسوس بهترین رشد خود را در محیط گلخانه خواهد داشت به گونه ای که در فصل زمستان در درجه حرارت ۱۵ و در تابستان در ۲۰ درجه سانتی گراد رشد خواهد کرد و چنانچه دمای محیط از ۲۰ درجه بیشتر باشد بایستی غبارپاشی روزانه صورت گیرد. توصیه می شود که دما و رطوبت خاک را به خوبی کنترل کنید تا گیاهتان دچار مشکل نشود.

کوددهی:

توصیه می شود که در روند پرورش گل سیسوس به منظور کوددهی گیاه از کود های مایع یا جامد محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی به صورت هر دو هفته یکبار استفاده نمایید و معمولا میزان کود لازم برای هر ماه حدود ۱.۵ تا ۲ کیلو نیتروژن به نسبت ۲.۱.۳ می باشد. همچنین در صورت نیاز به میکرو المنت ها ۰.۵ گرم در هر ۹۰ سانتی متر مربع به صورت محلولپاشی یا نواری استفاده کنید و کوددهی را ۳ الی ۴ مرتبه در طول سال یعنی اوایل بهار، اوایل تابستان، اواخر تابستان و پاییز انجام دهید. توجه داشته باشید که برای کوددهی اجازه دهید رنگ برگ شما را راهنمایی کند زیرا برگ های سبز تیره نشان دهنده میزان کود خوب هستند و در صورتی که رنگ زرد روشن در شاخ و برگ های جدید مشاهده گردید بایستی دوز توصیه شده را افزایش دهید.

خاک مورد نیاز گیاه سیسوس

خاک:

جالب است بدانید که گیاه سیسوس قادر است در انواع خاک ها به خوبی رشد کند اما خاک لومی را بیشتر ترجیح می دهد. زهکشی خاک بایستی مناسب باشد و به همین خاطر می توانید از ترکیب خاک باغچه یا خاک برگ استفاده کنید و همچنین پرلیت نیز اغلب توسط پرورش دهندگان تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.

تعویض گلدان:

به طور کلی زمانی که گیاه جوان و در حال رشد است هر سال دو مرتبه در اواسط بهار و تابستان نیاز به تعویض گلدان دارد و در سال های بعد تنها عوض کردن خاک های سطحی گلدان با خاک نو و غنی اکتفا خواهد کرد. برای انجام عمل تعویض گلدان انتخاب یک گلدان مناسب برای این گیاه خیلی مهم می باشد زیرا ریشه های سیسوس به زهکشی خوبی نیاز دارند و اغلب برای فروش تجاری در گلدان هایی که قطر دهانه آن ۷ تا ۲۵ سانتی متر است گذاشته می شوند و برای سبد های آویزان در گلدان هایی که اندازه آن ۱۵ تا ۵۶ سانتی متر گذاشته می شوند.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو