5 انشای زیبا درمورد فقر و ثروت مناسب برای تمامی پایه ها

5 انشای زیبا درمورد فقر و ثروت مناسب برای تمامی پایه ها


منبع: دلگرم

53

1400/3/6

09:10


5 انشای زیبا درمورد فقر و ثروت مناسب برای تمامی پایه ها

انشا ثروت و فقر

در این مقاله از مجله اینترنتی دلگرم چند نمونه انشا با موضوع ثروت و فقر تقدیم حضورتان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

انشا مقایسه فقر و ثروت

ثروت همیشه ما را به یاد پول و فقر ما را به یاد بی پولی و ضعف مالی می اندازد اما این کلمات می توانند برای موارد دیگری نیز به کار برده شوند.

مثلا همه ما بعضی از افراد را در جامعه یا اطراف خود مان مشاهده می کنیم که از نظر مادی یعنی پول، هیچ کمبودی ندارند اما در عوض اخلاق خوبی ندارند یا فرهنگ شان پایین است.

در واقع این افراد فقر اخلاقی و فرهنگی دارند و بر عکس برخی اشخاص هستند که پول و ثروت مادی چندانی ندارند اما اخلاق و فرهنگ آن ها در سطح بالایی است، این افراد از نظر اخلاقی و فرهنگی، ثروتمند و غنی هستند.

با توجه به دلایل ذکر شده می توان گفت همیشه این طور نیست که افراد ثروتمند یا پولدار خوشبخت و آن هایی که فقیر هستند بد بخت باشند، معیار های دیگری نیز برای سنجش خوشبختی وجود دارد که ثروت تنها یکی از آن هاست.

اما نمی توان منکر این مسئله شد کسانی که ثروت یا همان پول در اختیار دارند می توانند به تعداد زیادی از امکانات و تفریحات دسترسی داشته باشند در صورتی که افراد فقیر به علت فقر مالی نمی توانند به آن ها دست پیدا کنند، امکاناتی مانند خانه ها و یا ماشین های خوب.

ثروت مالی می تواند انسان را از بسیاری از مشکلات نجات دهد و احتیاجات مادی او را به طور کامل بر آورده کند.

همین طور این امکان را به ما می دهد که فارغ از مشکلات مالی روی مسائل مهم تر و با اهمیت تر زندگی تمرکز کنیم و قدرت تغییر زندگی خود و حتی دیگران را داشته باشیم.

اما فقر باعث می شود ذهن ما در گیر مسائل کوچک زندگی و بر آورده کردن نیاز های اولیه باشد و ما دیگر فرصت فکر کردن به مسائل دیگر را نخواهیم داشت.

فقر و ثروت دو روی یک سکه هستند، کسی که ثروتمند است در یک شب ممکن است آن را از دست بدهد و فقیر شود پس نباید به آن تکیه کرده و ثروت را همیشگی دانست.

امروزه به علت وضعیت اقتصادی بد، هر کدام از ما بیش تر از هر زمان دیگری معنای فقر و ثروت را درک می کنیم و شاهد این هستیم که فقر چگونه می تواند انسان را به بد بختی بکشاند.

به امید روزی که هر کس به اندازه نیاز، سهمی از ثروت مادی داشته باشد و فقر در جامعه ما ریشه کن شود تا دیگر شاهد زشتی ها و پیامدهای بد آن نباشیم.

انشا درباره فقر و ثروت

انشا توصیف فقر و ثروت

در نظر عموم مردم، ثروت وسیله ای است که انسان را خوشبخت و از هر چیزی بی نیاز می کند. کسی که ثروتمند است (مال بیشتری دارد) توجه بسیاری را به خود جلب می کند.

نگاه همه سمت ماشین لوکس او، خانه ای که از هر درش درهای دیگری باز می شود، کفش و لباس هایی که هرکدامشان قیمت اثاث خانه خانواده ای دیگر است و هزاران نگاه دیگری که عده ای مردم به ثروت ثروتمندان دارند و گاهی حسرت می خورند.

این ها ثروت های مادی زندگیست. اما فقر چیست؟ فقر از دیدگاه عموم مردم، محروم بودن از همان ثروتیست که ثروتمندان دارند؛ نداشتن خانه لوکس، محرومیت از لذیذترین غذاها و گردشگری های خارج و داخل کشور و ناتوانی مالی در همه زمینه ها.

آری تمام این ها فقر مادی محسوب می شود. فقری که مانعی است برای پیشرفت های مادی در زندگی. اما مفهوم ثروت و فقر، تنها در داشتن و نداشتن پول خلاصه نمی شود.

ثروتمند واقعی کسی است که ثروتش دانش و علم او باشد و همین دانش سبب پیشرفت دنیوی و اخروی او شود؛ حتی اگر پولی هم در بساطش نباشد، عده ای به دانش و فهم عمیق او غبطه می خورند و دوست دارند که خود را شبیه او سازند.

هم چنین، فقیر واقعی کسی است از داشتن علم و دانش محروم است حتی اگر پولدارترین انسان روی زمین باشد، فقط عده ای تنگ نظر برای پولدار بودن او حسرت می خورند اما بیشتر مردم از اینکه او در جهل خویش به سر می برد، از نزدیک شدن به او دوری می کنند.

جاهل (فقیر واقعی) اگر پولدار باشد تمام آن را صرف گردش و خوشی های زندگی اش می کند بی آنکه علمی بیاموزد و مطلب آموزنده ای را یاد بگیرد؛ در سخنان او بویی از ندانستن و جهل به مشام می رسد و نشست و برخواست با او عین تلف کردن وقت است.

حال اگر همین فقیر واقعی علاوه بر محروم بودن از ثروت واقعی (علم و دانش) ، از ثروت ظاهری (پول) هم محروم باشد، محروم ترین انسان روی زمین است.

اما اگر ثروتمند واقعی (عالِم) دارای ثروت ظاهری (پول) هم باشد، دنیا را گلستان می کند! او می تواند با ثروت واقعی اش جاهل را علم بخشد و با ثروت ظاهری اش گدا را غنی کند.

از خدا بخواهیم ثروتمند عالِم باشیم نه فقیر جاهل … .

انشا درمورد فقر و ثروت

انشا تضاد معنایی فقر و ثروت

برای مقایسه ی ثروت و فقر، و ثروتمند و فقیر هیچ کلامی را زیباتر از سخن سعدی نیافتم که می گوید:

مرغ بریان به چشم مردم سیر /کم تر از برگ تره بر خوان است ( خوان به معنی سفره)

وآن که را دستگاه و قوت نیست/شلغم پخته مرغ بریان است

فقیر قدر کوچک ترین داشته ها و چیزهای که به دست می آورد را می داند و کم ترین چیزها در نظرش بزرگ و ارزشمند جلوه می کند.

اما ثروتمند بیش تر اوقات داشته ها و نعمت هایی که خداوند متعال در اختیارش گذاشته را فراموش می کند و آن ها را ناچیز می شمارد و تنها زمانی به ارزش واقعی آن ها پی می برد که چیزی را از دست داده باشد.

اما ثروتمندانی هم هستند که سخاوتمندانه از ثروت و دارایی خود برای کمک به دیگران استفاده می کنند و از این طریق خدا را سپاس می گویند که به آن ها توانایی کمک به دیگران را بخشیده است.

و البته فقیرانی هم وجود دارند که به علت فقر درگیر مشکلات زیادی می شوند و چه بسا به راه بد کشیده شده و راهی برای نجات و رهایی خود پیدا نمی کنند.

داشتن ثروت مادی به اندازه ی ظرفیت انسان برای هر شخصی ضروری است و تنها مسئله ای که انسان باید به آن توجه کند استفاده ی درست از ثروتی است که خداوند متعال و مهربان در اختیار او گذاشته است.

البته به جز ثروت مادی، هر انسانی دارای ثروت معنوی و یا بی نصیب از آن می باشد، مثلا برخی از انسان ها در علم و دانش، اخلاق و ادب، فرهنگ و … ثروتمند هستند که بسیار ارزشمند تر از داشتن ثروت مادی است.

