روایت رویا رشیدی از نمایشگاه مجازی آثارش در نگارخانه بهارک | نگاهی به گفت‌وگوهای درون انسان

70

1400/2/11

11:25


رویا رشیدی گفت: افرادی که به عنوان مدل نقاشی مقابل من می‌نشینند، می‌توانند نشان‌دهنده فرهنگ، زمان و احساسات غالب جامعه باشد.

روایت رویا رشیدی از نمایشگاه مجازی آثارش در نگارخانه بهارک | نگاهی به گفت‌وگوهای درون انسان

گروه تجسمی هنرآنلاین: نمایشگاه مجازی نقاشی‌های رویا رشیدی در وب‌سایت نگارخانه بهارک برپاست. رشیدی در گفت‌وگو با هنرآنلاین درباره شکل‌گیری این مجموعه گفت: پنج سال است که به طور هم‌زمان نقاشی فیگور و طبیعت انجام می‌دهم و قرار بود این دو مجموعه کارهایم را با هم در یک نمایشگاه ارائه کنم. اما با توجه به شرایط فعلی تصمیم گرفتم فیگورها را در یک نمایشگاه مجازی و پس از آن طبیعت‌ها را به صورت حقیقی به نمایش بگذارم.

رشیدی ادامه داد: من برای نقاشی از طبیعت به فضای طبیعی می‌روم و فیگورها را از روی مدل زنده نقاشی می‌کنم. به نظرم طبیعت و فیگورها به هم ربط دارند و شباهت‌های زیادی در آن‌ها هست. زمانی که فیگور انسان را از روی مدل زنده کار می‌کنم احساس می‌کنم درونم با درون آن انسان ارتباط پیدا می‌کند و اثر نهایی تلفیقی از حال و هوای خودم و آن شخص است.

رشیدی افزود: نکته مهم برای من ارتباط برقرار کردن بوده و دغدغه‌ام ایجاد ارتباط با اشخاص است. مدل‌ها سمبلی از آدم‌های مختلف هستند که روبروی من می‌نشیند، اما احساس می‌کنم این مدل می‌تواند نشان‌دهنده فرهنگ، زمان و احساسات غالب جامعه باشد. آنچه من می‌کشم نیز با انتخاب رنگ، خطوط و حس و حالی که دارد توسط یک روح حاکم در این مقطع زمانی هدایت می‌شود. رنگ‌های جیغ و خطوط خشن و اغراقی که در نقاشی‌ها وجود دارد حاصل روح جمعی ما است که در کارهایم منعکس می‌شود.

او درباره جایگاه نقاشی فیگوراتیو در هنر معاصر گفت: به نظر من همه‌چیز به روز می‌شود اما از بین نمی‌رود.  اگر نقاشی فیگور در دوران کلاسیک رایج بوده است، الان هم به روز شده و متناسب با زمان تغییر کرده است. من تحت تاثیر سبک خاصی کار نمی‌کنم و اعتقاد دارم که امروزه بیشتر شیوه‌های فردی رواج پیدا کرده است و فردیت افراد غالب شده است. قبلا فرهنگ جمعی وجود داشت اما الان همه‌چیز شخصی شده است. این مسئله تنها در مورد هنرمندان صدق نمی‌کند بلکه همه مردم این فردیت را به شکلی در زندگی خود نشان می‌دهند. حتی فکر می‌کنم هرکسی وقتی پا به فردیت بگذارد و به درون خودش گوش دهد می‌تواند به طریقی یک هنر را بروز دهد.

رویا رشیدی

رشیدی درباره فضایی که فیگورهایش در آن قرار گرفته است گفت: این فضا به صورت ناخودآگاه شکل گرفته است. تا حدودی از محیط واقعی فیگورها الهام گرفتم اما می‌خواستم آن‌ها را به خلوتی ببرم که تنهایی در آن شکل بگیرد تا گفت و گوهای درونی و احساسات آن‌ها بر فضا غلبه پیدا کند. مدل وقتی مقابل نقاش می‌نشیند پس از مدتی غرق دنیای خودش می‌شود. فضای اطراف مدل‌ها تحت تأثیر آنچه از آن‌ها دریافت می‌کردم شکل می‌گرفت. حتی گاهی فضای اطراف کاملاً کمرنگ می‌شد و اهمیتی نداشت. برای من اتفاقات لحظه مهم است، نه فقط در مدل که در احساسات و افکار خودم.

نمایشگاه مجازی آثار رویا رشیدی تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ در وب‌سایت و اینستاگرام نگارخانه بهارک به نشانی @baharak.gallery برپاست.

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو