حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور امروز (چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰) در جلسه هیأت دولت با اشاره به ماه پربرکت رمضان و ماه نزول قرآن اظهار داشت: این ماه، ماه قیام و صیام است و همه نفس‌ها در این ماه از دید الهی تسبیح و عبادت است و حتی خواب هم عبادت محسوب می‌شود.

وی افزود: صالحان و بندگان خالص خداوند در ماه رمضان از این فضای معنوی و درهای باز حداکثر استفاده را کردند. این درحالی است که گاهی اوقات اگر بخواهیم از یک در عبور کنیم، باید در زده و از کسی بپرسیم و کارت نشان دهیم، ولی در ماه رمضان درهای رحمت خداوند باز است و نه کارتی نشان می‌دهیم و نه معطلی داریم؛ سراسر ماه رمضان لطف خداوند است و از سفره‌ای که پروردگار پهن کرده است و ما را دعوت به میهمانی خودش کرده است و فریاد زده که من میزبان هستم و میهمان را می‌خواهم، لذا هرکس وارد خانه خداوند شده است، بایستی بداند که این خانه خوان نعمات بیکران الهی است و هیچ کس از این خانه بازنگشته است مگر آنکه توانسته به تمام آمال و آرزوهایش دست یابد.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از فارس و مهر بخوانید؛

* روزه یک پرده و سپر در برابر آتش محسوب می‌شود و هر فردی که روزه‌دار است آتش به بدن او اصابت نمی‌کند و مانند آن روایتی است که فردی به جبهه جنگ می‌رود و گردوغبار روی پوتین و لباس و سروصورتش می‌نشیند، اما آن فرد دیگر هیچ وقت گردوخاک جبهه با دود آتش جهنم قابل جمع نیست و هر کسی که در میدان جنگ حضور پیدا کند خداوند او را از عذاب نجات می‌دهد و چنین وضعیتی را ما در ماه رمضان داریم و هر کسی که در این ماه روزه گرفته نجات پیدا کرده و این ماه، ماه رحمت و غفران الهی برای همگان است.

 *اگر فردی خدای ناکرده حداکثر استفاده را از ماه رمضان نداشته است، از عطر این ماه هم استفاده خواهد کرد و اگر حتی از بازار ماه رمضان و از کنار عابدان و صالحان و آنهایی که استغفارکنندگان به درگاه الهی بوده‌اند هم عبور کرده باشیم، قطعا از رحمت آنها ما هم برخوردار خواهیم شد.

 * { با طرح این پرسش که کشتار دختربچه‌هایی که مدرسه می‌روند بابت چه بود؟ }جنایت اصلی متعلق به کسانی است که در این کشور دخالت و جنایت کردند چه شرق و چه غرب  این مردم عزیز یک روز راحت نداشتند و در روزهای اول انقلاب تاکنون یک شب راحت ندارند مگر گناه این مردم چیست؟

*خدا لعنت کند کسانی را که تندروی را راه انداختند؛ تا روزی که تندرویی وجود دارد همین است. راهی جز اعتدال و میانه‌روی نداریم. اگر راست می گویید که امت پیامبر هستیم باید امت وسط باشیم. شما را با تهمت و حرف های ناروا خسته نکنند ما در پیش خداوند عذر نداریم که یک روز کار نکنیم بگوییم این همه به ما فحاشی کردند و اذیت کردند.

* وظیفه ما عمل است همه اینها روزی مشخص می شود. هیچ تردید ندارم که در تاریخ آینده روشن می شود که آدم‌های پاکی که در راه خدا جهاد و تلاش کردند، جهاد آنها گم نمی‌شود در تاریخ ماندگار می‌ماند. این حرف‌های باطل روی آب است که می رود. واقعیت آن آب واقعی است که برای همیشه می ماند.

* امروز با سه جبهه روبرو هستیم، ما در یک جنگی هستیم که سه ضلع دارد و از هر طرف به ما هجمه می شود و ما باید حداقل با این سه ضلع بجنگیم. ما در مثلثی قرار گرفتیم که سه ضلع آن ما باید مبارزه و مقاومت و ایستادگی کنیم. یک ضلع آن تحریم است. تحریم من نمی‌دانم آنها چه می گویند و حرف بعضی‌ها چیست و من نتوانستم در این هشت سال بفهمم که آنها چه می گویند انشاءآلله که می خواهند حرف درست بزنند و بلد نیستند.  

*تحریم یعنی حق مردم را خوردن، ظلم مستقیم به فقیرترین افراد جامعه، ظلم به آن بیماری که دارو ندارد یا ناچار است که گران بخرد، ظلم به قشر مستضعفی که به مغازه می رود و می‌خواهد غذاهای روزمره و نان شب خود را بخرد اما ناچار است با قیمت گران بخرد. تحریم یعنی جنسی که می‌خواهیم از خارج بخریم و وارد کنیم  ۲۰ درصد اضافه می‌دهیم آنها پیش خدا و در تاریخ جواب بدهند.