اما برخی با وجود داشتن ثروت مادی از ثروت های معنوی چیزی نصیب شان نشده و از این بابت فقیر هستند.

به همین علت در حدیثی اشاره شده است که انسان باید در امور معنوی مانند دانش و ایمان و… به اشخاص بالاتر از خود نگاه کرده و تلاش کند در امور معنوی خود را به آن ها برساند و در امور مادی به کم تر از خود توجه کند و قدر داشته های خود را بداند و سپاس گذار خداوند باشد.

انشا با موضوع فقر و ثروت

انشا طنز درمورد فقر و ثروت

مقدمه: اول از همه باید دو نکته را در همین مقدمه ذکر کنم: یکی اینکه قصد ندارم از ثروت معنوی و اخلاقی که مسلما بهتر از ثروت مادی است بنویسم، بحث این انشا درباره ثروت و فقر مادی است.

دوم اینکه ثروتمندان شریف بسیاری وجود دارند که با توانایی و زیرکی خودشان به ثروت و رفاه رسیده اند، اما در این انشا، منظور از ثروتمند، افراد سوء استفاده گری است که با سوار شدن بر شانه زحمتکشان و پا گذاشتن بر نردبان حق دیگران به ثروتی می رسند

که با اخلاق و انسانیت جور در نمی آید. حتما قبول دارید که این دسته افراد در جامعه ما و در کل دنیا، اصلا کم نیستند!

تنه انشا: می‌گویند به هر چیزی که فکر کنید همان می‌شود. ما که خیلی به پولدار شدن فکر کردیم ولی به جایی نرسیدیم! همه انرژی های مثبت را به سمت خودمان جذب کردیم که بشود، اما باز هم نشد.

درس خواندیم، مدارک عالیه گرفتیم، کار و تلاش کردیم، حتی از ثبت اختراعی که کلی برایش زحمت کشیده بودیم و فسفر سوزانده بودیم چیزی دستگیرمان نشد. رفتیم سربازی و برگشتیم، پدرمان از کار افتاده شده بود.

رفتیم سر کار روزی ۱۲ ساعت کار کردیم، آخر سال پس اندازمان به اندازه یک ساعت مچی نشد. گفتند پولدارها ساعت زیادی کار و فعالیت نمی کنند، آن‌ها باهوشند، می‌نشینند و سرمایه گذاری می‌کنند.

خواستیم به سبک ثروتمندان بنشینیم و پول در بیاوریم، دار و ندارمان را زدیم توی بورس و سهام خریدیم که آن هم ترکید. می‌گویند بورس بلدی می‌خواهد ما که بلد نبودیم. می‌گویند باید صبور باشید که البته هستیم.

چه کار دیگری می‌شود کرد اصلا؟ فعلا عصرها که از کارخانه می‌آییم، با پراید قسطی مسافرکشی می‌کنیم.

این ها حرف‌های دایی من است که جوان پر شر و شوری است اما جرات عاشق شدن ندارد! حالا بشنوید از پسرعمه خوش تیپم که عاشقان زیادی دور و برش هست اما فعلا قصد ازدواج ندارد.

بابای من خیلی مهربان است، دست خیلی ها را گرفته و در کارخانه بند کرده، همین دایی جان شما مگر از سربازی که آمد، بیکار و بی حاصل نمی‌گشت؟ حالا سرش گرم کار است و آینده خوبی پیش روی اوست.

همین خوبی ها و خیرخواهی هاست که انرژی مثبت را به زندگی آدم می‌آورد. بله بله مدتی است حقوق کارگرها به تعویق افتاده، می‌دانم. پدر سرش شلوغ است و سرمایه گذاری جدیدی راه انداخته که خرج زیادی برایش داشته است.

تا این کار جدید خوب راه بیفتد کارگرها باید کمی صبر و تحمل کنند، دیر و زود دارد سوخت و سوز ندارد. بگذارید بنده خدا از خارج برگرد همه چیز را سر و سامان می دهد.

خب کمی کسالت داشت و باید استراحت می کرد تا کمی از استرس هر روزه کار فاصله بگیرد. مادرم هم این اواخر افسرده شده بود. این شد که تصمیم گرفتند مدتی را در یک منطقه خوش آب و هوا در نزدیکی کوه های آلپ سپری کنند.

بابا یک وام خوب هم گرفته که با آن چند قطعه زمین خریده، ساخت و سازش که تمام شد، ما بچه ها هم از در به دری خلاص می شویم و می‌توانیم ویلای اختصاصی خود را داشته باشیم.

فعلا در طبقه بالا همین خانه سر می‌کنیم تا ببینیم چه می‌شود. ای وای دلار امروز بالا نرفته است و سرمایه ام خوابیده. واقعا که چقدر استرس برای بدن و سلامتی مضر است. سرم درد می‌کند.

با اجازه می‌روم استراحت کنم. شب کلی مهمان دارم. تو هم اگر خواستی بیا. ولی این بار آن دایی بی کلاس بی اعصابت را نیاور. آبرویم پیش دوستانم می‌رود.

نتیجه گیری: نوشتن انشا مقایسه فرد ثروتمند و فقیر به زبان طنز، انشای تلخی خواهد بود. از هر زاویه ای که نگاه کنیم عدالت را نخواهیم دید.

من می‌خواهم بزرگتر که شدم در دانشگاه رشته اقتصاد بخوانم. شاید توانستم راه های تقسیم عادلانه ثروت را در جامعه پیدا کنم و البته امیدوارم قابل اجرا هم باشد.

انشا راجع به فقر و ثروت

انشا مقایسه فرد ثروتمند و فقیر

مقدمه: عموما مقایسه انسان ها نمی تواند جالب باشد و حتی حس خوبی منتقل کند، چه بسا که در زمانی که دوست نداریم و یا این که وقتی در شرایطی حاضر نیستیم خودمان هم درگیر همین مقایسه ها شویم

و این به هیچ عنوان به عنوان یک اخلاق و رفتار ما را فرد مثبت و خوبی جلوه نمی دهد و باعث دشمنی های زیادی با ما می شود.
تنه انشاء: ضمن این که باید همواره به یاد داشته باشیم هیچ انسانی بر دیگری برتری ندارد مگر خارج از بحث ثروت و دانش و علمی که در اختیار دارد، آن هم باز ملاک انسانیت را تغییر نمی دهد و در نهایت همه ما انسان هستیم و هیچ کسی برده نیست،

هیچ کسی نمی تواند بر همه انسان ها قدرت خود را به عنوان یک وسیله استفاده کرده و باعث شود که وقتی نباید ترسی وجود داشته باشد، عده ای از او رنجیده و باعث ترسشان شود.

این ترس در آینده ممکن است زندگی اش را دگرگون کند، خود این فرد در موضع ضعف قرار گیرد و وقتی همان رفتار با او می شود به هیچ عنوان درگیر آن حس نخواهد بود و از همه چیز متنفر می شود.

در صورتی که خودش دیگران را چنین قضاوتی می کرد و این اندیشه باعث مشکلات زیادی شد. باید بدانیم که قاضی تنها خدا است و اوست که در مورد هر کدام از بنده های خود همه چیز می داند.

نتیجه گیری: در نتیجه همه انسان ها با یکدیگر برابر هستند و هیچ کسی بخصوص از نظر مالی و رفاهی که صرفا برای شخص خودش به وجود آورده است نسبت به دیگران برتری ندارد،

این حس مرتبا در طول زندگی ما تکرار می شود، یا خودمان قضاوت می شویم و یا ممکن است دیگران را قضاوت کنیم که هیچ کدام صحیح و رفتار خوبی نیست.

انشا درباره فقر و ثروت

همچنین بخوانید:

انشا ثروت : 5 انشای زیبا درمورد ثروت مناسب برای تمامی پایه ها


نظرات


تصویری


ویدئو