علت و روش های درمان آکنه کیستیک یا جوش کیستیک

علت و روش های درمان آکنه کیستیک یا جوش کیستیک


منبع: بیتوته

93

1400/2/28

09:57


علت و روش های درمان آکنه کیستیک یا جوش کیستیک



جوش کیستی گردن , علت ایجاد جوش کیستیک , جوش ندول و کیستیک

آکنه کیستیک چیست

 

علل و راههای درمان جوش کیستیک

آکنه کیستیک جوش هایی هستند که در عمق پوست ایجاد میشوند و به شکل کیست و برجستگی های ملتهب و قرمز و بزرگ روی صورت دیده میشوند.

زمانی که منافذ پوست با سلول های مرده پوست، چربی یا باکتری مسدود شوند، آکنه ایجاد میشود. با نفوذ باکتری ها به داخل پوست نوع به خصوصی از آکنه به شکل کیست یا برآمدگی بزرگ، قرمز و نرم در سطح پوست ایجاد میشود که برخلاف جوش های دیگر که در عرض چند روز ناپدید میشوند، ممکن است تا چند هفته یا حتی چند ماه باقی بمانند.

 

آکنه کیستیک یا جوش کیستیک معمولا روی صورت ایجاد میشود ولی احتمال بروز آن روی سینه، گردن، پشت بازوها، شانه ها و پشت گوش ها وجود دارد. 

خوشبختانه احتمال بروز آکنه کیستیک نسبت به سایر آکنه ها کمتر است ولی ظاهر بزرگ و قابل توجه آن ها و دردناک بودنشان برای افراد مبتلا بسیار آزار دهنده است.

 

ویژگی شاخص آکنه کیستیک یا آکنه شدید، ضایعات ملتهب و بزرگی است که در عمق پوست تشکیل شده که باعث بروز برآمدگی هایی بزرگ و واضخ در سطح پوست میشود. این برآمدگی های دردناک و طولانی مدت بر روی صورت، پشت گردن، سینه یا کمر ایجاد میشوند. برآمدگی و گرهک های ایجاد شده توسط این آکنه بعد از مدت طولانی عقب نشینی میکنند ولی معمولا از خود جای جوش و اسکار باقی میگذارند. رواج این اسکارها معمولا روی گونه ها بیشتر است. 

 

علت ایجاد جوش کیستیک , جوش ندول و کیستیک , درمان جوش کیستی

عوامل ایجاد آکنه کیستیک

 

عوامل ایجاد آکنه کیستیک

آکنه کیستیک معمولا در اوایل دهه 20 سالگی به خصوص در زنانی که پوست روشن دارند، رواج دارد ولی در هر سن و جنسی ممکن است دیده شود. 

جوش های کیستی در بزرگسالان معمول در چانه و فک دیده میشود که اغلب در اثر نوسانات هورمونی  و افزایش آندروژن بوجود می آیند که نتیجه اختلال در سیستم غدد درون ریز و فعالیت بیشتر غده های روغنی  است که منافذ پوست را می بندد.

 

عوامل ایجاد آکنه کیستیک عبارتند از :

تستوسترون : با افزایش سطح تستوسترون در دوران بلوغ، غدد سبابه ، سبوم یا چربی بیشتری تولید میکنند که منجر به مسدود شدن منافذ پوستی و آکنه میشود.

 

پروژسترون : مصرف قرص های ضد بارداری  که پروژسترون بیشتری دارند، کاشت دستگاه های ترشح کننده پروژسترون و دستگاه های داخل رحمی .

 

قاعدگی : کیست ها در انتهای چرخه قاعدگی معمولا در زنان بروز میکند. 

 

تغییرات هورمونی : بارداری ، یائسگی و سندرم تخمدان پلی کیستیک ، میتواند سبب ایجاد کیست شوند.

 

عوامل محیطی : رطوبت بالا ف عرق کردن بیش از حد همراه با استفاده از لوازم آرایشی و استفاده از لباس هایی که باعث عرق کردن غیر طبیعی میشوند.

 

ژنتیک : اگر والدین شما دارای آکنه کیستیک باشند احتمال بروز آن در شما بیشتر است.

داروها : کروتیکو استروئیدها ، لیتیوم ، فنیتوئین ، ایزونیزید.

 

جوش کیستی گردن , علت ایجاد جوش کیستیک , جوش ندول و کیستیک

پیشگیری از آکنه کیستیک

 

پیشگیری از آکنه کیستیک

رژیم غذایی متعادل، کاهش استرس، ورزش، خواب کافی میتواند التهاب درونی بدن را به حداقل رسانده و بروز آکنه را کاهش دهد.

با این که از نظر علمی ارتباطی بین رژیم غذایی و آکنه ثابت نشده است ولی برخی افراد کاهش یا حذف مصرف محصولات لبنی را تا حد زیادی برای کاهش بروز آکنه کیستیک موثر می دانند. 

 

غذاهای حاوی شاخص گلیسمی بالا ، عدم ورزش و خواب کافی با  بروز آکنه کیستیک ارتباط دارد. 

 

کاهش مصرف قند ، نان سفید، غذاهای فراوری شده و لبنیات میتواند به بهبود جوش های کیستی شما کمک کند. 

 

مصرف بیشتر میوه های و سبزیجات که حاوی آنتی اکسیدان های ضد التهاب مانند ویتامین ث و ویتامین آ هستند به بهبود کیست ها کمک میکند. 

 

مواد آرایشی منافذ پوست را مسدود میکنند بنابراین کمتر از لوازم آرایشی که پوست را میپوشانند استفاده کنید و حتما قبل از خواب آرایش خود را پاک کنید.

 

بعد از ورزش و تعریق زیاد بلافاصله پوست خود را بشویید.

 

اگر پوست سرتان چرب است احتمال این که چربی موهایتان در تماس با پوست باعث بسته شدن منافذ شود زیاد است بنابراین زود به زود موهایتان را بشویید.

 

درمان آکنه کیستیک , عوامل ایجاد آکنه کیستیک , پیشگیری از آکنه کیستیک

درمان آکنه کیستیک

 

درمان آکنه کیستیک

برای درمان اکنه کیستیک نباید وقت را تلف کنید، احتمال این که کیست ها بعد از التیام جای اسکار یا لک روی پوست باقی بگذارند بسیار زیاد است. داروهایی که برای درمان آکنه کیستیک کاربرد دارند و میتوانید با مشورت پزشک ، استفاده کنید عبارتند از :

 

آریترومایسین : به محض این که احساس کردید یک آکنه کیستیک در حال شکل گیری است روی دو بار روی محل از محلول یا ژل اریترومایسین برای ضد عفونی پوست و از بین رفتن باکتریهای ایجاد کننده آکنه استفاده کنید.

 

ایزوترتینوئین : این دارو با نام تجاری آکوتان شناخته میشود که از مشتقات ویتامین A است ولی مصرف آن از سال 2009 در ایالات متحده قطع شده است. با این حال یکی از داروهای خوراکی مفید برای درمان آکنه است. آکوتان میتواند تبدیل شدن آکنه به زخم را کاهش دهد و بسیار موثر است.

 

آنتی بیوتیک خوراکی : مصرف آنتی بیوتیک میتواند باکتریها و التهاب را کاهش دهد که اثر غیر مستقیم روی درمان آکنه کیستیک میگذارد. معمولا پزشک یک دوره مصرف آنتی بیوتیک خوراکی مانند مینوسیکلین یا داکسی سایکلین را تجویز می کند و در صورت موثر نبودن به سراغ درمان های دیگر میرود.

 

کرم ، ژل یا لوسیون رتینوئید : این ترکیبات هم از مشتقات ویتامین A هستند که منافذ فولیکول های مو را مسدود کرده و از تشکیل آکنه جلوگیری میکنند. تاثر لایه برداری این کرم ها در اوایل استفاده میتواند باعث پوسته پوسته شدن صورت شود، استفاده از کرم های ضد آفتاب همزمان با این درمان ضروری است.

 

اسپیرنولاکتون : این  داروی فشار خون یکی از درمان های ثابت شده برای آکنه کیستیک است بویژه آکنه هایی که در اطراف فک و قسمت پایین صورت ایجاد شده اند.

 

داروهای پیشگیری از بارداری : این داروها حاوی استروژن بوده و درصورتی که آکنه شما ناشی از تغییرات هورمونی باشد به شما کمک میکند. 

 

تزریق کورتیکو استروئید : اگر یک موقعیت اورژانسی دارید قبل از بروز یک کیست بزرگ میتوانید تزریق کورتیکو استروئید در مطب را امتحان کنید. پزشک ابتدا کیست را تخلیه کرده و سپس در محل کیست، تزریق انجام میدهد که در عرض چند ساعت تاثیر کرده و کیست شروع به کوچک شدن کرده و بعد از یک روز ناپدید میشود. البته استفاده مکرر از این روش سبب ایجاد زخم و لک خواهد شد بنابراین فقط در موارد ضروری قابل استفاده است.

 

درمان فوتودینامیک : پماد مخصوص به محل جوش کشیده میشود و نور کنترل شده قرمز یا آبی روی کیست تابانده میشود که باعث کوجک کردن غدد سبابه و کاهش مقدار چربی و از بین بردن باکتری ها در منافذ پوست و کاهش اندازه جوش میشود.

 

ایزولار : با دستگاه مکش منافذ پوست پاکسازی شده و چربی اضافه اش خارج میشود سپس با لیزرطیف وسیع که به پوست تابانده میشود باکتری های آکنه را از بین برده و فعالیت غدد تولید چربی را کاهش میدهند.

 

گردآوری : بخش آرایش و زیبایی بیتوته

 

مطالب مشابه


نظرات


تصویری


ویدئو