* وضعیتی که ما امروز در جامعه مشاهده می‌کنیم خدا را شکر می‌کنم. در این سه سال و نیم ملت ما با صبر، مقاومت، ایمان و ایثار ایستادگی کرد، رهبر معظم انقلاب هم ما را حمایت و هدایت کرد و ما امروز این صبر و مقاومت را در وین می‌بینیم.

* وقتی من مذاکرات روزانه وین را می‌خوانم، مشاهده می‌کنم که این دیوار بلند تحریم هر روز یک تکه‌اش پایین می‌ریزد و خراب می‌شود و اگر همه دست به دست هم بدهیم در یک زمان کوتاهی برچیده می‌شود. حالا ما می‌خواهیم با بولدوزر این دیوار را جمع کنیم، برخی‌ها می‌گویند نه با فرغون و بیل این کار را انجام دهید، اشکالی ندارد ما این کار را با فرغون و بیل انجام می‌دهیم، کمی دیرتر به نتیجه می‌رسیم. بگذارید تمام شود، بگذارید این تحریم کنار برود.

*افتخاری که دولت یازدهم و دوازدهم به دست آورده این بود که سال‌ها ایران‌هراسی را که در دل افکار مردم جهان جا انداخته بودند، ما این ایران‌هراسی را شکستیم. ما به دنیا گفتیم، ایران اهل منطق و مذاکره است و به عهد خود وفادار است. امروز دیگر هیچ‌کس ایران‌هراسی‌اش نمی‌گیرد، ایرانی که می‌آید پای مذاکره می‌نشیند با قدرت‌های جهان توافق می‌کند، ایرانی که به عهده خود عمل می‌کند و عهدش را زیر پا نمی‌گذارد و طرف مقابل است که این کار غلط را انجام می‌دهد و از عهد خود فرار می‌کند.

*  آنهایی که می‌دانند، متوجه می‌شوند من چه می‌گویم، کسی که تحت فصل هفت شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد یعنی در مرز جنگ و در مرز خطر است، ما کشور را از فصل ۷ درآوردیم آیا این را هم شک دارید؟ قطعنامه‌هایی که با قطعنامه ۲۲۳۱ لغو شد، آیا این را هم نمی‌دانید؟

*تحریم ظلم است؛ در این ۸ سال نفهمیدم حرف بعضی‌ها درمورد تحریم چیست؟ ککشان هم نمی‌گزد که ما در جنگ اقتصادی هستیم؛ مگر نمی‌بینید بمباران را؟ 

*شک نکنید تحریم برداشته می شود و ملت ایران پیروز است

*ما از خداوند می‌خواهیم که رحمت بیشتری نصیب‌مان شود اما اگر ما نتوانستیم از این خوان نعمت استفاده کنیم، از ما بگذر و راضی شو؛ چراکه ما با دل خالصانه به پیشگاه تو آمدیم.

* اگر بعد از ماه رمضان مشاهده کردیم که یک قفل خاصی روی زبانمان ایجاد شده است و بنای حرف زدن داریم باید حساب شده حرف بزنیم و دقیق اظهارنظر کنیم؛ وقتی احساس می‌کنیم حرفمان دروغ، تهمت و بدگمانی است باید آن را کنار گذاشت و اگر در دست، زبان، کار و تلاشمان مراعات رضای حق و حق‌الناس و حقوق مردم و خداوند را نداشتیم مشخص است که از ماه رمضان بهره نبرده‌ایم، هر چند که رحمت واسعه خداوند آنقدر بزرگ است که شاید خداوند در حق‌الله از ما بگذرد اما حق‌الناس بسیار سخت است.

* در حق الناس گویی خداوند هم اراده‌اش آن است که دخالتی نکند که این موضوع طبق روایت‌هاست و فردی که صاحب حق است باید بگذرد.

*برخی، واقعیت ها را نمی بینند و سیاه نمایی می کنند، فکر می کنند با سیاه نمایی چهره دولت، نظام سفید نمایی می شود.

* مگر یک انتخابات چقدر ارزش دارد و مگر بالا و پایین شدن قدرت چقدر ارزش دارد و یک مقام، حقوق، جایگاه، میز و صندلی چقدر ارزش دارد که به خاطر آن دروغ بگوییم و تهمت بزنیم و حیثیت افراد برده شود؟ 

* همه ما می‌دانیم از دید اخلاق اسلامی غیبت در برخی روایات از ۷۰ زنا گناهی بالاتر دارد و دروغ گناهی بزرگ محسوب می‌شود و حتی پیغمبر گرامی اسلامی می‌فرمایند آزمایش ما با نماز، حج و روزه نیست، بلکه به صداقت گفتار و راستگویی در زبان است و اگر در کلام‌مان صداقت و امانتداری داشته باشیم مسلمان واقعی محسوب می‌شویم.

* در ایام انتخابات، سیاه نمایی و تهمت ها چند برابر می شود، دست از این کار برداریم و  واقعیت ها را ببینیم.

همه دست به دست هم دهیم و کاری کنیم مردم پای صندوق آرا بیایند، اولویت اول نظام و کشور انتخابات پرشور است

ادامه دارد ..