کشف اثر مخرب کرونا بر بدن اسنان

منبع: برترین ها

60

1399/12/14

01:34


محققان آمریکایی در مطالعات تازه خود دریافته ‌اند که ویروس کووید-۱۹ می‌ تواند سلول‌ های عضله قلب را آلوده کند و آنها را از بین ببرد.

اسپوتنیک: محققان آمریکایی در مطالعات تازه خود دریافته ‌اند که ویروس کووید-۱۹ می‌ تواند سلول‌ های عضله قلب را آلوده کند و آنها را از بین ببرد.

به نقل از نیواطلس، پژوهش جدیدی بیانگر آن است که ویروس کرونا چطور می‌ تواند بافت قلب را آلوده کند و مستقیما به آن آسیب برساند.

این تحقیق نشان می ‌دهد که موارد پیشین گزارش شده در مورد آسیب قلبی بیماران مبتلا به کووید-۱۹، به خاطر التهاب در واکنش به عفونت نیست؛ بلکه ویروس در عضلات قلب تداخل ایجاد می ‌کند.

اگر چه کووید-۱۹ در ابتدا یک بیماری تنفسی قلمداد می ‌شد اما گزارش‌ های ارائه شده در سال ۲۰۲۰ نشان داد که بیماران مبتلا به کووید-۱۹، از عوارض قلبی-عروقی قابل توجهی رنج می ‌برند.

کوری لاوین پژوهشگر دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: ما در اوایل پاندمی کووید-۱۹، شواهدی داشتیم که نشان می ‌دادند کرونا می ‌تواند به نارسایی قلبی و یا آسیب رسیدن به قلب منجر شود. این موضوع، هشداری برای جامعه پزشکی قلب و عروق به شمار می ‌رفت. این موضوع در میان پزشکان مطرح شد که آیا آسیب‌ های وارد شده به قلب، به خاطر عفونت مستقیم قلب است یا به خاطر واکنش التهابی که به خاطر عفونت ریه رخ می ‌دهد.

پژوهشگران برای درک بهتر نحوه تعامل ویروس با بافت قلب انسان، مدل‌های عضله قلب را با استفاده از سلول‌ های بنیادی مهندسی کردند. این مدل ‌های درون‌ کشت گاهی، به پژوهشگران امکان دادند تا نشان دهند که چگونه ویروس به طور خاص، سلول ‌های عضلانی قلب را آلوده می‌کند.

این طراحی نشان داد که ویروس مستقیما آن گروه از سلول‌های قلب را از بین می‌برد که مسئول انقباض عضله هستند. آسیب رسیدن به این سلول ‌های خاص قلب می ‌تواند در غیاب هر گونه التهابی رخ دهد و یا با التهاب ناشی از آن تقویت شود.

لاوین ادامه داد: التهاب می ‌تواند ضربه دوم ناشی از آسیب ویروس باشد اما دلیل اصلی آسیب قلبی نیست.

نظر لاوین این است که کرونا برخلاف ویروس ‌های دیگر، به شیوه غیرمعمولی بر قلب اثر می ‌گذارد. اگرچه اثر ویروس ‌های دیگر مانند ویروس آنفلوآنزا نیز بر قلب شناخته شده است اما این ویروس، نوع دیگری از سلول‌ های ایمنی را جذب می‌ کند که می ‌تواند توضیح دهد که چرا آسیب قلبی می ‌تواند ماه‌ ها در بازماندگان کووید-۱۹ طول بکشد.

لاوین گفت: سلول‌ های ایمنی معمولا نسبت به ویروس ‌هایی که با یک بیماری نسبتا کوتاه در ارتباط هستند، واکنش نشان می ‌دهند اما سلول‌های ایمنی که در بیماران قلبی مبتلا به کووید-۱۹ مشاهده می ‌کنیم، معمولا با یک بیماری مزمن در ارتباط هستند که می ‌تواند پیامدهای بلند مدت به همراه داشته باشد.

مشکلات قلبی پایدار، به طور فزاینده ‌ای در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ دیده می ‌شوند. پژوهشی که اخیرا در مورد بیماران بستری شده مبتلا به کووید-۱۹ در ماه‌ های پس از ترخیص انجام شده است، نشان می ‌دهد که ۵۰ درصد آنها به نوعی از آسیب قلبی رنج می ‌برند.

لاوین و همکارانش در حال بررسی مدل‌ های حیوانی جدیدی هستند تا تاثیر کووید-۱۹ بر قلب را بهتر مورد بررسی قرار دهند. دقیقا مشخص نیست که این آسیب قلبی ممکن است چه مدت طول بکشد یا چه تاثیری بر سلامت قلب و عروق در آینده دارد.

پژوهشگر دانشگاه واشنگتن خاطر نشان شد: حتی جوانانی که نشانه‌ های بسیار خفیفی داشتند، ممکن است بعدها به مشکلات قلبی دچار شوند که توانایی ورزشی آنها را محدود می ‌کند. هدف ما این است که بفهمیم دقیقا چه اتفاقی رخ می ‌دهد تا بتوانیم از آن پیشگیری کنیم و یا به درمان آن بپردازیم.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو