فطریه به چه کسانی تعلق می گیرد ؟

منبع: دلگرم

66

1400/2/21

10:27


فطریه به چه کسانی تعلق می گیرد ؟

چه کسانی باید فطریه پرداخت کنند ؟

فطریه عبارت است از زکاتی که هر مسلمان برای خود و هر کس که نانخور او محسوب شود، به مستحق می پردازد. زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است،

یعنی باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند این ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است.

غنی کسی است که مخارج سال خود و عیالاتش را دارد، یا ازطریق کسب و کار به دست می آورد و اگر کسی چنین نباشد فقیر است، زکات فطره بر او واجب نیست و می تواند زکات فطره بگیرد.

انسان باید فطره کسانی را که قبل از غروب شب عید فطر نانخور او حساب می شوند بدهد، خواه بزرگ باشند یا کوچک، مسلمان باشند یا کافر، واجب النّفقه باشند یا غیر واجب النّفقه، نزد او زندگی کنند یا در جای دیگر.

فطریه مهمان چگونه است ؟

فطریه برای چه کسانی واجب است ؟

احکام زکات فطره توسط آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای (مدظله)، رهبر معظم انقلاب اسلامی چنین بیان شده است:

سوال: آیا پرداخت زکات فطره بر کسی که توان مالی ندارد، واجب است؟

جواب: اگر فقیر باشد، زکات فطره بر او واجب نیست و اگر سه کیلو گندم و مانند آن و یا قیمت آنها را دارد، مستحب است آن را به عنوان زکات فطره بدهد

و چنانچه افرادی تحت تکفل دارد، می تواند آن را به قصد فطره، بین نفرات خانواده دست گردان کنند و بهتر است نفر آخر، آن را به کسی بدهد که از خودشان نباشد.

مقدار فطره چقدر است ؟

شخص باید برای خودش و کسانی که نان خور او محسوب می شوند، برای هر نفر سه کیلو از خوراک مردم مانند گندم، جو، خرما، کشمش، برنج، ذرت و یا مانند اینها و یا پول یکی از آنها را به مستحق بدهد.

همچنین براساس مسأله 1492 رساله توضیح المسائل آیة الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است،

یعنی باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این ها را بدهد کافی است.

همچنین بخوانید:

مبلغ فطریه و کفاره امسال (سال 1400) مشخص شد !


مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو